Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ !!!!!!!!!

Πνευματικά δικαιώματα εικόνας GETTY IMAGES
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE 
Άρθρο από B B C
Θα μπορούσε ένα βασικό εισόδημα 2.400 £ να εξαλείψει την ακραία φτώχεια στη Σκωτία; Το καθολικό βασικό εισόδημα θα έβαζε χρήματα στις τσέπες των ανθρώπων για να δαπανηθούν, ωστόσο επιλέγουν, με στόχο την απομάκρυνση των ανθρώπων από τη φτώχεια

Η κατάργηση του τρέχοντος συστήματος παροχών και η αντικατάστασή του με ένα βασικό εισόδημα θα μπορούσαν να εξαλείψουν την φτώχεια, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα RSA θέλει να βλέπει σε κάθε ενήλικα στη Σκωτία να έχει ένα βασικό ετήσιο εισόδημα 2.400 £, που αυξάνεται σε 4.800 £. Τα παιδιά θα πληρώνονταν 1.500 £.

Ισχυρίζεται ότι η κίνηση θα βελτιώσει την υγεία και την ευεξία, ενώ θα αφαιρέσει το στίγμα της λήψης παροχών.


Ωστόσο, ορισμένοι επικριτές λένε ότι θα ενθάρρυνε την απροσεξία.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας υποστηρίζει προτεινόμενες δοκιμές του συστήματος από συμβούλια στη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο, το Fife και το North Ayrshire.
Και λέει ότι ενδιαφέρεται για οποιεσδήποτε ιδέες που θα μπορούσαν να μειώσουν τη φτώχεια και να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες.
Η έκθεση που υποστηρίζει την ιδέα ενός καθολικού βασικού εισοδήματος έχει συνταχθεί από τη Βασιλική Εταιρεία για την ενθάρρυνση των Τεχνών, των Κατασκευών και του Εμπορίου (RSA).


Τζέιμι Κουκ
Λεζάντα εικόναςΟ Jamie Cook είναι επικεφαλής της RSA που παρήγαγε την αναφορά σε καθολικά βασικά έσοδα

Υπογραμμίζει τις δοκιμές στον Καναδά και τη Φινλανδία, οι οποίες έχουν δείξει ότι το βασικό εισόδημα θα μπορούσε να αυξήσει την υγεία και την ευημερία χωρίς να επηρεάσει τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας.
Ο Jamie Cook, επικεφαλής της RSA, δήλωσε: "Είναι μια παλιά ιδέα. Είναι η ιδέα ότι κάθε άτομο λαμβάνει τακτική, άνευ όρων και ασφαλή πληρωμή από το κράτος. Είναι χρήμα για να δοθεί στους ανθρώπους η ευκαιρία να λαμβάνουν αποφάσεις στη ζωή τους, να γνωρίζουν ότι έχουν αυτά τα χρήματα που εισέρχονται σε τακτική βάση.
"Και ιδιαίτερα σε αντίθεση με τα συστήματα που έχουμε τώρα, δεν θέτει όρους, κυρώσεις και ποινές για το πώς χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα."


Τζέσι Γκόλεμ
Λεζάντα εικόναςΟ Καναδάς φωτογράφος Τζέσι Γκόλεμ έβγαλε πλάνα από άτομα που κρατούσαν κάρτες εξηγώντας σε τι ξόδεψαν τα χρήματα
Έκθεση φωτογραφίας βασικού εισοδήματοςΠνευματικά δικαιώματα εικόναςΤΖΕΣΙ ΓΚΟΛΕΜ
Λεζάντα εικόναςΈνας δικαιούχος του συστήματος βασικού εισοδήματος, που δοκιμάστηκε στον Καναδά, εξηγεί πώς τον βοήθησε

Αλλά ο κοινωνικός σχολιαστής Rory Scothorne θεώρησε ότι η κίνηση δεν θα χαράξει την επιφάνεια.
Είπε: "Το γενικό βασικό εισόδημα δεν μπορεί να αναλάβει το σύστημα στο σύνολό του.
"Έχει σχεδιαστεί ως λύση πολιτικής για κάτι που βρίσκεται σε μια βαθύτερη κρίση.
"Η ιδέα ότι χρειαζόμαστε πολιτικές για την αποκατάσταση της φτώχειας σε μια πλούσια χώρα όπως η Σκωτία υποδηλώνει την ανάγκη για μια πολύ ευρύτερη και πιο φιλόδοξη προσέγγιση".


Ρόρι Σκόθορν
Λεζάντα εικόναςΟ κοινωνικός σχολιαστής Rory Scothorne πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από μια λύση μιας πολιτικής

Το SNP υποστήριξε την ιδέα ενός βασικού εισοδήματος το 2016.
Η Γραμματέας των Κοινοτήτων Aileen Campbell δήλωσε: "Εκτός από την παροχή ενός καλύτερου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που βασίζεται στην αξιοπρέπεια και τον σεβασμό, η κυβέρνηση της Σκωτίας δεσμεύεται να μειώσει τη φτώχεια και να αντιμετωπίσει την ανισότητα. Επομένως, ενδιαφερόμαστε για οποιαδήποτε πρόταση που θα μας βοηθήσει να το επιτύχουμε, συμπεριλαμβανομένης της μαθήματα που αντλήθηκαν μέσω διεθνών πιλοτικών βασικών εσόδων
"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμευτήκαμε να διερευνήσουμε μια μελέτη του Βασικού Εισοδήματος του Πολίτη (CBI) και τέσσερις τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σκοπιμότητα ενός πιλότου CBI.
"Χαιρετίζουμε τη δέσμευση που έχει αναλάβει η RSA σε αυτό, αλλά οποιαδήποτε απόφαση να προχωρήσουμε με έναν πιλότο υπόκειται στα ευρήματα της μελέτης σκοπιμότητας, η οποία θα περιλαμβάνει πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με την ηθική, νομοθετική, οικονομική και πρακτική εφαρμογή του πιλότου επί τόπου "
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο σκιώδης καγκελάριος Τζον ΜακΝτόνελ είπε ότι το Εργατικό Κόμμα θα διερευνήσει την ιδέα.

Βασικό εισόδημα: Πώς θα λειτουργούσε;



Βασικά οφέλη εισοδήματος
Λεζάντα εικόναςΜε το βασικό εισόδημα, θα παραμείνουν ορισμένα πρόσθετα οφέλη

Κάθε ενήλικας στη Σκωτία θα λαμβάνει βασικό εισόδημα 2.400 £ ετησίως - αργότερα θα ανέρχεται σε 4.800 £. Τα παιδιά παίρνουν λίγο λιγότερο.
Έξω θα πήγαινε η προσωπική φορολογική έκπτωση και η καθολική πίστωση
Η παραμονή θα ήταν άλλες παροχές, όπως πληρωμές για στέγαση, αναπηρία και κρατική σύνταξη.
Η πλήρης πληρωμή όλων των £ 4.800 ετησίως, θα κόστιζε το 3,5% του ΑΕΠ της Σκωτίας, δηλαδή 1,9 δισ. £ ετησίως.

Ο Anthony Painter, διευθυντής δράσης και έρευνας στο RSA, περιέγραψε τα πλεονεκτήματα του συστήματος: «Κάτω από τη λιτότητα, έχουμε δει το κράτος να υποχωρεί όσον αφορά την υποστήριξη σε μετρητά που προσφέρει στους ανθρώπους, ενώ όλο και περισσότερο μπαίνει στην αστυνομία τη συμπεριφορά του άτομα που χρειάζονται υποστήριξη σε μετρητά.
"Το βασικό εισόδημα έχει δοκιμαστεί και αποδειχθεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία και την εμπιστοσύνη χωρίς να μειώσει τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας συνολικά.
"Εν τω μεταξύ, η Universal Credit - που βασίζεται σε κυρώσεις για τον έλεγχο ατόμων - έχει αποδειχθεί ότι έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία, την ευημερία και την εμπιστοσύνη και δημιουργεί μεγαλύτερη οικονομική ανασφάλεια.
"Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θεωρήσουμε ένα βασικό εισόδημα για να προωθήσουμε την οικονομική ασφάλεια και την ελευθερία, ως εναλλακτική λύση για το σημερινό μη δημοφιλές, αλλόκοτο και εχθρικό κράτος πρόνοιας".

«Το βασικό εισόδημα άλλαξε τη ζωή μας»

Του Τζέιμς Κουκ, επικεφαλής ανταποκριτής ειδήσεων, The Nine



Τζόντι Ντιν
Λεζάντα εικόναςΟ Jodi Dean ήταν μέρος ενός συστήματος βασικού εισοδήματος στο Οντάριο του Καναδά και είπε ότι ήταν «αλλαγή ζωής»

Το Χάμιλτον είναι μια πόλη του Καναδά με κληρονομιά της Καληδονίας και τα δύο έθνη εξακολουθούν να έχουν πολλά κοινά.
Όταν η βαριά βιομηχανία έφερε μια φορά δουλειά και πλούτο, τώρα το μέλλον είναι πολύ λιγότερο σίγουρο.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δούλευαν στους χαλυβουργεία του Οντάριο. Τις τελευταίες δεκαετίες ο αριθμός μειώθηκε δραματικά, εν μέρει λόγω του αυτοματισμού.
Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αυτή η πόλη επιλέχθηκε ως δοκιμαστική ζώνη για έναν πιλότο βασικού εισοδήματος.
Το επίπεδο που επιλέχθηκε εδώ, το ισοδύναμο περίπου 10.000 £ ετησίως, είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που προτείνεται στη Σκωτία.
Αρχικά είχε υποστήριξη από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, αλλά είναι δύσκολο να πούμε αν λειτούργησε αποτελεσματικά, διότι απορρίφθηκε δύο χρόνια σε πιλότο τριών ετών όταν μια εισερχόμενη συντηρητική κυβέρνηση δήλωσε απότομα ότι ήταν προσιτή.
Μερικοί παραλήπτες λένε ότι έμειναν ψηλοί και ξηροί, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση τους υπογράμμισε μόνο την ανάγκη για το όφελος.
"Το βασικό εισόδημα άλλαξε βασικά τη ζωή μας", λέει ο Jodi Dean, ο οποίος επιλέχθηκε να συμμετάσχει στη μελέτη.
Η κόρη του Jodi έχει ειδικές ανάγκες. Ξοδεύει μια μικρή περιουσία στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου και ο σύζυγός της δεν είχε δουλειά με σοβαρό τραυματισμό.
"Αυτός είναι ο πρώτος μήνας που είχαμε χωρίς το βασικό μας εισόδημα και είναι ήδη αγχωτικός", είπε στο BBC The Scotland .
"Ήταν μια αλλαγή ζωής. Κράτησε τους λογαριασμούς που πληρώθηκαν και συνέχισε να έρχεται τα παντοπωλεία και χωρίς αυτό δεν ξέρω πώς θα είχαμε επιβιώσει"
"Η βοήθεια σε κάποιον από τη φτώχεια δεν είναι ένα φυλλάδιο", επιμένει ο Jodie.
"Προσπαθήστε να βρείτε δουλειά όταν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα κομμάτι μαλλιών ή καθαρά ρούχα ή μεταφορά σε μια συνέντευξη. Το βασικό εισόδημα έδωσε στους ανθρώπους αυτές τις ευκαιρίες", λέει.
Ανεξάρτητα από το αν το βασικό εισόδημα είναι η λύση, οι άνθρωποι στον Καναδά και τη Σκωτία αντιμετωπίζουν δυνητικά βαθιές οικονομικές προκλήσεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη σε μια ριζικά επανασχεδιασμένη κατάσταση.

Πηγή  https://www.bbc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters