Δημήτρης Σωτηρίου
H Κίνα πιθανότατα προσπαθεί να αναπτύξει ασθένειες που δεν στοχεύουν σε όλους, αλλά στοχεύουν μόνο σε ορισμένες εθνικές ή φυλετικές ομάδες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα, Γκόρντον Τσανγκ
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) συλλέγει το DNA των ανθρώπων εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τον Γκόρντον Τσανγκ , συγγραφέα του «The Coming Collapse of China», με τα κίνητρα της περί αυτού, να πρέπει να προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Με περισσότερα από 80 εκατομμύρια «υγειονομικά προφίλ», η Κίνα διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων DNA στον κόσμο και συνεχίζει να αναπτύσσεται.
Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Τσανγκ προειδοποίησε ότι η Κίνα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσει βιολογικά όπλα σχεδιασμένα να στοχεύουν συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες.
«Ο κορωνοϊός δεν είναι το τελευταίο παθογόνο που θα δημιουργηθεί από την Κίνα. Και θα πρέπει να ανησυχούμε ότι η επόμενη ασθένεια θα είναι πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα από τον Covid-19», δήλωσε ο Τσανγκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα συλλέγει το DNA των πολιτών της για σκοπούς επιβολής του νόμου, εντοπίζοντας αντιφρονούντες και σχηματίζοντας ένα αυστηρά ελεγχόμενο κράτος επιτήρησης. Έχουν επίσης βρει τρόπους να αποκτούν το DNA πολιτών και ξένων κρατών.
Πώς ακριβώς λαμβάνουν αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες;
«Εξαγοράζοντας εταιρείες που αποθηκεύουν τα γενετικά προφίλ των DNA, επιχορηγώντας εταιρείες που δήθεν ψάχνουν για το παρελθόν των προγόνων μας, είτε ακόμα και με εταιρική κατασκοπεία», συμπληρώνει ο Τσανγκ.
Για παράδειγμα, το 2015 ανακαλύφθηκε ότι η Κίνα χάκαρε την «Anthem», τη δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στις ΗΠΑ. Τώρα η ΛΔΚ «χρησιμοποιεί» τον κορωνοϊό για να διευρύνει τη βάση δεδομένων DNA της, απαιτώντας διεθνώς αποδεκτούς κωδικούς QR για ταξίδια εντός και εκτός της χώρας και χρησιμοποιώντας ενα «υγειονομικό διαβατήριο», μέσω των εμβολίων.
Το Πεκίνο προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή του, καθιστώντας διαθέσιμο το εμβόλιο μόνο σε πολίτες ξένων χωρών που διατίθενται να γίνουν μέρος της δοκιμής, ένα κανονικό πειραματόζωο δηλαδή, ενώ ταυτόχρονα, «συλλέγει πολύ ευαίσθητες πληροφορίες για άτομα εκτός Κίνας».
Η Κίνα έχει σήμερα πέντε υποψήφια εμβόλια κορωνοϊού που έχουν φτάσει στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών. Η τελική φάση αυτών των δοκιμών πραγματοποιείται σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, της Τουρκίας , του Μαρόκου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
«Οι λόγοι που οι Κινέζοι θέλουν αυτές τις πληροφορίες συμπεριλαμβάνουν και την κυριαρχία τους στη βιομηχανία της βιοτεχνολογίας που ”είναι πολύ σημαντική για αυτούς”, δήλωσε ο Τσανγκ ενώ συμπλήρωσε πως «είναι μέρος τους σχεδίου τους με την ονομασία ”Made in China 2025”, με βάση το οποίο έχουν θέσει ως στόχο, μέχρι το συγκεκριμένο έτος να κυριαρχίσουν εταιρικά, παγκοσμίως».
Ο δεύτερος λόγος που επιχειρούν κάτι τέτοιο, φαντάζει πιο διεστραμμένος, «η Κίνα πιθανότατα προσπαθεί να αναπτύξει ασθένειες που δεν στοχεύουν σε όλους, αλλά στοχεύουν μόνο σε ορισμένες εθνικές ή φυλετικές ομάδες».
Σύμφωνα με τον Τσανγκ, τα γενετικά δεδομένα δίνουν στην Κίνα τη δυνατότητα να δημιουργεί βιολογικά όπλα που μπορούν να στοχεύουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων. Παράλληλα απαγορεύει σε ξένους ερευνητές να συλλέγουν δείγματα DNA από Κινέζους πολίτες.
«Πρέπει να ανησυχούμε πάρα μα πάρα πολύ, γιατί αυτό δεν συμβαδίζει με μια χώρα που θέλει να συνεργαστεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό συμβαδίζει με μια χώρα που αναπτύσσει βιολογικά όπλα», προειδοποίησε.
«Οι άνθρωποι έχουν πει ότι τα βιολογικά όπλα δεν λειτουργούν. Δεν ξέρουμε αν ο κορωνοιός είναι βιολογικό όπλο ή όχι», διευκρίνισε ο Τσανγκ, «αλλά γνωρίζουμε ότι γονάτισε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο και αυτό είναι που πραγματικά αναζητά το Πεκίνο».
Η Κίνα αρνείται τους ισχυρισμούς ότι η πανδημία του κορωνοϊού, που ορισμένοι πιστεύουν ότι προέκυψε από κυβερνητικό εργαστήριο στην πόλη Γουχάν, ήταν βιολογικό όπλο. Το 1984, η ΛΔΚ υπέγραψε τη συνθήκη για τα βιολογικά και τοξικά όπλα (BWC), η οποία τους απαγορεύει να αναπτύξουν, να παράγουν ή να αποθηκεύουν βιολογικά ή τοξικά όπλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου