Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Επιδρομή της αστυνομίας σε δίκτυο «φρικτής» σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε πέντε χώρες

Ο Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας
Reece Kershaw. 
Εικόνα: Gary Ramage
Μια παγκόσμια εκμετάλλευση παιδιών που προκλήθηκε από έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έχει σώσει τέσσερα παιδιά από την Αυστραλία ηλικίας δύο μηνών, τα οποία συνηθίστηκαν για την παραγωγή και ανταλλαγή βίντεο και εικόνων για βιασμούς παιδιών μέσω διαδικτυακών δικτύων παιδόφιλων σε όλο τον κόσμο.

Σε μια από τις μεγαλύτερες κοινές επιχειρήσεις της χώρας - με επικεφαλής την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας και εξαπλωθεί σε πέντε πολιτείες - 16 άτομα κατηγορήθηκαν για 738 αδικήματα εκμετάλλευσης παιδιών και σεξουαλικής κακοποίησης μετά από διετή έρευνα σχετικά με την ηλεκτρονική ανταλλαγή υλικού κακοποίησης παιδιών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν καθώς ο Επίτροπος AFP Reece Kershaw προειδοποίησε για μια αύξηση της κυκλοφορίας στον λεγόμενο σκοτεινό ιστό - συμπεριλαμβανομένων ζωντανών ροών και περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και περιποίησης παιδιών - από το ξέσπασμα του κοροναϊού, προκαλώντας έκκληση στους γονείς να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους κατά το κλείδωμα.

Ο Αυστραλός κατανοεί ότι τα τέσσερα παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ δύο μηνών και οκτώ ετών και πιστεύεται ότι σχετίζονται με εκείνα που τα κακοποίησαν σεξουαλικά και στη συνέχεια αντάλλαξαν τις γραφικές εικόνες μέσω εξαιρετικά κρυπτογραφημένων διαδικτυακών φόρουμ.


Ο Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας Reece Kershaw. Εικόνα: AFP
Τρεις διασώθηκαν στη ΝΝΟ και ο τέταρτος στη Βικτώρια σε μια κοινή επιχείρηση, με κωδικό όνομα Walwa, με τη συμμετοχή του AFP, της αστυνομίας πολιτείας και επικράτειας και των κοινών ομάδων εκμετάλλευσης κατά των παιδιών.

Τα 16 άτομα συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για επαφή που προσβάλλει και παράγει και ανταλλάσσει παιδικό σεξ υλικό μέσω του Διαδικτύου.
Τρία είναι από τη NSW, ένα στη Νότια Αυστραλία, πέντε στο Κουίνσλαντ, τρία από τη Βικτώρια και τέσσερα από τη Δυτική Αυστραλία. Από τις 728 κατηγορίες που τέθηκαν, 632 εναντίον εκείνων που πιάστηκαν στη Βικτώρια και 70 εναντίον εκείνων στη ΝΝΟ.

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της ζωντανής ροής της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών προέρχεται από γνωστά hotspot, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων, η τελευταία περίπτωση αποκαλύπτει ότι δημιουργείται επίσης υλικό στην Αυστραλία και διοχετεύεται μέσω δικτύων ανταλλαγής μέσω του σκοτεινού ιστού.

«Αυτός ο τύπος προσβολής δεν έχει σύνορα», δήλωσε ο κ. Kershaw στο The Australian. Είπε ότι το βάθος της βλάβης θα ήταν δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να κατανοήσουν.

«Είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί σε μια κοινωνία, σε άτομα που δεν βλέπουν τις εικόνες… αυτά περιλαμβάνουν εικόνες όπως δεν έχετε ξαναδεί», είπε.

"Αν είχα τον τρόπο μου θα έβαζα φωτιά στον σκοτεινό ιστό."

Η διετής έρευνα προκλήθηκε από μια μυστική επιχείρηση της Αμερικανικής Εσωτερικής Ασφάλειας σε κρυπτογραφημένα σκοτεινά δίχτυα που λειτουργούν μέσω σχεδόν μη ανιχνεύσιμων δικτύων στον Ιστό και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση τους χωρίς ειδικό λογισμικό, καθιστώντας δύσκολο για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να κυνηγήσουν παραβάτες.

Οι αξιωματικοί της Εσωτερικής Ασφάλειας στο Φοίνιξ της Αριζόνα, αποκάλυψαν δραστηριότητα στην Αυστραλία και διέθεσαν τις πληροφορίες στο AFP μέσω του Australian Center to Counter Child Exploitation, το οποίο ιδρύθηκε το 2018 ως μέρος των παγκόσμιων ερευνών σχετικά με την άνοδο της εκμετάλλευσης παιδιών σκοτεινού ιστού.

Ο κ. Kershaw είπε ότι υπήρξε μια άνοδος στη δραστηριότητα από τότε που εφαρμόστηκαν οι αυστηροί περιορισμοί κοινωνικής απόστασης COVID-19 σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι ο σκοτεινός ιστός είχε πρόσφατα «κορεστεί».

Ο υπουργός Εσωτερικών Peter Dutton δήλωσε ότι η ίδρυση της ACCCE είχε αποδείξει την επιτυχία της μέσω των συλλήψεων και της διάσωσης παιδιών της Αυστραλίας από βλάβες.

Ωστόσο, είπε ότι ανησυχεί για την αύξηση των χρηστών στο Διαδίκτυο που έχουν πρόσβαση στο υλικό από το ξέσπασμα του COVID-19.

«Είχαμε αυξανόμενες αναφορές για άτομα που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τον αυξημένο χρόνο οθόνης που θα περάσουν τα παιδιά στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος κλίματος για να αποκτήσουν πρόσβαση και να κακοποιήσουν τα παιδιά», δήλωσε ο κ. Dutton στο The Australian.

«Το έργο της ACCCE και της αυστραλιανής επιβολής του νόμου δεν σταματά. Το ACCCE συνεχίζει να οδηγεί τον αγώνα κατά της διαδικτυακής εκμετάλλευσης παιδιών, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αυστραλία ως αποτέλεσμα του COVID-19 », είπε.

«Όπως καταδεικνύουν αυτά τα αποτελέσματα, θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε όλους εκείνους που διαπράττουν αυτά τα τρομερά εγκλήματα, τα οποία μπορούν να έχουν τρομερό αντίκτυπο στους επιζώντες, τις οικογένειές τους και την αυστραλιανή κοινότητα γενικότερα».

Ο κ. Kershaw είπε ότι όλοι οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι φροντιστές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο τρέχον περιβάλλον για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά δεν θα εκτίθενται σε αυτούς τους αδίστακτους θηρευτές.

«Όλο και περισσότερα παιδιά υπόκεινται σε επιθετική συμπεριφορά από αυτούς τους άρρωστους διεστραμμένους. Ανησυχούμε πολύ γι 'αυτό », είπε.

"Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ καλοί στην εκμετάλλευση των παιδιών ... γι 'αυτό καλούμε όλους τους γονείς να συνδεθούν με τα παιδιά τους όταν είναι σε απευθείας σύνδεση."

Οι συλλήψεις πραγματοποιούνται καθώς οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ισχυρίζονται ότι παρεμποδίζονται στις προσπάθειές τους να εντοπίσουν τους παραβάτες μέσω του σκοτεινού ιστού, επειδή οι τεχνολογικές εταιρείες διστάζουν να συνεργαστούν επιτρέποντας την πρόσβαση σε κωδικούς κρυπτογράφησης με σκοπό ποινικές έρευνες σχετικά με την εκμετάλλευση παιδιών.

Ο κ. Dutton έχει προειδοποιήσει τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες όπως το Facebook και το Google, καθώς και οι κατασκευαστές συσκευών όπως η Apple και η Samsung, ότι θα εξεταστεί περισσότερη νομοθεσία εάν δεν προκύψει μεγαλύτερη συνεργασία.

Σε μια ομιλία του Press Club νωρίτερα αυτό το έτος, ο κ. Kershaw είπε ότι ενώ πριν από 10 χρόνια θα υπήρχαν 300 παραπομπές το χρόνο για διαδικτυακή δραστηριότητα εκμετάλλευσης παιδιών, ο αριθμός αυτός είχε τώρα αυξηθεί σε σχεδόν 20.000.

«Στις ΗΠΑ, είναι στα εκατομμύρια», είπε. «Και κατανοήστε ότι κάθε παραπομπή δεν είναι ένα μόνο αρχείο - θα μπορούσε να είναι χιλιάδες, εκατομμύρια βίντεο και εικόνες παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά.

«Το Αυστραλιανό Κέντρο για την Αντιμετώπιση Παιδικής Εκμετάλλευσης ασχολείται με μια βάση δεδομένων 22 εκατομμυρίων κατασχεμένων βίντεο και εικόνων και σύντομα θα συγχωνευθεί με μια βάση δεδομένων Queensland 50 εκατομμυρίων», δήλωσε ο κ. Kershaw.

«Βλέπουμε περισσότερα βίντεο, μικρότερα παιδιά και περισσότερη βία. Βλέπουμε τον βιασμό και τα βασανιστήρια των παιδιών μας. Όλα για σεξουαλική ικανοποίηση. "

Είπε ότι οι έρευνες σχετικά με την Επιχείρηση Walwa συνεχίζονται, τόσο στην Αυστραλία όσο και διεθνώς, με αξιωματικούς της ACCCE και της τοπικής αστυνομίας να αναλύουν δέσμες κατασχεθέντος υλικού για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν άλλα θύματα παιδιών στην Αυστραλία.


ΣΆΙΜΟΝ ΜΠΈΝΣΟΝ

ΣΥΝΤΆΚΤΗΣ ΕΘΝΙΚΏΝ ΥΠΟΘΈΣΕΩΝ
Ο βραβευμένος δημοσιογράφος Simon Benson είναι ο συντάκτης Εθνικών Υποθέσεων της Αυστραλίας. Ήταν προηγουμένως πολιτικός συντάκτης της NSW της Daily Telegraph, και επίσης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Πινακοθήκης του NSW. Γεια ... Διαβάστε περισσότερα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters