Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Το μέλος του κογκρέσου Gaetz υποβάλλει ποινική παραπομπή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Facebook Mark Zuckerberg

Ουάσιγκτον, DC - Σήμερα, ο Αμερικανός Κογκρέσος Matt Gaetz (FL-01) υπέβαλε ποινική παραπομπή κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου του Facebook, Mark Zuckerberg, επειδή έκανε ουσιαστικά ψευδείς δηλώσεις στο Κογκρέσο, ενώ ορκίστηκε κατά τη διάρκεια δύο κοινών ακροάσεων στο Κογκρέσο στις 10 Απριλίου 2018 και στις 11 Απριλίου 2018 .
Κατά τη διάρκεια ακρόασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου και επίσης από κοινού ακρόασης της Επιτροπής Δικαστικών και Γερουσιαστικών Επιτροπών Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών της Γερουσίας, ο κ. Zuckerberg αρνήθηκε επανειλημμένα και κατηγορηματικά την εταιρεία του να ασκεί προκατάληψη κατά συντηρητικού λόγου, προσώπων, πολιτικών , ή την πολιτική και αρνήθηκε επίσης ότι το Facebook λογοκρίνει και καταστέλλει περιεχόμενο που υποστηρίζει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και άλλους συντηρητικούς.

Τον Ιούνιο του 2020, ωστόσο, το Project Veritas δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας μυστικής έρευνας που περιελάμβανε δύο καταγγέλλοντες που εργάστηκαν ως «συντονιστές περιεχομένου» του Facebook, αποκαλύπτοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του περιεχομένου που φιλτράρεται από το πρόγραμμα AI του Facebook ήταν περιεχόμενο υποστήριξης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων για το γραφείο ή τον συντηρητισμό γενικά.
«Η επίβλεψη είναι ουσιαστικό μέρος της συνταγματικής εξουσίας του Κογκρέσου», δηλώνει ο Κογκρέσος Gaetz στην επιστολή. «Ως μέλος αυτού του σώματος, αμφισβητώ την ειλικρίνεια του κ. Zuckerberg και αμφισβητώ την προθυμία του να συνεργαστεί με την εποπτική μας αρχή, εκτρέποντας τους πόρους του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια ευαίσθητων στο χρόνο ερευνών και εμποδίζοντας ουσιαστικά το έργο μας. Τέτοιες ψευδείς δηλώσεις δεν είναι μόνο άδικες, αλλά δυνητικά παράνομες και δόλιες. "
Η επιστολή παραπέμπει τον κ. Zuckerberg στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για έρευνα σχετικά με τις ψευδείς δηλώσεις που έγιναν στο Κογκρέσο ενόρκως.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που εστάλη στον Γενικό Εισαγγελέα William Barr βρίσκεται παρακάτω.
Ο αξιότιμος William Barr
Γενικός Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών
Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών
950 Pennsylvania Avenue ΒΔ
Ουάσιγκτον, DC 20530
Αγαπητέ Γενικό Εισαγγελέα Barr:
Γράφω για να σας παροτρύνω να ερευνήσετε τη συμπεριφορά του Mark Zuckerberg, CEO της Facebook, Inc., πριν από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στις 10 Απριλίου 2018, ο κ. Zuckerberg κατέθεσε σε κοινή ακρόαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας και της Επιτροπής Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών της Γερουσίας. Την επόμενη μέρα, ο κ. Zuckerberg κατέθεσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου. Και στις δύο περιπτώσεις, τα μέλη του Κογκρέσου ρώτησαν τον κ. Zuckerberg σχετικά με ισχυρισμούς ότι το Facebook λογοκρίνει και καταστέλλει περιεχόμενο που υποστηρίζει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και άλλους συντηρητικούς. Στις απαντήσεις του, ο κ. Zuckerberg επανειλημμένα και κατηγορηματικά αρνήθηκε οποιαδήποτε προκατάληψη κατά συντηρητικού λόγου, προσώπων, πολιτικών ή πολιτικών. Ο κ. Zuckerberg απέρριψε επίσης την πρόταση ότι το Facebook ασκεί οποιαδήποτε μορφή επεξεργασίας. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές από το Project Veritas, με τους καταγγέλλοντες που δούλεψαν ως «συντονιστές περιεχομένου» του Facebook, έχουν δείξει άφθονα στοιχεία για τέτοια προκατάληψη και χειραγώγηση.
Δύο συντονιστές περιεχομένου, Zach McElroy και Ryan Hartwig, και οι δύο εργάστηκαν στη ροή αναθεώρησης περιεχομένου στο Facebook που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) του Facebook για την επισήμανση αμφισβητήσιμου περιεχομένου. Ο McElroy εργάστηκε στην εγκατάσταση Facebook-Cognizant στην Τάμπα της Φλόριντα και ο Hartwig εργάστηκε στην εγκατάσταση Facebook-Cognizant στο Phoenix της Αριζόνα.
Στις 23 Ιουνίου 2020, το Project Veritas δημοσίευσε τα αποτελέσματα μυστικής έρευνας με τους προαναφερθέντες καταγγελίες. Η έκθεσή τους αποκάλυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του περιεχομένου που φιλτράρεται από το πρόγραμμα AI του Facebook ήταν ικανοποιητικό για την υποστήριξη του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων για το αξίωμα ή του συντηρητισμού γενικά. Αυτό από μόνο του αποτελεί ήδη ένδειξη προκατάληψης εντός της πλατφόρμας.
Μόλις επισημάνθηκαν από το AI του Facebook, οι συντονιστές εξέτασαν το φιλτραρισμένο περιεχόμενο και έκριναν κατά πόσον χαρακτηρίστηκε ως αφαιρούμενο. Σύμφωνα με την έκθεση Veritas και το μυστικό υλικό, οι κριτές ήταν ειλικρινείς για την πολιτική τους μεροληψία εναντίον των Ρεπουμπλικανών και επέλεξαν ενεργά να εξαλείψουν το επιτρεπόμενο κατά τα άλλα περιεχόμενο από την πλατφόρμα και από την κοινή γνώμη λόγω του πολιτικού της προσανατολισμού. Αυτή η αυθαίρετη και ιδιότροπη συμπεριφορά δεν γίνεται με καλή πίστη και δεν εμπίπτει στη ρητή πρόθεση του §230 του Communications Decency Act, ο οποίος παρέχει προστασία ευθύνης στο Facebook, αρκεί η πλατφόρμα να ελέγχει το περιεχόμενο με καλή πίστη.
Επιπλέον, αυτά τα γεγονότα έρχονται σε άμεση αντίθεση με την κατάθεση του κ. Zuckerberg ενώπιον του Κογκρέσου όπου δήλωσε ορκώς ότι το Facebook είναι μια πολιτικά ουδέτερη πλατφόρμα και ότι προσωπικά εργάζεται για να ξεριζώσει τους υπαλλήλους που περιορίζουν την ομιλία που βασίζεται στην εξαιρετικά αριστερή πλευρά της Silicon Valley Πολιτισμός.
Το μυστικό υλικό του Project Veritas δείχνει ότι μεγάλο μέρος της «πολιτικής ομιλίας» που υποστηρίζει τον Πρόεδρο χαρακτηρίστηκε «ρητορική μίσους» ή θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τα «Πρότυπα κοινότητας» του Facebook. Ταυτόχρονα, η ομιλία που προωθούσε τη βία εναντίον του Προέδρου και των υποστηρικτών του χαρακτηρίστηκε απλώς ως «πολιτική» και έτσι του επιτράπηκε να παραμείνει στην πλατφόρμα. Για παράδειγμα, ο McElroy συνέλαβε μια απόφαση μιας εταιρικής απόφασης στο Facebook ότι μια εικόνα ενός χεριού που κρατά ένα μαχαίρι που έκοψε το λαιμό του Προέδρου, με τίτλο «Fuck Trump», θα επιτρέπεται ως πολιτική ομιλία, παρά την σαφή παραβίαση των οδηγιών του Facebook . Σε αυτήν την περίπτωση, η καθοδήγηση προς τους συντονιστές περιεχομένου τους έδωσε εντολή να παρακολουθούν εχθρότητα που κατευθύνεται στη συλλογή που δημοσίευσε την εικόνα.
Το περιεχόμενο διαλογής AI στο Facebook δεν είναι πολιτικά ουδέτερο. Δεν προσλαμβάνονται ούτε οι επόπτες για να ελέγξουν το περιεχόμενο που επισημαίνεται από το πρόγραμμα AI. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη μαρτυρία του κ. Zuckerberg για το Κογκρέσο και παραβιάζει τη διάταξη «καλής πίστης» του άρθρου 230 (γ) (2) (Α) του Νόμου περί Ευπρέπειας Επικοινωνιών.
Κατά συνέπεια, παραπέμπω με σεβασμό τον κ. Zuckerberg στο Τμήμα για διερεύνηση πιθανών παραβιάσεων των 18 USC §§1001, 1505 και 1621 για ουσιωδώς ψευδείς δηλώσεις που έγιναν στο Κογκρέσο κατά την κατάθεση όρκου.
Η επίβλεψη αποτελεί ουσιαστικό μέρος της συνταγματικής εξουσίας του Κογκρέσου. Συνήθως, το Κογκρέσο είναι ευγνώμονα στους πολίτες που παρουσιάζουν σχετικές πληροφορίες με καλή πίστη, όπως έκαναν οι προαναφερθέντες καταγγελίες. Ως μέλος αυτού του σώματος, αμφισβητώ την αλήθεια του κ. Zuckerberg και αμφισβητώ την προθυμία του να συνεργαστεί με την εποπτική μας αρχή, εκτρέποντας τους πόρους του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια ευαίσθητων στο χρόνο ερευνών και εμποδίζοντας ουσιαστικά το έργο μας. Τέτοιες ψευδείς δηλώσεις δεν είναι μόνο άδικες, αλλά δυνητικά παράνομες και δόλιες.
Ελπίζω να δώσετε αυτήν την παραπομπή πλήρη και σωστή προσοχή. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον προϊστάμενό μου, Jillian Lane-Wyant ..
Με εκτιμιση,
Ματ Γκάιτς
Μέλος του Κογκρέσου
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters