Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

“Ισοπέδωσε” Χρυσοχοΐδη και την εξαγγελία του για αστυνόμευση του διαδικτύου ο δικηγόρος Β.Σωτηρόπουλος: Προφανώς μίλησε ως συνήθως χωρίς να έχει διαβάσει το θέμα του…


Απλά μαθήματα ποινικού δικαίου δίνει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος και αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με αφορμή την εξαγγελία του κ.Υπουργού ότι θα παραπέμπονται στη δικαιοσύνη αναρτήσεις που καλούν τον κόσμο να αγνοήσει τα μέτρα για τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου “ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές»”.
Απαντώντας στην προσπάθεια αστυνόμευσης του διαδικτύου, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος διερωτάται για ποιο ποινικό αδίκημα θα διώκονται όσοι διαδίδουν “θεωρίες συνωμοσίας” ενώ καταγγέλλει ότι “ο υπουργός προφανώς μίλησε ως συνήθως χωρίς να έχει διαβάσει το θέμα του”...(μία έμμεση αναφορά ίσως στην περίφημη δήλωση του κ.Χρυσοχοΐδη το 2012 ότι “δεν διάβασα το μνημόνιο”)
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Σωτηρόπουλου:
Ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε την αστυνόμευση του Διαδικτύου για να οδηγούνται στον εισαγγελέα όσοι διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό. Προφανώς υπό την ιδιότητα του ως πολιτικά υπεύθυνος για την δίωξη ηλεκτρονικού εγκληματος.
Το πρώτο ερώτημα είναι: για ποιό ποινικό αδίκημα θα διώκονται αυτοί;
Ενστικτωδώς πηγαίνουμε στο άρθρο 191 του ποινικού κώδικα που ορίζει τα εξής:
«Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».
Άρα δεν αρκεί να έχει αναρτήσει η Αναστασία Γιούσεφ ένα βιντεάκι ότι δεν υπάρχουν όλα αυτά και ότι γίνονται για το τσιπάκι. Πρέπει να επέρχεται κι ένα αποτέλεσμα: ο φόβος σε αόριστο αριθμό ανθρώπων. Κι όχι μόνο ο φόβος αλλά και η διενέργεια από αυτούς μη προγραμματισμένων πράξεων ή η ματαίωση τους (π.χ. άρνηση τήρησης των μέτρων όπως η μάσκα). Που δεν αρκούν κι αυτά τα δυο αλλά πρέπει να αποδεικνύεται και ο κίνδυνος για την ζημιά της οικονομίας ή του τουρισμού της χώρας.
Επομένως δύσκολα θα συντρέχουν αυτές οι αυστηρές προϋποθέσεις για καθέναν που αναρτά μια ανοησία για τον ιο. Μόνο ένα πολύ οργανωμένο κίνημα μπορεί να έχει τις επιπτώσεις του 191.
Επομένως ο υπουργός προφανώς μίλησε ως συνήθως χωρίς να έχει διαβάσει το θέμα του. Αλλιώς θα γεμίσουν οι εισαγγελίες με χαρτί για πέταμα σε αρχεία. Πράγμα που μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερο φόβο σε εισαγγελείς που θα αναγκαστούν ας πούμε να λάβουν μαζικά τις άδειες τους με κίνδυνο για ζημιά στην οικονομία, τον τουρισμό ή και την άμυνα της χώρας. Και τότε, ποιος θα βρεθεί να μας δικάσει;



Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, κείμενο που λέει "Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό, με εντολή Χρυσοχοίδη Αρχυή FEATURED H ελληνίδα μελλοντολόγοςπου την επισκέπτονταν κρυφά η πριγκίπισσα Νταϊάνα στην Ελλάδα. Είχε φιλική σχέση και τον Ανδρέα Παπανδρέου r.Γ.Α."

ΡΕ ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΝ ΒΑΣΩ ΚΟΡΤΕΣΗ? ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ....
-
Bρε αγόρι μου, μέχρι χτες, στην ΠΑΣΟΚΑΡΑ το 1985, ψηφίζατε νομοσχέδια όποτε η επίτιμη μελλοντολόγος διάβαζε στην κρυστάλλινη σφαίρα της ότι όλα είναι εντάξει!!!! Και η ΠΑΣΟΚΑΡΑ, έτρεχε στην Ελληνοβρετανίδα μελλοντολόγο να δει τα μελούμενα! Τι έγινε βρε αγόρι μου? Τα ξεχάσατε αυτά? Ξεχάσατε την εποχή που η φίλη του Ανδρέα η Κορτέση σας έλεγε τα μελλούμενα ?
Από πότε βρε αγόρι μου μάθατε εκεί στην ΠΑΣΟΚΑΡΑ τις ... θεωρίες συνωμοσίας και τρέχετε στους Εισαγγελείς?
Δεν τραβάς καμιά βόλτα στην Κορτέση να σου πει τα μελλούμενα με τον Κορωνοιό και να αφήσεις αυτές τις δεξιές μαλακίες?
Συνωμοσιολόγοι στην Ελλάδα βρε αγόρι μου δεν υπάρχουν! Μόνο παπατζήδες, χαρτορίχτρες και καφετζούδες!
Εκεί θα σου πουν πως σφάζονται οι γιατροί για τις μάσκες και τον covid-19 και την μια μέρα μας τα λένε έτσι και την άλλη γιουβέτσι! Σταθερές αξίες οι καφετζούδες Μιχάλη μου!!!
Δεν πας καμιά βόλτα να σου πει η Κορτέση το μέλλον της Κυβέρνησης κι αν το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει από τον τάφο του?
Είμαι βέβαιος, ότι όλοι εσείς οι ορθόδοξοι ΠΑΣΟΚΕΜΟΝ, όταν ψηφίζατε τα μνημόνια χωρίς καν να τα έχετε διαβάσει, θα είχατε πάρει την έγκριση καμιάς ... ξεματιάστρας!!!
Ελα πες την αλήθεια τώρα! Η Κορτέση δεν σας είπε ότι τα μνημόνια είναι ευλογία?
Μίλα γιατί αλλιώς θα πάω σε καφετζού και θα τα μάθω όλα!!!
ΥΓ.
Πραγματικά Μιχάλη, η κατάσταση είναι τόσο τσίρκο, που δεν χρειάζεται βρε αδερφέ μου να λες πολλές φορές την λέξη συνωμοσιολόγος, γιατί θυμάμαι πάντα τις ουρές που κάνανε οι ΠΑΣΟΚΑΡΕΣ όποτε ερχόταν στην Ελλάδα η Κορτέση ! Τι παρακάλι ήταν αυτό για μια πρόβλεψη βρε Μιχάλη μου? Θυμάσαι???
Χαχαχααααααα! Μιχαλάκη, άστο καλύτερα αγόρι μου... Αστο να πάει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters