Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Σάλος από το ντοκιμαντέρ της Amazon: «Ο Ιησούς ήταν Έλληνας και λέγονταν Απολλώνιος ο Τυανεύς»


Μία αιρετική θεωρία για την καταγωγή του Ιησού παρουσιάστηκε σε ντοκιμαντέρ του Amazon και σύμφωνα με αυτήν, ο Χριστός ήταν ένας Έλληνας φιλόσοφος από την Μικρά Ασία.
Σύμφωνα με την βρετανική DailyMail, το ντοκιμαντέρ με τίτλο Bible Conspiracies, δηλαδή, Συνωμοσίες στην Βίβλο, έρχεται να «αποκαλύψει» πως τα θαύματα που έκανε ο Ιησούς ήταν θαύματα που έκανε ένας Έλληνας φιλόσοφος, ο Απολλώνιος ο Τυανεύς.

Σύμφωνα με το συνωμοσιολογικό ντοκιμαντέρ υπάρχουν συναρπαστικές ομοιότητες μεταξύ του Απολλώνιου και του Χριστού σε σημείο που όπως αναφέρει η DailyMail, μπορεί να υπάρξει και ταύτιση των δύο προσώπων.

Το ντοκιμαντέρ δεν αμφισβητεί την ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού, ωστόσο υποστηρίζει πως ο άνθρωπος που παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη ως «ο Υιός του Θεού» ήταν κατά βάση ο Απολλώνιος και όχι ο Ιησούς.

Και οι δύο ήταν κήρυκες, έκαναν θαύματα τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν και απεικονίζονταν με παρόμοια γενειοφόρο μορφή. Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να εξηγήσει ότι ο Απολλώνιος, ο οποίος γεννήθηκε τα 3 ή 4 μ.Χ. έγινε σταδιακά εξέχουσα προσωπικότητα της εποχής χάρις στα θαύματα που έκανε τα οποία ομοίαζαν με αυτά του Χριστού.

«Ήταν Πυθαγόρειος, δεν έτρωγε κρέας και απαρνήθηκε το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και είχε μακριά μαλλιά και γένια», αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.

Με τα θαύματα να συσσωρεύονται, ο Απολλώνιος σταδιακά απέκτησε φήμη και οπαδούς, αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ και αποκαλύπτεται ότι αποκατέστησε τη ζωή στους νεκρούς και μίλησε για πράγματα πέρα από την ανθρώπινη έκταση.

«Και, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Απολλώνιος υπήρξε πράγματι» σημειώνει πάντα ο αφηγητής.



https://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters