Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Η Αγία Σοφία είναι μόνο η αρχή: Ο Ερντογάν θα παίξει με τον θρησκευτικό φανατισμό και τα ερευνητικά πλοία

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο οι παρατηρήσεις και καταγραφές που έφταναν στο Ελληνικό Επιτελείο, έθεσε σε νέο συναγερμό τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από τις μονάδες επιφανείας που βρίσκονται ενισχυμένες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, δόθηκε η εντολή για άμεσο απόπλου επιπλέον πλοίων. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό
-Δίαυλοι επικοινωνίας με κλειστή την πόρτα
-Περιμένοντας την κίνηση με έτοιμο το «μήνυμα» υπεροχής
-Η τριετής εγρήγορση των Ενόπλων Δυνάμεων

Η απόφαση του Τουρκικού δικαστηρίου που ανοίγει τον δρόμο της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς, από μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί αναμφισβήτητα αποτελεί μια βαθιά πολιτική κίνηση, με την οποία ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να πετύχει δυο στόχους του.
Ο αρχικός στόχος είναι ο εμποτισμός του Ισλαμικού θρησκευτικού φανατισμού στο εσωτερικό ώστε να υπερκαλύψει την οικονομική δυσπραγία που ζει καθημερινά ο λαός της Τουρκίας.
Ο δεύτερος στόχος που επιχειρεί να επιτύχει, μέσω του θρησκευτικού φανατισμού είναι ο επεκτατισμός και η υλοποίηση μέρους ή όλων των αξιώσεων.
  • Αυτά σημειώνουν ανώτατοι Αξιωματικοί του Επιτελείου οι οποίοι επαναλαμβάνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο (και δικαιώνονται), αυτό που είχαν αναλύσει πριν μεγάλο χρονικό διάστημα και προς την πολιτική ηγεσία, ότι δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει πάρα για να κάνει πίσω, κυρίως με τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.
Μπορεί πάντως οι διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας να συμφωνήθηκε σε κορυφαίο επίπεδο, πως πρέπει να μείνουν ανοιχτοί, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις η πόρτα που μόλις φαινόταν ότι άνοιγε, η Τουρκία έσπευσε να την κλείσει και μάλιστα κατά πρόσωπο προς την Ελλάδα.
Οι μέρες της μειούμενης έντασης, όπως φαίνεται πιθανό να διανύουν το τελευταίο διάστημά τους, με την Άγκυρα ήδη να δείχνει προς όλους, όχι μόνο προς την Ελλάδα, ότι δεν πρόκειται να ξεφύγει από τις ράγες της προκλητικής πορείας.
  • Τα βλέμματα καρφωμένα στη θάλασσα
Και την στιγμή που αυτές οι εξελίξεις έστρεψαν την προσοχή όλων στην Κωνσταντινούπολη, το βλέμμα της Ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας παραμένει «καρφωμένο» στα πολεμικά πλοία της Τουρκίας, που παραμένουν σε δυο ναυστάθμους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα Γαλλικά αεροσκάφη με τα στρατηγικά όπλα της Ελλάδας είναι αυτά που παίζουν πάντοτε καθοριστικό ρόλο και είναι ένας άσσος στην φαρέτρα του εκάστοτε Α’ ΓΕΕΘΑ. Πηγή: Hellas Journal

Η απόφαση για μια τόσο αριθμητικά σημαντική μετακίνηση ήταν αυτή που ενεργοποίησε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και έθεσε σε πλήρη εγρήγορση τον Στόλο, την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς.
  • Μπορεί όλες οι εξελίξεις σε στρατιωτικό επίπεδο ν’ αφορούν την κρίση στη Λιβύη και μια προσπάθεια που φαίνεται πως ξεκινά η Τουρκία για μια επιπλέον επίδειξη δύναμης και υπεροπλίας στ’ ανοιχτά της Αφρικανικής χώρας, ωστόσο πίσω στο Ελληνικό Επιτελείο, πολλές είναι οι σκέψεις και οι εκτιμήσεις που γίνονται και άλλα τόσα τα επιχειρησιακά σχέδια που αναπτύσσονται ώστε σε κάθε περίπτωση να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα οποιαδήποτε απάντηση απαιτηθεί.
Δεν είναι καθόλου παράλογο οι Επιτελείς να προετοιμάζονται για οποιαδήποτε ενδεχόμενη κίνηση θελήσει να κάνει η Τουρκία, η οποία έχει αντιληφθεί ότι η Αθήνα δεν πρόκειται ν’ αφήσει αναπάντητες προκλήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Άλλωστε Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους εταίρους και συμμάχους, πως εφόσον η Άγκυρα έχει αποφασίσει να προχωρήσει μισό χιλιοστό πέραν της κόκκινης γραμμής, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση αυτό να γίνει ανεκτό.
Από την άλλη πλευρά, της Ανατολής, ο Τούρκος πρόεδρος και το σύνολο των κορυφαίων Τούρκων κυβερνητικών Αξιωματούχων έχουν προαναγγείλει τις σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες ζώνες που προβλέπονται στο παράνομο Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο, οι οποίες διέρχονται εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Και ο Στρατός Ξηράς βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση στα νησιά του Αν. Αιγαίου, ιδίως στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αρχιπελάγους ο οποίος έχει επιφορτιστεί με παρατηρήσεις και δεκάδες καθημερινές καταγραφές, όπως επίσης και με την επάνδρωση νησίδων. Πηγή: Hellas Journal

Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο η εγρήγορση στις Ένοπλες Δυνάμεις παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα από την στιγμή που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η Τουρκία επιδιώκει να προκαλεί.
Μια ενδεχομένως navtex με την οποία η Τουρκία θα στέλνει ερευνητικό στις παράνομες θαλάσσιες ζώνες του Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου δεν θα πιάσει στον «ύπνο» το Ελληνικό Επιτελείο.
Αντιθέτως, οι Αξιωματικοί στη Μεσογείων και τις μονάδες απ’ άκρη σ’ άκρη στην επικράτεια, την περιμένουν!

Σκηνικό ετοιμασιών και επιφυλακής έχει υπάρξει και στην Πολεμική Αεροπορία, σχεδόν στο σύνολο των Μοιρών των μαχητικών αεροσκαφών. Πηγή: Hellas Journal

Επιπλέον μια navtex ακόμη και της Τρίπολης εντός αυτών των περιοχών που προαναφέραμε ή λίγο πιο νότια ακριβώς στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πάλι, όπως σημειώνουν ανώτατες πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό, δεν θα είναι έκπληξη διότι θα είναι μια έμμεση κίνηση την οποία θα έχει καταδείξει η Τουρκία στην κυβέρνηση Σάρατζ να κάνει.
Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία μετακίνηση του τουρκικού στόλου σε συνδυασμό με την «μπουνάτσα» που επικρατεί θυμίζει στιγμές πριν τη φουρτούνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters