Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΟΣΟΙ ΚΙ ΟΣΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΦΘΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ Α-ΦΘΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ

Πόσο κοστίζει το UBI (Καθολικό βασικό εισόδημα);
Μεταφραση με GoogleTranslate
Μόλις ολοκλήρωσα κάποια απλή, το "back-of-the-envelope" εκτιμά το καθαρό κόστος ενός UBI που καθορίζεται περίπου στο επίσημο όριο φτώχειας: 12.000 $ ανά ενήλικα και 6.000 $ ανά παιδί με 50% "οριακό φορολογικό συντελεστή". Βρίσκονται σε ένα έγγραφο με τίτλο, "Το κόστος του βασικού εισοδήματος: Υπολογισμοί " Back-of-the-Envelope ". Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό αξιολόγηση από ομοτίμους σε ένα ακαδημαϊκό περιοδικό και είναι διαθέσιμο σε μη αναθεωρημένη μορφή στον ιστότοπό μου .


Ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά ευρήματά του:
  • Το καθαρό κόστος - το πραγματικό κόστος - ενός UBI σε επίπεδο φτώχειας είναι περίπου 539 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λιγότερο από το 16% του συχνά αναφερόμενου αλλά όχι πολύ ουσιαστικού μικτού κόστους (4,15 τρισεκατομμύρια δολάρια), λιγότερο από το 25% του κόστους των τρεχουσών δαπανών για δικαιώματα στις ΗΠΑ, λιγότερο από το 15% των συνολικών ομοσπονδιακών δαπανών και περίπου 2,95% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕγχΠ)
  • Αυτό το UBI ύψους 539 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μειώσει το επίσημο ποσοστό φτώχειας από 13,5% σε 0%, ανεβάζοντας 43,1 εκατομμύρια ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένων περίπου 14,5 εκατομμύρια παιδιά) από τη φτώχεια.
  • Αυτό το UBI θα είναι ένα καθαρό οικονομικό όφελος για τις περισσότερες οικογένειες με εισόδημα έως και 55.000 $, καθιστώντας την αποτελεσματική επιδότηση μισθών (ή μείωση φόρου) για δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενες οικογένειες.
  • Ο μέσος καθαρός δικαιούχος αυτού του UBI είναι μια οικογένεια περίπου δύο ατόμων που κερδίζουν περίπου 27.000 $ ετησίως. Το καθαρό όφελος της οικογένειας από το UBI θα ήταν περίπου 9.000 $, αυξάνοντας το εισόδημά τους σε σχεδόν 36.000 $.
  • Η μείωση του οριακού φορολογικού συντελεστή στο 35% θα επέτεινε τα οφέλη του προγράμματος UBI σε περισσότερα από τη μεσαία τάξη, ενώ θα αυξήσει το κόστος σε 901 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Το κόστος ενός UBI 20.000 $ ανά ενήλικα και 10.000 $ ανά παιδί είναι 1,816 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λιγότερο από το 85% των συνολικών δαπανών για δικαιώματα, λιγότερο από το 45% των συνολικών ομοσπονδιακών δαπανών και λιγότερο από το 10% του ΑΕΠ.
-Karl Widerquist, Begun in New Orleans, ολοκληρώθηκε στο Cru Coffee House, Beaufort, Βόρεια Καρολίνα, 21 Μαΐου 2017


Σχετικά με τον Karl Widerquist

Ο Karl Widerquist έχει γράψει 983 άρθρα.
Ο Karl Widerquist είναι Αναπληρωτής Καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο SFS-Κατάρ, Πανεπιστήμιο Georgetown, με εξειδίκευση στη διανεμητική δικαιοσύνη - την ηθική του ποιος έχει τι. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του αφορά το Universal Basic Income (UBI). Είναι συνιδρυτής του Δικτύου Εγγύησης Βασικού Εισοδήματος των ΗΠΑ (USBIG). Υπηρέτησε ως συμπρόεδρος του Βασικού Δικτύου Εισοδήματος Γη (BIEN) για 7 χρόνια και τώρα είναι αντιπρόεδρος. Διετέλεσε συντάκτης του USBIG NewsFlash για 15 χρόνια και του BIEN NewsFlash για 4 χρόνια. Είναι συνιδρυτής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας του BIEN, Basic Income News, η κύρια πηγή απλών γεγονότων για την UBI παγκοσμίως. Είναι συνιδρυτής και συντάκτης του περιοδικού Basic Income Studies, το μόνο ακαδημαϊκό περιοδικό αφιερωμένο στην έρευνα για το UBI. Το Widerquist έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και πολλά άρθρα για το UBI τόσο σε ακαδημαϊκά περιοδικά όσο και στα δημοφιλή μέσα. Έχει εμφανιστεί ή αναφέρεται από πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το NPR's On Point, το NPR's Marketplace, το PRI's the World, το CNBC, το Al-Jazeera, 538, Vice, Dissent, the New York Times, Forbes, the Financial Times και τον Ατλαντικό Μηνιαίο, ο οποίος τον ονόμασε «ηγέτη του παγκόσμιου βασικού εισοδήματος». Ο Widerquist είναι κάτοχος δύο διδακτορικών τίτλων - ένα στην Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (2006) και ένα στα Οικονομικά από το City University της Νέας Υόρκης (1996). Έχει δημοσιεύσει επτά βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των Προϊστορικών Μύθων στη Σύγχρονη Πολιτική Φιλοσοφία (Edinburgh University Press 2017, που συντάχθηκε από τον Grant S. McCall) και την ανεξαρτησία, την ιδιοκτησία και το βασικό εισόδημα: Μια θεωρία της ελευθερίας ως η δύναμη να πούμε όχι (Palgrave Macmillan 2013) . Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από είκοσι επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια βιβλίων. Τα περισσότερα γραπτά του Karl Widerquist είναι διαθέσιμα στον ιστότοπό του "Selected Works" (works.bepress.com/widerquist/). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν είναι διαθέσιμες στο προφίλ του BIEN και στη Wikipedia. Γράφει το ιστολόγιο "The Indepentarian" για τα βασικά εισοδήματα.
------=============-------

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΝΤΙΟΥ ΖΟΥΛΟΥ:
''ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ''
13 Ιουλίου 2020 / 9:40 μμ
Η Νότια Αφρική θα εισαγάγει καθολική επιχορήγηση εισοδήματος - Υπουργός
Γιοχάνεσμπουργκ, 13 Ιουλίου (Reuters) - Η Νότια Αφρική θα εισαγάγει καθολική επιχορήγηση βασικού εισοδήματος, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης Λίντιουε Ζούλου, αναβιώνοντας απροσδόκητα ένα σχέδιο δύο δεκαετιών με σκοπό τη στήριξη εκατομμυρίων ανέργων.
Η χώρα διαθέτει ήδη ένα από τα πιο γενναιόδωρα δίχτυα κοινωνικής ασφάλισης της ηπείρου, αλλά η πανδημία COVID-19 έχει προσθέσει στην ανάγκη τόσο για την προστασία της εύθραυστης οικονομίας της όσο και για τον υψηλό αριθμό ανέργων.
Ο Ζούλου δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης της επιχορήγησης ή το μέγεθός του, αλλά είπε σε μια εικονική ενημέρωση Τύπου ότι θα πληρωθεί «μετά τον Οκτώβριο».
Πριν από την πανδημία COVID-19, η κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να δαπανήσει 309,5 δισεκατομμύρια ράντ (18,51 δισεκατομμύρια δολάρια) για πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης φέτος.
Η πανδημία ώθησε τον Πρόεδρο Cyril Ramaphosa να ανακοινώσει στα τέλη Μαρτίου μια προσωρινή ανανέωση αυτών των επιδοτήσεων έως και 300 rand, συμπεριλαμβανομένης μιας επιδότησης ανεργίας 350 rand, διάρκειας έξι μηνών.
Διαφήμιση
Μια καθολική επιχορήγηση φαινόταν απίθανη, δεδομένου του αυξανόμενου δημόσιου χρέους και μετά από έναν προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης που πρότεινε τη μείωση των 230 δισεκατομμυρίων στις περικοπές δαπανών.
Το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε αμέσως σε τηλεφωνικές κλήσεις και email από το Reuters ζητώντας σχόλιο.
ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ, ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ...
AF.REUTERS.COM
South Africa will introduce a universal basic income grant, the Minister of Social Development Lindiwe Zulu said on Monday, unexpectedly reviving a two-decades-old plan with the aim of supporting millions of unemployed.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
https://time.com/…/dr-bernice-king-and-mayor-michael-tubb…/…
https://www.bbc.com/news/technology-53363585
https://www.undp.org/…/the-case-for-a-universal-basic-incom…
http://www.bnnbloomberg.ca/budget-officer-pegs-cost-of-basi
https://www.mayorsforagi.org/who
https://af.reuters.com/artic…/commoditiesNews/idAFL5N2EK4Z4…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters