Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Έκδοση του Βίνικ στη Γαλλία: Προς τι η ύπουλη μεθόδευση αντί μιας ανθρώπινης προσέγγισης;

Η Ελλάδα πέταξε από τα χέρια της την...καυτή πατάτα! Εξέδωσε, το Ρώσο πολίτη, Αλεξάντερ Βίνικ, στη Γαλλία. Μήπως η έκδοση αντί να αμβλύνει οξύνει το θέμα με ποικίλες νομικές, ηθικές, πολιτικές επιπτώσεις; Εν τέλει, ποια είναι τα κριτήρια εξυπηρέτησης του...εθνικού συμφέροντος;
Η έκφραση, Έλληνας, και ό,τι αυτή «κουβαλάει» πάνω της ανά τους αιώνες, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και στην αναφορά της ανασύρει αισθήματα σεβασμού, συμπάθειας μέχρι και αγάπης των ανθρώπων στο ρωσικό κόσμο!

Η πολύκροτη υπόθεση γύρω από το Ρώσο πολίτη, Αλεξάντρ Βίνικ, που, από κρατούμενος αρχικά στις ελληνικές φυλακές, μετατράπηκε σε...δέσμιο, συμπληρώνει την τριάδα των θεμάτων που έσπειραν ως...ζιζάνια έξωθεν παράγοντες με στόχο την αποδόμηση των παραδοσιακά πολύ καλών διμερών σχέσεων της Αθήνας με τη Μόσχα. Τα άλλα δυο είναι:
Η...απίθανη εκείνη ιστορία απέλασης των Ρώσων διπλωματών μέσα στο... μουντιαλικό καλοκαίρι 2018 με συνοδεία προσβλητικών ανακοινώσεων έναντι της Μόσχας! Τότε που κάποιοι θεώρησαν ότι...φυλάνε «Θερμοπύλας» έναντι των Ρώσων που επιβουλεύονται την ακεραιότητα μας! Και ήταν οι μέρες που η ρωσική διπλωματία τιμούσε τα 190 χρόνια σύναψης διπλωματικών σχέσεων (1828). Ουσιαστικά της ντε φάκτο αναγνώρισης του νεοελληνικού κράτους με την έλευση από τη Ρωσία στην ανύπαρκτη ακόμα ελληνική επικράτεια, του πρώτου κυβερνήτη, Ιωάννη Καποδίστρια!
Η μεθόδευση και προώθηση της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας (κίνηση καθαρά εχθρική προς τη ρωσική ορθόδοξη), και αναγνώριση αυτής από την ελλαδική ορθόδοξη εκκλησία.
Αυτό το...τρίπτυχο που περιγράφω, είναι η εικόνα, η αίσθηση που «εισπράττει» κανείς στην περιρρέουσα ιστορική, πολιτική, διπλωματική ατμόσφαιρα της Μόσχας!
Στην υπόθεση Βίνικ, μέχρι και την τελευταία μέρα πριν από την επιχείρηση...απαγωγής και μεταφοράς του στο Παρίσι, η Μόσχα ευελπιστούσε ότι θα υπάρξει «νομικά ορθή απόφαση η οποία θα λαμβάνει υπ´οψιν τα νόμιμα συμφέροντα του συμπατριώτη μας», όπως δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπ. Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
Κάθε λέξη στις επίσημες ρωσικές δηλώσεις είναι...ακονισμένη προσεκτικά ώστε να μη προκαλέσει ζημιά, όχι μόνο και ούτε κυρίως στη συγκεκριμένη υπόθεση του έγκλειστου Βίνικ, αλλά συνολικά στις διμερείς σχέσεις που δείχνουν να διαφυλάσσουν ως...κόριν οφθαλμού!
- Δε μπορούμε, όμως, να στρουθοκαμηλίζουμε σε οφθαλμοφανή καταπάτηση νομικών θεμάτων του Διεθνούς αλλά και του ελληνικού Δικαίου, τονίζει κορυφαίος νομικός παράγοντας στη ρωσική πρωτεύουσα.
Κατά την επίσκεψη Δένδια στη Μόσχα, το Νοέμβριο 2019, ο ομόλογος του Λαβρόφ του ανέφερε με κάθε επισημότητα ότι η χώρα του ευελπιστεί πως θα ληφθούν υπ´οψιν τα νέα δεδομένα στην υπόθεση. Και αυτά ήταν η ισχύς των αλλαγών στην ελληνική νομοθεσία από το καλοκαίρι 2019. Στη βάση των νέων πιο ήπιων δεδομένων ζητήθηκε η δικαστική επανεξέταση, αν και συνήθως αυτό γίνεται και αυτεπάγγελτα, και ο κρατούμενος επελευθερώνεται! Στο εξάμηνο διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, αποφυλακίστηκαν παρά πολλοί κρατούμενοι (ακόμα και αυτεπαγγέλτως), των οποίων η περίπτωση εμπίπτει στις νέες διατάξεις! Όχι όμως ο Βίνικ...
Η προσφυγή που ασκήθηκε στο Συμβούλιο Επικράτειας του οποίου προήδρευε η νεοεκλεγμένη πλέον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξετάστηκε μέσα σε οκτώ εργάσιμες μέρες και απορρίφθηκε! Αν και ανάλογες περιπτώσεις τραβάνε μέχρι και κάποιους μήνες!
Νομικοί και διπλωματικοί κύκλοι στη ρωσική πρωτεύουσα θεωρούν ότι η Ελλάδα, προφανώς κάτω από ισχυρές πιέσεις έξωθεν, κράτησε έγκλειστο επί δυόμιση χρόνια το Βίνικ, καταστρατηγώντας κάθε δική της νομοθεσία, κώφευσε σε κάθε έκκληση για τίμια μεταχείριση. Αρνήθηκε να πάει σε μια αξιοπρεπή προσέγγιση του θέματος μέσα στα νομικά πλαίσια και με «ύπουλο τρόπο», λένε, ακολούθησε πιστά το δρόμο που της υπέδειξαν, εκδίδοντας τον κρατούμενο στη Γαλλία!
Η υπόθεση έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις, μόνο το αγγλόφωνο RT είχε τον Ιανουάριο τρεις ειδικές εκπομπές, όπου η χώρα μας δεν φάνταζε με τα καλύτερα...χρώματα από πλευράς δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έγινε ήδη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΟΗΕ!
Οι πρώτες ειδήσεις που φτάνουν από το Παρίσι, όπου μεταφέρθηκε ο Βίνικ, επίσης δεν συνηγορούν στην εικόνα που εξέπεμπε ανά τους αιώνες η χώρα της δημοκρατίας, λένε στη Μόσχα. Οι Γάλλοι γιατροί που τον παρέλαβαν εξέφρασαν την απορία τους πως και ποιοι «αποφάσισαν να μετακινήσουν αυτόν τον άνθρωπο σε τέτοια κατάσταση...»;
Οι εικόνες που περιγράφονται από την Αθήνα είναι...σκληρές!
 - Όρμησαν στο θάλαμο άνδρες των ειδικών δυνάμεων, τον τύλιξαν με τα σεντόνια, ο ίδιος δεν ενημερώθηκε που τον πάνε, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο. Στο αεροπλάνο έχασε 2-3 φορές τις αισθήσεις του, εξιστορεί ο ρώσος δικηγόρος του, Τιμοθέι Μουσάτοφ.
Ουσιαστικά στους Γάλλους παρέδωσαν όχι άνθρωπο αλλά ένα ζωντανό...κουφάρι με διαύγεια πνεύματος! Για πόσο ακόμα;
Για την Ελλάδα, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Όλοι εκείνοι που εκτιμούν ότι με τη μεταφορά στη Γαλλία, «απαλλάχτηκε η χώρα από ένα μεγάλο πονοκέφαλο», κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους και την ένοχη σιωπή που τους προσφέρει μεγάλη μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ, πιστοποιούν νομικοί κύκλοι.
Όλοι όσοι εμπλέκονται στη υπόθεση, νομικοί, ιατροί, διπλωμάτες, πολιτικοί κατανοούν ότι η Ελλάδα ακουσίως βρέθηκε στη δίνη τεραστίων συμφερόντων που ξεπερνούν τα όρια της. Αλλά υπάρχει και μια αξιοπρέπεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters