Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η Τανζανία αναστέλλει τον επικεφαλής του εργαστηρίου αφού ο πρόεδρος έστειλε δήγματα από κατσίκα και παπάγια για τεστ κοροναϊού και τα έβγαλε θετικά


DAR ES SALAAM (Reuters) - Η Τανζανία ανέστειλε τον επικεφαλής του εθνικού εργαστηρίου υγείας που ήταν υπεύθυνος για τη δοκιμή του κοροναϊού και διέταξε έρευνα, μια ημέρα αφότου ο Πρόεδρος John Magufuli αμφισβήτησε την ακρίβεια των δοκιμών.


Ο Magufuli δήλωσε την Κυριακή ότι τα εισαγόμενα κιτ δοκιμής ήταν ελαττωματικά καθώς είχαν επιστρέψει θετικά αποτελέσματα σε μια αίγα και ένα πόδι - μεταξύ πολλών δειγμάτων που δεν υποβλήθηκαν σε ανθρώπους για δοκιμή, με τεχνικούς που άφησαν σκόπιμα να αγνοούν την προέλευσή τους.
Δεν ανέφερε από πού είχαν εισαχθεί τα κιτ ή γιατί οι αρχές ήταν ύποπτες για τα αποτελέσματα.
Η Catherine Sungura, επικεφαλής επικοινωνιών στο υπουργείο Υγείας, δήλωσε σε Δήλωση σε δήλωση τη Δευτέρα ότι ο διευθυντής του εργαστηρίου και ο διευθυντής διασφάλισης της ποιότητας είχαν ανασταλεί αμέσως «για να ανοίξουν το δρόμο για την έρευνα».
Η Sungura είπε ότι μια επιτροπή 10 ατόμων είχε συσταθεί για να διερευνήσει τις εργασίες του εργαστηρίου, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας συλλογής και δοκιμής δειγμάτων.
Την Κυριακή, ο Magufuli απέλυσε επίσης τον επικεφαλής του κυβερνητικού Τμήματος Ιατρικών Καταστημάτων, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διανομή ιατρικών προμηθειών και εξοπλισμού σε κυβερνητικά νοσοκομεία, αλλά δεν έδωσε κανένα λόγο.
Από τη Δευτέρα, η Τανζανία είχε καταγράψει 480 κρούσματα COVID-19 και 18 θανάτους, σύμφωνα με ένα ρελέ του Reuters με βάση στοιχεία της κυβέρνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες αφρικανικές χώρες, η Τανζανία μερικές φορές πηγαίνει για μέρες χωρίς να προσφέρει ενημερώσεις, με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο για υποθέσεις την Τετάρτη.
Οι μολύνσεις και οι θάνατοι του COVID-19 που αναφέρθηκαν σε ολόκληρη την Αφρική ήταν σχετικά χαμηλοί σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης. Αλλά η Αφρική έχει επίσης εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα δοκιμών, με ποσοστά μόνο περίπου 500 ανά εκατομμύριο άτομα.
Στη γειτονική Κένυα, ένας γερουσιαστής ζήτησε εξήγηση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις περιστάσεις που οδήγησαν στην υποβάθμιση του επικεφαλής της ταχείας αντίδρασης και του διευθυντή ομάδας που είναι υπεύθυνος του κέντρου έρευνας ιών στο κρατικό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας της Κένυας.
«Σε σχέση με τα παραπάνω, η επιτροπή παρατηρεί ότι το χρονοδιάγραμμα της απόλυσης είναι λανθασμένο, καθώς ενδέχεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ηθικό και το κίνητρο των διαφόρων υπαλλήλων που εργάζονταν υπό αυτόν», Η κατάσταση του COVID-19 στην Κένυα ανέφερε σε έκθεση στις 28 Απριλίου.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters