Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

17 πολιτείες λένε στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι υποστηρίζουν την προσπάθεια του Τέξας να αντιστρέψει τη νίκη του Μπάιντεν

Δεκαέξι πολιτείες δήλωσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι υποστηρίζουν μια προσπάθεια του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας Ken Paxton να μηνύσει για να αντιστρέψει αποτελεσματικά την προβλεπόμενη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden στο Electoral College.

Η κατάθεση πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφότου ο Paxton ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο την άδεια να μηνύσει τη Γεωργία, το Μίσιγκαν, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν για τα αποτελέσματα των εκλογών τους, τα οποία κέρδισε ο Μπάιντεν σε όλες τις περιπτώσεις.
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νίκησε τον Μπάιντεν στη δημοφιλή ψήφο των κρατών που υποστηρίζουν την προσφορά του Paxton.

Δεκαεπτά πολιτείες των οποίων οι εκλογές κέρδισαν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο την Τετάρτη ότι υποστηρίζουν την προσπάθεια του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας Ken Paxton να υποβάλει αγωγή που θα μπορούσε να αντιστρέψει αποτελεσματικά την προβλεπόμενη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden .

Η κατάθεση που υποστηρίζει ο Paxton από αυτές τις πολιτείες πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο την άδεια να μηνύσει τη Γεωργία, το Μίσιγκαν, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν, όλα τα οποία κέρδισε ο Μπάιντεν, για τις διαδικασίες ψηφοφορίας τους.

Οι πολιτείες που υποστηρίζουν το Paxton είναι το Μισούρι, η Αλαμπάμα, το Αρκάνσας, η Φλόριντα, η Ιντιάνα, το Κάνσας, η Λουιζιάνα, το Μισισιπή, η Μοντάνα, η Νεμπράσκα, η Βόρεια Ντακότα, η Οκλαχόμα, η Νότια Καρολίνα, η Νότια Ντακότα, το Τενεσί, η Γιούτα και η Δυτική Βιρτζίνια.

Ο Τραμπ νίκησε τον Μπάιντεν στη δημοφιλή ψηφοφορία σε όλα αυτά τα κράτη, αν και μία από τις εκλογές της Νεμπράσκα απονεμήθηκε στον Μπάιντεν.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων κρατών μάχης που στοχεύουν στην αγωγή δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχόλια του CNBC.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μέριλαντ Μπράιαν Φροστ, του οποίου το κράτος ψήφισε συντριπτικά υπέρ του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, είπε σε ένα περιφρονητικό tweet ότι η Μέριλαντ δεν θα συμμετάσχει στην υπόθεση του Paxton αφού κάποιος στο Twitter πρότεινε να το κάνει.

«Το κοστούμι είναι ένα υπόστεγο από ανακριβείς κατηγορίες, άγριες κερδοσκοπίες, ανυπόστατα επιχειρήματα και ανόητες ασυναρτησίες», είπε ο Frosh.


«Ο Joe Biden είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος».

Ο Τραμπ νωρίτερα την Τετάρτη δήλωσε ότι ήθελε να συμμετάσχει στη νομική προσπάθεια του Πάξτον στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο οι κατηγορούμενοι έχουν απορρίψει ως πολιτικό κόλπο από τον Ρεπουμπλικανικό γενικό εισαγγελέα. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί ακόμη για το αίτημα του Paxton.

Ο Paxton, ένας Ρεπουμπλικανός που παραμένει κατηγορημένος για κατηγορίες απάτης για κρατικά κακομεταχείριση , ζητά άδεια από το ανώτατο δικαστήριο να μηνύσει τα τέσσερα κράτη για να εμποδίσει την πιστοποίησή τους για τις νίκες του Μπάιντεν.

Ο Paxton υποστηρίζει ότι ένα μπλοκ είναι δικαιολογημένο λόγω υποτιθέμενων ακατάλληλων αλλαγών στις διαδικασίες ψηφοφορίας εκεί κατά το παρελθόν έτος, υποτιθέμενη διαφορετική μεταχείριση των ψηφοφόρων σε δημοκρατικές περιοχές και ψήφου «παρατυπιών».

Η προσπάθεια έρχεται καθώς όλα τα κράτη έχουν πιστοποιήσει τα ατομικά τους αποτελέσματα προεδρικών εκλογών, τα οποία δείχνουν ότι ο Μπάιντεν κέρδισε εύκολα την εθνική λαϊκή ψήφο.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει το Εκλογικό Κολλέγιο όταν συναντηθεί τη Δευτέρα με 36 περισσότερες ψήφους από το ελάχιστο των 270 ψήφων που απαιτείται για να κερδίσει τον Λευκό Οίκο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μίτσιγκαν Ντάνα Νέσελ δήλωσε την Τρίτη ότι η κατάθεση του Paxton «είναι ένα κόλπο διαφήμισης, όχι ένα σοβαρό νομικό αίτημα».

«Η διάβρωση της εμπιστοσύνης στο δημοκρατικό μας σύστημα δεν αποδίδεται στους καλούς ανθρώπους του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν, της Γεωργίας ή της Πενσυλβανίας, αλλά μάλλον σε κομματικούς αξιωματούχους, όπως ο κ. Paxton, που αποδίδουν πίστη σε ένα άτομο έναντι της πίστης στη χώρα τους», δήλωσε ο Nessel. είπε σε μια δήλωση.

«Τα ζητήματα του Μίτσιγκαν που εγείρονται σε αυτήν την καταγγελία έχουν ήδη εξεταστεί πλήρως και έχουν απορριφθεί σφαιρικά τόσο σε πολιτειακά όσο και σε ομοσπονδιακά δικαστήρια - από δικαστές που διορίζονται και από τα δύο πολιτικά κόμματα. Οι πράξεις του κ. Paxton βρίσκονται κάτω από την αξιοπρέπεια του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα και του λαού της μεγάλης πολιτείας του Τέξας. ”

Ο Τραμπ αρνήθηκε να παραχωρήσει την εκλογή στον Μπάιντεν, ισχυριζόμενος χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ότι ήταν θύμα ευρείας απάτης στην ψηφοφορία.

Ο Τραμπ και η εκστρατεία του, καθώς και οι πολιτικοί τους σύμμαχοι, έχουν επανειλημμένα αποτύχει στις νομικές προσπάθειές τους να ακυρώσουν τις ψήφους για τον Μπάιντεν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο την Τρίτη αρνήθηκε να ακούσει ξεχωριστή προσφορά από τους συμμαχικούς Ρεπουμπλικάνους του Τραμπ που αμφισβητούν τη νίκη του Μπάιντεν στην Πενσυλβανία.

Οι ειδικοί της εκλογικής νομοθεσίας είδαν ότι η προφανώς ομόφωνη απόρριψη αποτελεί ένδειξη ότι οι υπόλοιπες προσπάθειες ανατροπής της νίκης του Μπάιντεν ήταν καταδικασμένες στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ωστόσο, οι ενάγοντες του GOP σε αυτήν την περίπτωση σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση στο επίσημο ένδικο μέσο για έφεση, ανέφερε το The Hill την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος και ο δικηγόρος του, Ρούντι Τζουλιάνι, πρόσφατα πίεσαν για νομοθετικά σώματα σε κράτη της μάχης των οποίων οι λαϊκές εκλογές κέρδισαν ο Μπάιντεν για να παρακάμψουν τους πολίτες τους και για να διορίσουν μια σειρά εκλογών για τον Τραμπ στα Εκλογικά Κολλέγια.


https://www.cnbc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters