Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Το νέο δολάριο υποστηρίζεται από χρυσό που έρχεται τον Οκτώβριο του 2020

Υποστηρίζεται από το Gold
Άντονι Άντερσον
Ο καπιταλισμός έχει έναν φυσικό τρόπο επαναφοράς. Οι αγορές ανταμείβουν τους νικητές ενώ τιμωρούν τους ηττημένους. Χάνοντας την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, βρείτε μια καλύτερη γωνία για να ανταγωνιστείτε, ή χρεοκοπήσουν. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ελπίζω, αρκετά σοφός για να μην πέσει σε πλήρη καταστροφή, ξεκινάει και μπαίνει ξανά στην αγορά, σοφότερος και πιο ανταγωνιστικός από πριν (τουλάχιστον, αυτή είναι η ιδέα).
Εάν μια ολόκληρη οικονομία κακοδιαχειρίζεται, τότε οι ίδιες αυστηρές συνέπειες που μπορεί να έχουν μια μεμονωμένη εταιρεία αντιμετωπίζουν επίσης μια οικονομία. Δηλαδή, εκτός εάν παρέμβει ένα κυβερνητικό όργανο, που αποκλίνει από τη φυσική πορεία του «καπιταλιστικού σωστού». Αυτή η τελευταία διαδρομή είναι αυτό που έκανε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα για δεκαετίες και συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα.


Με τη διάσωση των «κακών οικονομικών παραγόντων» του έθνους και την πρόληψη της διαδικασίας επαναφοράς, η Fed παραδίδει το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα εξασθενημένο κράτος. Βάζοντας το έθνος σε τεράστιο χρέος, η μελλοντική ανάπτυξη μιας «φυσικής» οικονομίας πνίγεται μέχρι θανάτου, που εξαρτάται για πάντα από τα κίνητρα της κεντρικής τράπεζας.
Θα υπάρξει ένα σημείο διακοπής. Αλλά μπορεί να απέχει πολύ από αυτό που περιμένουν περισσότερο.
Εν μέσω της κρίσης COVID-19, οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο εργάζονται για να σβήσουν τις οικονομικές φλόγες στις οποίες δεν βλέπουμε ακόμη τέλος. Τα επιτόκια έχουν ήδη φτάσει σχεδόν στο μηδέν (μερικά έχουν ρεκόρ αρνητικά επιτόκια) με τις κεντρικές τράπεζες να δεσμεύονται να συνεχίσουν τις αγορές περιουσιακών στοιχείων σε τρισεκατομμύρια δολάρια.
Με τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες σχεδόν «εκτός των πυρομαχικών» να αντισταθμίζουν την αποπληθωριστική τάση στις αγορές μετοχών, η μόνη βιώσιμη λύση είναι να ... αναπάντεχα ... επεκτείνει την ποσοτική χαλάρωση . Με τις αρνητικές συνέπειες που επηρεάζουν σχεδόν κάθε μεγάλη οικονομία σε ολόκληρο τον κόσμο, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα επισφαλή κατάσταση .
Και όλα καταλήγουν σε αυτό που θα μπορούσε να συμβεί τον Οκτώβριο όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συναντηθεί, μεταξύ 12-18 Οκτωβρίου , για να επανεκτιμήσει τα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR) του - το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα που περιμένει στα φτερά. Ουσιαστικά, ένα νέο «Bretton Woods» είναι στη δημιουργία.
Ένα νέο Bretton Woods μείον το δολάριο;
Το SDR του ΔΝΤ είναι μια μορφή «παγκόσμιου χρήματος», που δημιουργήθηκε το 1969 ως εναλλακτική λύση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (σε περίπτωση που το δολάριο κατά κάποιο τρόπο αποτύχει ... αυτή ήταν η ιδέα). Εκδόθηκαν επανειλημμένα από το 1970 έως το 80, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρχαν ζητήματα για σχεδόν 30 χρόνια, μέχρι τον Αύγουστο του 2009, που ήταν σε απάντηση στην τελευταία οικονομική κρίση.
Λοιπόν, εδώ πάμε ξανά. Το ΔΝΤ γνωρίζει ότι τα SDR δεν είναι δημοφιλή, αλλά γνωρίζουν επίσης ότι ο κόσμος είναι απελπισμένος για ρευστότητα αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Για να εκμεταλλευτούν αυτήν την κρίση, οι ελίτ σκέφτονται μεγάλο για ένα νέο συνέδριο σε στιλ Bretton Woods, ένα νέο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα και ένα παγκόσμιο φορολογικό σύστημα. Τα SDR θα αντικαταστήσουν τελικά το δολάριο ΗΠΑ ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Project Syndicate, τόσο το ΔΝΤ όσο και η Παγκόσμια Τράπεζα «καλούνται να πετάξουν τα βιβλία τους για να σώσουν τις απειλούμενες αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου». Το πρόβλημα με το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα, που σφυρηλατήθηκε το 1944 στο Bretton Woods, είναι ότι «χτίστηκε για έναν διαφορετικό κόσμο», με στόχο την πρόληψη των πολέμων (σκεφτείτε τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο) και τη ρύθμιση της οικονομικής λειτουργίας σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι σαφές ότι ήταν ένας κόσμος βιομηχανικής παραγωγής, κατασκευής, εμπορίου και, το πιο σημαντικό, σαφών συνόρων όπου εμπορεύονταν φυσικά αγαθά - μετρητά και εμπορεύματα.
Ο σημερινός ψηφιακός κόσμος δεν αναγνωρίζει σχεδόν τις οικονομικές ανάγκες και την πραγματικότητα του χθες. Μια νέα δομή τεχνολογίας και διακυβέρνησης είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση ενός ελαττωματικού συστήματος, όπως εξηγεί το επιχείρημα. Εάν διαβάσετε μεταξύ των γραμμών, η προοπτική μοιάζει λιγότερο με μια ισορροπία και περισσότερο σαν «φορολογικός υπολογισμός» σε παγκόσμια κλίμακα.
Όσον αφορά το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, τα δικαιώματα ψήφου βασίζονται στο μέγεθος κάθε μετόχου. Τα έθνη της G-20 αποτελούν τους βασικούς παίκτες, οι μεγαλύτεροι είναι οι ΗΠΑ με 16,5% ψήφο (και, αντίθετα, δικαίωμα βέτο).
Αν και η κυβέρνηση Τραμπ γενικά συνεργάστηκε με το ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Τραμπ, τα πράγματα πήραν μια σειρά τους τελευταίους μήνες. Η κίνηση του Προέδρου Τραμπ να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξέπληξε τον κόσμο. Δεύτερον, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Εξωτερική Πολιτική, δεν συμβαδίζει με το «συγκρότημα SDR», ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin βλέπει την επέκταση SDR ως «κακή στόχευση».
«Επειδή τα SDR εκδίδονται συμμετρικά σε αναλογία με την υπάρχουσα συμμετοχή, το 70 τοις εκατό θα πήγαινε στα μέλη της G-20 - τα περισσότερα από τα οποία δεν τα χρειάζονταν. Μόνο το 3 τοις εκατό θα πήγαινε σε εκείνους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Εάν τα μέλη της G-20 θέλουν να αυξήσουν τα SDR που είναι διαθέσιμα σε φτωχότερες χώρες, μπορούν να ξεκινήσουν δανείζοντας μερικά από τα δικά τους », δηλώνει η Εξωτερική Πολιτική.
Λοιπόν, ποια είναι η άμεση απειλή και η πιθανή απάντηση του Τραμπ;
Η φήμη, και ο μεγάλος φόβος, είναι ότι το ΔΝΤ μπορεί να επιλέξει να αφαιρέσει τις ΗΠΑ από το παγκόσμιο καλάθι SDR, μειώνοντας αποτελεσματικά τα δικαιώματα αρνησικυρίας των ΗΠΑ από την παγκόσμια σκηνή. Τα SDR θα ήταν τότε ένα βήμα πιο κοντά στην αντικατάσταση του greenback ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.
Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή ζημιά που θα προκαλέσει το QE της Fed στο δολάριο, αποδυναμώνοντας την κατάστασή του ως παγκόσμιο νόμισμα, η πιθανή κίνηση του ΔΝΤ προς αντικατάσταση των greenbacks με SDR θα προκαλούσε μαζική υποτίμηση του δολαρίου, πιθανώς έως και 80%. Όσο ο Πρόεδρος Τραμπ επηρεάζει τις ενέργειες της Fed (παρά την αντίθετη δήλωση της τράπεζας), έχοντας πιέσει τη στροφή τους από 180 από την αύξηση έως τη μείωση των επιτοκίων εν μέσω μείωσης του ισολογισμού, ο Πρόεδρος Τραμπ δεν ήταν ποτέ οπαδός της Fed.
Με τη δέσμευση της Fed να φορτώσει τον ισολογισμό της και με το χρέος του έθνους να ανεβαίνει στα ύψη χωρίς προηγούμενο, φαίνεται σαν η τράπεζα και το έθνος να κατευθύνονται προς μια κατάσταση αφερεγγυότητας. Αλλά εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα .
Με το ΔΝΤ να προσπαθεί να τραβήξει ένα φορολογικό υπολογισμό μείον το δολάριο ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τραμπ μπορεί (όπως έχει υποστηρίξει ο σύμβουλός του Τζούντι Σέλτον και όπως προσπάθησε να κάνει ο Πρόεδρος Κένεντι το 1963) να τραβήξει μια δική του παγκόσμια αναγνώριση, εκδίδοντας αμερικανικές κρατικές σημειώσεις υποστηρίζεται από χρυσό .
Τα ΝΕΑ δολάρια θα συνδεθούν με χρυσό, πιθανώς σε ένα μέτριο σημείο εκκίνησης των 10K $ ή ακόμη υψηλότερα, επιστρέφοντας αποτελεσματικά το Gold Standard.
Έτσι, μετά από μια τεράστια πτώση στις τιμές του δολαρίου, θα δούμε μια αύξηση των τιμών του χρυσού και, με τα νέα δολάρια, μια αύξηση στις τιμές του δολαρίου με χρυσό.
Νομίζω ότι όλοι βλέπετε πού βρίσκονται οι κίνδυνοι και, το πιο σημαντικό, οι ευκαιρίες καθώς πλησιάζουμε την προθεσμία του Οκτωβρίου.
Σας αφήνω με την Προεδρία τη Μεγάλη Παρασκευή προσευχή για το Έθνος μας να έχει το μερίδιό του από ασήμι και χρυσό!


ΕΝΕΡΓΟΠΟΙHΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΚΛΙΚ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters