Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Μόλις μάθεις τον μύθο για τους ανθρώπους των μυρμηγκιών δεν μπορείς να μην τον συγκρίνεις με τον μύθο των Μυρμιδόνων του Αχιλλέα...!!

Σύμφωνα με τον μύθο κάποτε ο Αιακός είδε πάνω στον κορμό ενός δένδρου αμέτρητα μυρμήγκια, παρακάλεσε τότε τον πατέρα του, τον Δία να του στείλει τόσους ανθρώπους σε αυτό το νησί, όσα ήταν και τα μυρμήγκια. Και ο Δίας, ακούγοντας τα παρακάλια του γιου του, μεταμόρφωσε τα μυρμήγκια σε ανθρώπους που, σύμφωνα με την παράδοση, ονομάστηκαν Μυρμιδόνες.


Γι' αυτό μόλις μάθεις για τους ανθρώπους των μυρμηγκιών, δεν μπορείς παρά να τα συγκρίνεις όλα αυτά με τα αρχαία ελληνικά κείμενα και ιδιαίτερα με τον προηγούμενο μύθο.

Όσο περισσότερο λοιπόν μελετήσουμε αρχαία κείμενα και ιστορίες από όλο τον κόσμο, τόσο περισσότερο είναι αναγκαίο επισταμένως να εστιάσουμε την προσοχή μας στους αρχαίους πολιτισμούς. Ειδικά εκεί που υπάρχει ένα κοινό νήμα λατρείας με εξωγήινα όντα από τα αστέρια και, με πεποιθήσεις του τέτοιου είδους δηλαδή, πως αυτά τα διαστημικά όντα θα επιστρέψουν κάποια μέρα στην γη.

Ένα πολύ καλό παράδειγμα σε όλα τούτα τα μυθολογικά είναι η φυλή Hopi Native America και οι πεποιθήσεις τους. Η φυλή αυτή έχει ευλάβεια για τα μυρμήγκια, παρόμοια με τον ίδιο τρόπο που οι Αιγύπτιοι και οι Σουμέριοι και άλλοι πολιτισμοί είχαν ιδιαίτερο σεβασμό για τις αγελάδες.

Μια άλλη εντυπωσιακά παρόμοια λέξη είναι η λέξη Hopi  που  σημαίνει "αστέρι" , αλλά και η αιγυπτιακή λέξη  sahu  που σημαίνει "αστέρια του Ωρίωνα". 


Priests of the Two-Horn Society via Wikipedia, Photograph of two “priests” of the Two-Horn Society sitting inside a kiva. Photograph by H.R. Voth, as seen in Book of the Hopi by Frank Waters, New York: Penguin, 1963.

Η φυλή Hopi είναι οι φύλακες των τελετουργιών τους και της γνώσης των προγόνων τους. Οι τελετές τους πραγματοποιούνται σε ημι-υπόγειες αίθουσες που ονομάζονται κιβες. Κατά τη διάρκεια των ιερών τελετουργιών τους, οι Hopi φορούν μάσκες και κοστούμια για να μιμηθούν τα kachinas. 




Πιστεύουν σε ισχυρά  πνεύματα ή θεότητες που ονομάζονται Καχινάς. Μπορούν να είναι ζώα ή φυσικά στοιχεία που κατέχουν τη μαγική δύναμη της επούλωσης, φέρνοντας βροχοπτώσεις και προστατεύοντας τη φυλή Hopi. Πιστεύουν ότι ο Πρώτος Κόσμος καταστράφηκε από τη φωτιά, ο δεύτερος από τον πάγο και ο Τρίτος Κόσμος από τις πλημμύρες. Τελικά οδηγήθηκαν στον τέταρτο κόσμο από τις θεότητες τους.

Ο συγκεκριμένος αστερισμός του Ωρίωνα παρουσιάζεται  επανειλημμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. 


Two-Horn Society image via U.S. History, Fewkes, Walter. “Fire Worship of the Hopi Indians.” Annual Report of the Smithsonian Institute. Washington DC: Government Printing Office, 1920.Images.com, public domain

Ο Ωρίων και άλλα αστρικά συστήματα όπως οι Πλειάδες εμφανίζονται ξανά και ξανά στη διάταξη των πυραμίδων και πολλών άλλων αρχαίων δομών. 


Σίγουρα αυτό δεν είναι σύμπτωση....


Μέσα από τον θρύλο τους, αυτοί οι άνθρωποι μιλούν για τους δικούς τους σωτήρες, που ήρθαν από το διάστημα και τους έβγαλαν στην επιφάνεια, ενώ βρισκόταν κάτω από το έδαφος, διδάσκοντας τους  πώς να επιβιώσουν από δύο ακραίους κατακλυσμούς. 

Έτσι τα όντα που ήρθαν από το διάστημα τους έμαθαν πώς να καλλιεργούν την γη με λίγη ποσότητα νερού και πως να χτίζουν κατοικίες στα βράχια. 
Έμαθαν ακόμη από τους θεούς για τα αστέρια και τα μαθηματικά και πως θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις δεξιότητες για να  ιδρύσουν έναν νέο πολιτισμό.

Για μια ακόμη φορά, βλέπουμε ιστορίες να κάνουν λόγο για όντα από τα αστέρια και για πλημμύρες ή τουλάχιστον για μια μεγάλη πλημμύρα, όπως όλα αυτά διεξοδικά περιγράφονται μέσα από τον μύθο από τα αρχαία ελληνικά κείμενα.





Μέχρι σήμερα, οι Hopi τείνουν να διατηρούν τις παραδόσεις τους όσο το δυνατόν πιο ζωντανές. Εξακολουθούν να διατηρούν την αιωνόβια αρχιτεκτονική των εμβληματικών δομών τους μέσα από τις πέτρινες κατασκευές τους. 
Φροντίζουν την ίδια γη όπου οι πρόγονοί τους εγκαταστάθηκαν και καλλιεργούν τα ίδια προϊόντα εδώ και αιώνες όπως τότε, ενώ οι τοπικοί τεχνίτες συνεχίζουν να δημιουργούν λαϊκά παραδοσιακά κοσμήματα και αντικείμενα...
Συνεχίζεται...


Επιμέλεια:


Ίδμων για την ιστοσελίδα Ιωκή ...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters