Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Τεχνητή Νοημοσύνη VS Ψηφιακών Στρατιωτών

Mike Nikolaou

Μια νέα επιτροπή πολιτικής δράσης με Δημοκρατική ευθυγράμμιση, της οποίας ηγείται ο συνταξιούχος στρατηγός στρατού Στάνλεϊ Μακρύσταλ, πρώην επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σχεδιάζει να αναπτύξει τεχνολογία [που αναπτύχθηκε αρχικά για να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους στην υπηρεσία ενός εσωτερικού πολιτικού στόχου] για την καταπολέμηση των διαδικτυακών προσπαθειών που προωθούν τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ομάδα, Defeat Disinfo, θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δικτύου για να χαρτογραφήσει τις συζητήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του προέδρου στα κοινωνικά μέσα. Θα επιδιώξει να παρεμβαίνει εντοπίζοντας τις πιο δημοφιλείς αντιπαραθέσεις και θα τις ενισχύει μέσω ενός δικτύου με περισσότερους από 3,4 εκατομμύρια "ψηφιακούς επηρεαστές" (influencers) σε ολόκληρη τη χώρα - σε ορισμένες περιπτώσεις, πληρώνοντας χρήστες με πολλούς ακολούθους (διάσημους) για να αντιταχθούν στον πρόεδρο των ΗΠΑ.
.
Η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τους φόβους του Δημοκρατικού Κόμματος ότι ο ακλόνητος ψηφιακός στρατός του Τραμπ (όλοι εμείς και άλλοι εκατομμύρια ανώνυμοι χρήστες παγκοσμίως) μπορεί να τον βοηθήσει και να τον στηρίξει μέσω της πανδημίας, όπως τον έχει στηρίξει και μέσα σε άλλες πολιτικές διαμάχες στο παρελθόν, παρόλο που η οικονομία εμφανίζει ύφεση, δεκάδες χιλιάδες έχουν πεθάνει και ο Τραμπ υποφέρει στις δημοσκοπήσεις.
.
Λέγεται συχνά ότι οι εκστρατείες είναι μια μάχη ιδεών, αλλά είναι πραγματικά μια μάχη αφηγήσεων (narratives), δήλωσε ο David Eichenbaum, εμπειρογνώμονας των δημοκρατικών ΜΜΕ που είναι ανώτερος σύμβουλος της PAC (επιτροπή πολιτικής δράσης). "Σήμερα αυτές οι αφηγήσεις διαδίδονται γρήγορα στο διαδίκτυο." (Ένας τρόπος μέσω του οποίου συμβαίνει αυτό είναι τα memes γνωστά και ως εικονομηνύματα).
.
Η πρωτοβουλία καθοδηγείται από τον Κάρτις Χούγκλαντ, ο οποίος έλαβε αρχική χρηματοδότηση για την τεχνολογία από το DARPA, το ερευνητικό σκέλος του Πενταγώνου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού στο εξωτερικό. Επιμένει ότι οι Δημοκρατικοί δεν είναι καλά προετοιμασμένοι για την επικείμενη μάχη της πληροφόρησης και της προσοχής, η οποία αναμένεται να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο τον Νοέμβριο.

Ο Χούγκλαντ αναφέρει ως παράδειγμα την πρόταση του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα ότι η ένεση χλωρίνης ή άλλων οικιακών απολυμαντικών θα μπορούσε να είναι μια θεραπεία για τον νέο κορανοϊό - μια στιγμή που εμφανίστηκε σαφώς βλαβερή για τον πρόεδρο, αλλά ήταν λιγότερο ξεκάθαρη καθώς συζητήθηκε στα κοινωνικά μέσα. Παρόλο που το επεισόδιο συσχετίστηκε με μια σπίθα της χρήσης του Twitter σχετικά με τον Τραμπ, ειδικά σε καταστάσεις όπως το Ουισκόνσιν και η Πενσυλβάνια, σύμφωνα με την ανάλυση του Χούγκλαντ, τέσσερα από τα έξι κορυφαία tweets για τον Τραμπ και το απολυμαντικό προήλθαν από λογαριασμούς ευνοϊκούς προς τον πρόεδρο, ενισχύοντας έτσι την ιδέα ότι δεν είχε προτείνει πραγματικά την ψεύτικη θεραπεία.
Μεταξύ αυτών ήταν ένα tweet από τον Ρίαν Φούρνιερ, εθνικό συμπρόεδρο των Σπουδαστών για τον Τραμπ, ο οποίος έγραψε: "Όχι, ο Πρόεδρος Τραμπ δεν είπε στους ανθρώπους να κάνουν ένεση με Clorox ή Lysol στον εαυτό τους. Αν το πιστεύεις αυτό, είσαι ηλίθιος".
.
Ο Φουρνιέ είπε ότι υπάρχει ένας ψηφιακός στρατός που είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον πρόεδρο όταν βρίσκεται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο.
.
"Βλέπω τους ανθρώπους στο Twitter", είπε. "Βλέπω τις ομάδες του Facebook. Βλέπω τις αναρτήσεις σε αυτά τα δίκτυα. Βλέπω τους ιστότοπους που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι για να υποστηρίξουν τον πρόεδρο. Είναι τεράστια συμμετοχή, ανάλογη της οποίας δεν έχω δει ποτέ σε προεδρικές εκλογές πριν."
.
Ο Χούγκλαντ συμφώνησε. Οι Ρεπουμπλικάνοι, είπε, "έχουν μεγαλύτερη ογκομετρική συχνότητα και ποιοτικότερη ψηφιακή αφήγηση".
.
Αν και συμβουλεύει τη μη διάφανη πολιτική προσπάθεια, ο Μακ Κρίσταλ σταμάτησε να υποστηρίζει τον αντίπαλο του Τραμπ, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κάποτε επέκρινε ο πρώην στρατηγός ως μέρος μιας διαμάχης που οδήγησε τελικά στην παραίτησή του.
.
Ο Μακ Χρύσταλ είπε ότι το ενδιαφέρον του για το PAC είναι να διασφαλίσει την ακρίβεια των πληροφοριών που οδηγούν στις εκλογές, ακόμη και αν αυτό περιλαμβάνει το κυνηγητό θεμάτων που γίνονται viral (μεταδίδονται ταχύτατα) μέσω συναισθηματικών αποκρίσεων και άλλων τακτικών που ανταμείβονται από διαδικτυακά κλικ.
.
"Όλοι επιθυμούν το κουτί της Πανδώρας να ήταν κλειστό και να μην υπήρχε τίποτα από όλα αυτά, αλλά υπάρχουν", δήλωσε ο Μακ Κρίσταλ σε συνέντευξή του.
.
Την αμφιθυμία του μοιράζεται μεγάλο μέρος του δημοκρατικού κόμματος, το οποίο επανασυνδέθηκε σε μια προσπάθεια, που παρουσιάστηκε στο τέλος του 2018, χρησιμοποιώντας τακτικές που εμπνέονται από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ψεύτικων λογαριασμών, με σκοπό να επηρεαστούν οι εκλογές της Γερουσίας του 2017 στην Αλαμπάμα.
.
Η PAC (επιτροπή πολιτικής δράσης) του Χούγκλαντ αποφεύγει αυτές τις μεθόδους. Ωστόσο, διαφέρει από τα πιο παραδοσιακά δημοκρατικά ευθυγραμμισμένα PAC, όπως το Priorities USA και το American Bridge 21st Century, στο να αγκαλιάζουν την πρακτική της πληρωμής των επιρροών για να μεταφέρουν τα μηνύματά τους. Αυτή η προσέγγιση προκάλεσε αντιδράσεις και ώθησε τις εταιρείες τεχνολογίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης να διευκρινίσουν τους κανόνες λειτουργίας τους όταν αυτή η μέθοδος τέθηκε σε εφαρμογή από την προεδρική εκστρατεία του Mike Bloomberg στις αρχές του έτους.
"Δεν έχω κανένα φόβο για την πληρωμή δημιουργών περιεχομένου στην αναζήτηση και την ενίσχυση των καλύτερων αφηγήσεων", δήλωσε ο Χούγκλαντ.
.
Η Stephanie Berger, πρώην εθνικός διευθυντής οικονομικών της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής, συγκεντρώνει κεφάλαια για αυτή την πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί επέκταση της τεχνολογικής εταιρείας Hougland, Main Street One. Ο Andrew Tobias, πρώην ταμίας της DNC, ήταν πρώιμος επενδυτής στο ξεκίνημα αυτής.
.
Οι ηγέτες του Main Street One είχαν προηγουμένως ασχοληθεί με την καλλιέργεια ψηφιακών αφηγήσεων στην Ανατολική Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ρωσικής προπαγάνδας και πιο πρόσφατα, μπήκαν στην αμερικανική πολιτική. Η οργάνωση διεξήγαγε μια εκστρατεία που πλήρωσε τους "ψηφιακούς επηρεαστές" (influencers) να ενισχύσουν τους Δημοκρατικούς του Κεντάκυ πριν από τις κυβερνητικές εκλογές το περασμένο φθινόπωρο. Μία σούπερ PAC (επιτροπή πολιτικής δράσης) που υποστηρίζει τον γερουσιαστή Cory Booker του Νιου Τζέρσεϋ στην προσπάθειά του για υποψηφιότητα με τους Δημοκρατικούς , πλήρωσε τον Main Street One πάνω από $500.000 για παρόμοιες υπηρεσίες πέρυσι.
.
Ο Χούγκλαντ είπε ότι στόχος του είναι να διατηρήσει το "μεγαλύτερο απόθεμα περιεχομένου εναντίον του Τραμπ" και να είναι ευκίνητος στην ενίσχυση οργανικού υλικού που έχει ήδη καλή απόδοση, όπως βίντεο που παράγονται από την εκστρατεία του Μπάιντεν. Ο υποτιθέμενος Δημοκρατικός υποψήφιος, του οποίου η κύρια προσφορά βασίστηκε στο χάσμα μεταξύ του Twitter και της πραγματικής ζωής, προσπάθησε να επεκτείνει την ψηφιακή του ικανότητα καθώς η εκστρατεία έχει γίνει πλήρως εικονική.
.
Υιοθετεί τη χρήση ενός νέου podcast και η καμπάνια του συνδέει εικονικά συλλαλητήρια με μάντρα όπως το "#SoulSaturday" που έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί την ψηφιακή προσέγγιση του Τραμπ. Ταυτόχρονα, οι βοηθοί του Μπάιντεν στοιχηματίζουν ότι ο φοβερός άμβωνας του προέδρου είναι εξίσου πιθανό να απενεργοποιήσει τους ψηφοφόρους, όπως είναι να τους κερδίσει. Ο Ματ Χιλ, εκπρόσωπος της εκστρατείας, επεσήμανε τις πρόσφατες κινήσεις της ομάδας του προέδρου να «τραβήξει πίσω τις καθημερινές παραστάσεις παραπληροφόρησης καθώς η αξιοπιστία του συνεχίζει να βυθίζεται».
.
Ο Τζο Τρίπι όμως, ένας δημοκρατικός πράκτορας που βοήθησε στη διαχείριση της εκστρατείας της Γερουσίας του 2017 στην Αλαμπάμα, δήλωσε ότι ο πρόεδρος είναι μερικώς προστατευμένος από τις συνέπειες των δικών του παρατηρήσεων τις οποίες ο "θάλαμος ηχώ των μέσων ενημέρωσης [που είναι πολύ καλά εκπαιδευμένα] παίρνει απλώς την οποιαδήποτε κακή είδηση της ημέρας είναι και την ενισχύει. "Αυτή η προστατευτική πανοπλία το καθιστά ακόμη πιο κρίσιμο για τους Δημοκρατικούς να αυξήσουν την ένταση των μηνυμάτων κατά του Τραμπ, είπε.
.
Ωστόσο, ο Τρίπι αναρωτήθηκε για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της υιοθέτησης ορισμένων διαδικτυακών τακτικών που ευνοούν τους δεξιούς. "Μόλις κάποιος κάνει κάτι που λειτουργεί, συνήθως υιοθετείται και από την άλλη πλευρά", δήλωσε ο Τρίπι. «Πρέπει να το πολεμήσεις, αλλά το ερώτημα είναι, όπως οι αρνητικές διαφημίσεις, εάν λειτουργεί, απλώς γίνεσαι καλύτερος και καλύτερος σε αυτό; Δεν νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο για τη δημοκρατία μας».
.
Ο περιορισμός θα μπορούσε να είναι μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση, δήλωσε η Σίντι Ότις, πρώην αξιωματικός της CIA και ερευνητής παραπληροφόρησης. Τόνισε την ανάγκη να παρουσιαστούν οι πραγματικές συνέπειες των λέξεων του προέδρου, για παράδειγμα αποδεικνύοντας ότι τα σχόλιά του σχετικά με το χλωρίνη ακολούθησαν μια άνοδο των κλήσεων προς απευθείας τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης. .
.
Διαφορετικά, είπε, "είναι πιο αποτελεσματικό να αντιμετωπιστούν οι ψευδείς αφηγήσεις με αληθινά γεγονότα".
.
Πηγή: https://www.sfgate.com/…/Initiative-seeks-to-challenge-Trum…
.
[Καταλάβατε τώρα όλοι όταν ο Q μιλάει για πόλεμο πληροφοριών (information warfare) που αναφέρετε;]
.
[Επιχείρηση-πολεμά-Επιχείρηση]
Σας φοβούνται [γιγαντιαία παγκόσμια επιρροή].
Επιτίθεσαι σε αυτούς που φοβάσαι περισσότερο.
Για το Θεό και τη Χώρα.
Q
#Qanon #DigialSoldiers #WWG1WGA #TheStorm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters