Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Το γενικό βασικό εισόδημα θα μπορούσε να μειώσει τις πόλεις το επόμενο έτος, σύμφωνα με μια τράπεζα στις «εξωφρενικές προβλέψεις» της

(ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΆ ΣΕΝΑΡΙΑ  ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΉ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΝΕΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ "ΑΦΑΝΊΣΕΙ" ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ" ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ "SAXO BANK")


8 ΔΕΚ 2020  Σαμ Μέρεντιθ
  • Σε μια έκθεση με τίτλο «Εξωφρενικές προβλέψεις», η Saxo Bank περιέγραψε 10 «περίεργες προβλέψεις» για το 2021, αν και τόνισε ότι αυτές δεν είναι οι «επίσημες» απόψεις της.
  • Μεταξύ των προβλέψεων, η δανειστική τράπεζα δήλωσε ότι τα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις για να στηρίξουν τους χαμένους μισθούς ως απάντηση στην πανδημία κοροναϊού θα μπορούσαν να γίνουν μόνιμα.
  • «Το UBI οδηγεί σε μια σεισμική εξισορρόπηση των δυνάμεων και των δομών μέσα στην κοινωνία και στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται γεωγραφικά», δήλωσε ο στρατηγός Kay Van-Petersen στην έκθεση.
  • ΛΟΝΔΙΝΟ - Η Saxo Bank αναφέρει ότι το καθολικό βασικό εισόδημα θα μπορούσε να γίνει μόνιμη πραγματικότητα το επόμενο έτος, προκαλώντας μια «σεισμική εξισορρόπηση» της κοινωνίας καθώς οι εργαζόμενοι κυματίζουν «αντίο» στη ζωή της μεγάλης πόλης.

Σε μια έκθεση με τίτλο «Εξωφρενικές προβλέψεις», η δανική τράπεζα παρουσίασε την Τρίτη 10 «εξωφρενικές προβλέψεις» για το 2021, αν και τόνισε ότι αυτές δεν είναι οι «επίσημες» απόψεις της.

Μεταξύ των προβλέψεων, η τράπεζα είπε ότι τα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις για να στηρίξουν τους χαμένους μισθούς ως απάντηση στην πανδημία κοραναϊού θα μπορούσαν να γίνουν μόνιμα και αυτή η νέα εποχή δωρεάν χρήματος θα συντρίψει τα εμπορικά ακίνητα.

«Ο κίνδυνος οι κοινωνίες να διαλύονται εντελώς οδηγεί στη συνειδητοποίηση ότι τα μέτρα Covid-19 δεν ήταν απλή πανική απάντηση, αλλά η αρχή μιας μόνιμης νέας παγκόσμιας βασικής εισοδηματικής πραγματικότητας (UBI)», δήλωσε ο παγκόσμιος μακροοικονομικός στρατηγός της Σαξό Kay Van- Ο Πέτερσεν είπε στην έκθεση.

«Το UBI οδηγεί σε μια σεισμική εξισορρόπηση των δυνάμεων και των δομών μέσα στην κοινωνία και πώς εφαρμόζονται γεωγραφικά.»

Είπε ότι η πανδημία Covid-19 «επιτάχυνε μόνο την ανάκαμψη σε σχήμα Κ που οδηγούσε την ανισότητα και έσπασε τον κοινωνικό ιστό πριν από το ξέσπασμα».

Η ανάκαμψη σε σχήμα Κ αναφέρεται σε μια κατά την οποία η απόδοση της οικονομίας αποκλίνει απότομα όπως τα χέρια του γράμματος Κ, με ορισμένα μέρη της οικονομίας να επωφελούνται από την ισχυρή ανάπτυξη, ενώ άλλα υστερούν.

Ο Van-Petersen είπε επίσης ότι η νεότερη γενιά είχε συνειδητοποιήσει ότι «ακόμη και μια σταθερή εκπαίδευση και η σωστή στάση» δεν ήταν αρκετή για να ανεβάσει την κοινωνικοοικονομική σκάλα όσο ήταν δυνατό στο μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα. Και οι αυξανόμενες μισθολογικές δυνάμεις του λογισμικού, της τεχνητής νοημοσύνης και του αυτοματισμού «διαβρώνουν μια διευρυνόμενη δέσμη θέσεων εργασίας σε όλες τις βιομηχανίες».

Μεγάλη έξοδος από την πόλη

Το γενικό βασικό εισόδημα δεν είναι μια νέα ιδέα. Όμως, έχει κερδίσει έλξη μετά την πανδημία, με τους υποστηρικτές της πολιτικής να υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά να υποστηρίξει αυτούς που πλήττονται από την παγκόσμια κρίση υγείας και να αποδειχθεί μελλοντικά ενάντια σε οποιοδήποτε περαιτέρω κοινωνικό γεγονός.

Το ΔΝΤ περιγράφει το καθολικό βασικό εισόδημα ως μηχανισμό στήριξης εισοδήματος, στον οποίο οι τακτικές πληρωμές σε μετρητά προορίζονται να φτάσουν σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού με ελάχιστες συνθήκες.

Εν ολίγοις, θα έβλεπε σε όλους να λαμβάνουν κατ ’αποκοπή πληρωμή σε τακτική βάση, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής τους.

Ένα ζευγάρι φορώντας μάσκες προσώπου για προστασία από την εξάπλωση του κοροναϊού (COVID-19) κάθεται σε ένα παγκάκι διατηρώντας κοινωνική απόσταση στο πάρκο Retiro στη Μαδρίτη της Ισπανίας.
Marcos del Mazo | LightRocket | Getty Images

Τον Απρίλιο, καθώς πολλές χώρες κινήθηκαν για να υιοθετήσουν μέτρα κλειδώματος για να περιορίσουν τη διάδοση του Covid-19, ο Πάπας Φραγκίσκος βγήκε υπέρ μιας τέτοιας κίνησης, λέγοντας: «Ίσως είναι η ώρα να σκεφτούμε έναν καθολικό βασικό μισθό».

«Οι μεγάλες πόλεις υπήρξαν οι κύριοι μοχλοί της ανάπτυξης θέσεων εργασίας για γενιές. Αλλά στη νέα εποχή του UBI, οι απολύσεις θέσεων εργασίας με γνώμονα την τεχνολογία και η συχνή δουλειά από το σπίτι που γίνονται πιο φυσιολογικά από τον Covid-19, τα ακίνητα του δημοτικού γραφείου αντιμετωπίζουν ξαφνικά 100% ή χειρότερη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα », δήλωσε ο Van-Petersen.

«Οι αξίες των εμπορικών γραφείων συντρίβονται, μαζί με τα εμπορικά ακίνητα που περιέχουν εστιατόρια και καταστήματα που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση μετακινούμενων αεροσκαφών.»

Ως αποτέλεσμα, η Saxo Bank είπε ότι οι επενδυτές ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν μια μικρή θέση στα επενδυτικά καταστήματα μεγάλων ακινήτων. Ανέφερε το SL Realty Trust, λέγοντας ότι επενδύει αποκλειστικά σε κτίρια γραφείων της Νέας Υόρκης ή στο Vornado Realty Trust, καθώς επενδύει σε Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο και Νέα Υόρκη.

Η αρνητική θέση αναφέρεται σε μια τεχνική διαπραγμάτευσης στην οποία ένας συμμετέχων στην αγορά πωλεί μια ασφάλεια με την παραδοχή ότι θα πέσει βραχυπρόθεσμα.

«Το νέο UBI οδηγεί επίσης αλλαγές στη στάση απέναντι στην εργασία και την ισορροπία ζωής, επιτρέποντας σε πολλούς νέους να παραμείνουν στις κοινότητες όπου μεγάλωσαν», δήλωσε ο Van-Petersen.

«Εν τω μεταξύ, οι επαγγελματίες και οι οριακοί εργαζόμενοι σε μεγάλες πόλεις αρχίζουν επίσης να φεύγουν, καθώς οι ευκαιρίες εργασίας στεγνώνουν και η ποιότητα ζωής σε μικρά διαμερίσματα με υψηλές τιμές σε γειτονιές υψηλότερης εγκληματικότητας χάνει την έκκλησή της».

ΠΗΓΗ: https://www.cnbc.com


ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ΌΤΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΈΣ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΌΠΩΣ Η SAXO ΒΑΝΚ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΎΟΥΝ ΣΕ ΑΚΊΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΊΣΜΑΤΑ ΚΛΟΥΒΙΆ ΣΕ ΑΠΆΝΘΡΩΠΕΣ ΠΌΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΌΠΩΣ ΑΝΗΣΥΧΟΎΝ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΚΆΝΟΥΝ ΔΙΌΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΊ ΆΛΛΑΞΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΜΕΤΆΚΛΗΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΎΣ.
ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΌΝΤΩΣ Η ΛΈΞΗ SAXOΝ ΕΊΝΑΙ ΣΎΝΘΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΈΡΧΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΛΈΞΕΙΣ ΙΣΑΆΚ SOΝS ΔΗΛΑΔΉ ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΙΣΑΆΚ ΚΑΙ Ο ΝΟΏΝ ΝΟΕΊΤΩ 😏
ΝΑ ΣΑΣ ΚΆΝΩ ΚΑΙ ΕΓΏ ΜΊΑ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΚΑΙ ΔΥΣΆΡΕΣΤΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΛΛΆ ΠΟΛΎ ΕΥΧΆΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ ΠΡΌΒΛΕΨΗ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΙΣΑΆΚ;
ΤΕΛΕΙΏΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΆ ΤΟ ΚΟΙΝΏΣ ΛΕΓΌΜΕΝΟ ΤΟΝ ΉΠΙΑΤΕ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΘΑ ΧΆΣΕΤΕ ΌΤΙ ΈΧΕΤΕ ΚΛΈΨΕΙ ΑΛΛΆ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΊΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΆΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΈΝΑ ΣΑΣ ΠΟΙΝΈΣ.
ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΎΓΕΤΕ.
ΦΙΛΆΚΙΑ.😘😚😙😘😚😙🤩


ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ GOOGLE
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΈΣ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉ ΚΕΙΜΈΝΟΥ ΣΧΌΛΙΑ Τ.Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters