Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Αυτό είναι το υβριδικό υπερ-αυτοκίνητο των 1.160 ίππων


Με τα πρώτα πρωτότυπα Aston Martin Valkyrie να αρχίζουν να διαμορφώνονται, ας αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες του υβριδικού κινητήρα του μοντέλου.

Πρόκειται για ένα μοτέρ της Cosworth, κατασκευασμένο στις 65 μοίρες, ατμοσφαιρικό V12 6.5 lt, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.000 hp (ή 153,8 hp ανά λίτρο) στις 10.500 σ.α.λ., ενώ μπορεί να συνεχίσει σε μέγιστη ταχύτητα 11.100 σ.α.λ. Πρόκειται για έναν πρώτο στον κόσμο ατμοσφαιρικό κινητήρα για αυτοκίνητο παραγωγής, συμβατό με τις νέες εκπομπές ρύπων. Η μέγιστη ροπή είναι 740Nm στις 7.000 σ.α.λ.



Επίσης, το κιβώτιο ταχυτήτων παρέχει σημεία στήριξης της πίσω ανάρτησης, βοηθώντας παράλληλα για ακόμη μεγαλύτερη δομική ακαμψία και εξαλείφοντας το βάρος ενός επιπρόσθετου οπίσθιου πλαισίου.

Το μοντέλο φέρει μπαταρία που χρησιμεύει ως φορέας για τα ηλεκτρονικά ισχύος του οχήματος, ενώ παράλληλα με τις λειτουργίες Power Boost και Energy Recovery System, ο ηλεκτροκινητήρας E ενισχύει τη μηχανική απόδοση του κιβωτίου ταχυτήτων. Διαθέτει και σύστημα KERS, παρόμοιο με εκείνο που ταιριάζει στα αυτοκίνητα της Φόρμουλα 1. 

Το υβριδικό σύστημα της Aston Martin Valkyrie έχει αναπτυχθεί από δύο κύριους τεχνικούς συνεργάτες: την Integral Powertrain Ltd, που έδωσε τον ηλεκτροκινητήρα και τη Rimac που έδωσε το ελαφρύ υβριδικό σύστημα μπαταριών.



Ως αποτέλεσμα, το πλήρες υβριδικό σύστημα συνεισφέρει επιπλέον 160 hp ισχύος και επιπλέον 280Nm διαθέσιμης ροπής στρέψης, με αποτέλεσμα η ισχύς να ανέρχεται στους 1.160 hp στις 10.500 σ.α.λ., με τη ροπή να αγγίζει τα 900 Nm στις 6.000 σ.α.λ…




www.driveandtravel.gr

https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters