Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για το καρτέλ της κοκαΐνης στον Αστακό: Το αφεντικό, ο «γιατρός» και ο «κουμανταδόρος» με το καλάσνικοφ και τις χειροβομβίδες


Πως κατάφεραν οι μυστικοί πληροφοριοδότες να “τρυπώσουν” στα έγκατα της μαφίας?…


Δύο μυστικοί πληροφοριοδότες- insiders στο καρτέλ κοκαΐνης της Καραϊβικής, ένα ιστιοφόρο-αλιευτικό που μισθώθηκε από… διωκτική αρχή και ήταν on line με δορυφόρο, και η συνεργασία της Δίωξης Ναρκωτικών με την αμερικανική DEA, Λιμενικό, ΣΔΟΕ και ΕΚΑΜ, οδήγησε...
στη μερική εξάρθρωση της επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης που έφερε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, 1.181 κιλά κοκαΐνης!
Ο «γιατρός» και οι… μυστικοί
O DOCTOR (από Αλβανία) και ο Μαροκινός, είναι οι αρχηγοί της κοκαΐνης από την Καραϊβική με έδρα την Βαρκελώνη. Ο κουμανταδόρος της Ελλάδας, είναι ο επικίνδυνος κακοποιός Σαντέρ Πεμάι με το καλάσνικοφ και τις χειροβομβίδες, ενώ ενοικιαστής των ιστιοφόρων διακίνησης είχε παρελθόν στην Καλαμάτα. Η μερική εξάρθρωση του κυκλώματος που απαριθμεί περίπου 30 μέλη, προήλθε από διείσδυση των διωκτικών αρχών στην εγκληματική οργάνωση και στην μεταφορά. Οι insiders έδιναν στίγμα των κινήσεων του καρτέλ, της προσπάθειας μεταφοράς και του προφίλ των μελών τον τελευταίο 1,5 χρόνο.
Οι μυστικοί πληροφοριοδότες με τις κωδικές ονομασίες «Στράτος Τριάντης» και « Κυριάκος Στρατιάς», ξεκινώντας τη διείσδυση το 2018, στα τέλη του 2019, έδωσαν την διαδρομή του ιστιοφόρου-αλιευτικού από την Κολομβία, Σουρινάμ, Άγιο Βικέντιο Καραϊβικής και τελικά Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Η διείσδυση
Οι δύο πληροφοριοδότες κατάφεραν τον Σεπτέμβριο του 2018 να διεισδύσουν στο καρτέλ. Το ιστιοπλοϊκό σκάφος «Βaracuda 7» ελληνικής σημαίας απέπλευσε από τον Άλιμο, στις 9 Νοεμβρίου του 2018. Επιβάτες ήταν ο «Σταύρος Τριάντης» και ο Αρμπέν από την Αλβανία κάτοικος Ισπανίας, ο οποίος συνομιλούσε με τους αρχηγούς, μέσω συσκευής κρυπτογραφημενης επικοινωνίας. Από τότε το κύκλωμα έψαχνε τρόπους για την μεταφορά ναρκωτικών, με το ταξίδι να αναβάλλεται τουλάχιστον δύο φορές.
Στις 4 Δεκεμβρίου 2018 το σκάφος φθάνει στο λιμάνι της Τενερίφης, η παρουσία Ισπανών αστυνομικών φαίνεται να ανέβαλε τα σχέδια μεταφοράς. Ο ένας από τους δύο αρχηγούς έφυγε αεροπορικώς από Τενερίφη για Βαρκελώνη, ενώ το σκάφος ερευνήθηκε για τυχόν ύπαρξη συσκευών γεωεντοπισμού. Τον Ιανουάριο του 2019 το σκάφος έφθασε στη Μαρτινίκα Καραϊβικής με το πλήρωμα να περιμένει οδηγίες, οι οποίες ήρθαν σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.
Αφεντικό στη διακίνηση της κοκαΐνης που έφθασε από την Καραϊβική, όσον αφορά στην Ελλάδα, ήταν ο 41χρονος Σαντέρ Πεμάϊ, γνωστός στις Αρχές, σκληρός και επικίνδυνος.
Ο συγκεκριμένος, στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 είχε εμπλακεί σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Τότε, είχε ρίξει μέσα από φούρνο στον Βύρωνα πέντε χειροβομβίδες και είχε σκοτωθεί κατά λάθος από πυρά αστυνομικών ένας 25χρονος εργάτης και είχαν τραυματισθεί δύο αστυνομικοί. Στη συμπλοκή είχε πάρει μέρος ο Μάριο Κόλα, ο ένας από τους 11 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή των Ιωαννίνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μετά από μία πολυήμερη καταδίωξη στα χιονισμένα βουνά της κεντρικής Ελλάδας. Κάποιοι από τους δραπέτες, κατά τη διάρκεια συμπλοκών με αστυνομικούς είχαν σκοτώσει την 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη, στα Ίσθμια Κορινθίας και τον 37χρονο αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο Βοιωτίας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν πως ο 41χρονος Σαντέρ Πεμάϊ έχει συλληφθεί πέντε φορές για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και τρεις αποδράσεις. Το 2015 συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης και το 2019 αποφυλακίστηκε. Είχε αλλάξει καριέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters