Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Ανακαλύφθηκαν περισσότερες από 40 αρχαίες ελληνικές μούμιες!

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν περισσότερες από 40 μούμιες, σε ταφική περιοχή της κεντρικής περιοχής της χώρας, οι οποίες χρονολογούνται από την εποχή που κυβερνούσαν οι Μακεδόνες Πτολεμαίοι.

Οι μούμιες - μεταξύ αυτών ενήλικες, παιδιά και ζώα - κείτονταν στο πάτωμα ή σε ανοικτά πήλινα φέρετρα, σε υπόγειο θάλαμο του Κυβερνείου της Μινύα, σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων, Khaled el-Enany. «Μέχρι στιγμής έχουμε βρει περισσότερες από 40 μούμιες, από τις οποίες οι 12 ανήκουν σε παιδιά και οι 6 σε ζώα, ενώ οι υπόλοιπες ανήκουν σε ενήλικες, γυναίκες και άνδρες» τονίζει ο αρχαιολόγος Rami Rasmi.


Παρ’ όλο που η μουμιοποίηση σχετίζεται περισσότερο με την αρχαία Αίγυπτο, η πρακτική αυτή συνεχίσθηκε και στο βασίλειο που ίδρυσε ο Μακεδόνας Έλληνας Πτολεμαίος, διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (323 π.Χ. - 30 π.Χ.).
Οι τάφοι στην Μινύα, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν στην διάρκεια μιας ανασκαφής που ξεκίνησε τον Φλεβάρη του περασμένου έτους, ευρίσκονται σε έναν κοινόχρηστο τύμβο, που «ανήκει πιθανότατα σε μια μικροαστική οικογένεια», όπως αναφέρει ο υπουργός. Ο αρχαιολόγος Mohamed Ragab τόνισε πως δύο τύμβοι βρέθηκαν 9 μ. κάτω από την γη και περιείχαν περισσότερα από 6 δωμάτια.
Θραύσματα κεραμικών και κομμάτια από πάπυρο που βρέθηκαν στην περιοχή, βοήθησαν τους ερευνητές να προσδιορίσουν την χρονολογία τους, όπως είπε ο επί κεφαλής του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mostafa Waziri.
Οι αρχαίοι Έλληνες κυβερνήτες έφθασαν στο απόγειο της εξουσίας τους την περίοδο ανάμεσα στις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το ξεκίνημα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.


ΠΗΓΗ: Intenational the News, 2.2.2019.



ΣΧΟΛΙΑ Γ. Λεκάκη:
- Η αρχαία πόλις Μινύα, προφανώς σχετίζεται με το ελληνικό θεσσαλικό φύλο των Μινυών, ίσως τους καλύτερους τεχνίτες που εγνώρισε ποτέ ο κόσμος! Ίχνη και έργα τους ανακαλύφθηκαν έως και την Νότια Αφρική. Εξ αυτών, σε όλον τον κόσμο, λένε mines τα ορυχεία...

- Η μουμιοποίηση / ταρίχευση έχουμε μάθει να λέμε ότι «σχετίζεται περισσότερο με την αρχαία Αίγυπτο». Δεν είναι σωστό. Μούμιες έχουν βρεθεί σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα η αρχαιότερη έχει βρεθεί στην Ν. Αμερική - βλ. Γ. Λεκάκη "Σχολιαρόπαιδα βρήκαν αινιγματική μούμια 7.000 χρόνων στην Χιλή! Στο Chinchorro έγιναν οι πρώτες μούμιες του κόσμου!", στην εφημ. "Κόντρα News", 6.5.2016.

Η δε τεχνική της ταρίχευσης πρωτο-αναφέρεται στον Όμηρο!

- Η περίοδος διακυβερνήσεως της χώρας από τους αρχαίους Μακεδόνες, είναι και η κορυφαία πολιτισμικά περίοδος της Αιγύπτου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως διάφορες περίοδοι, που κυβέρνησαν Κρήτες Έλληνες στην Αίγυπτο (βλ. Μανέθων), και έγιναν φαραώ, δεν ήσαν αξιολογότατες.

- Φυσικά, αρχαίες μούμιες έχουν ανακαλυφθεί και εντός και του (νυν, έστω) ελληνικού χώρου... Περισσότερα, προσεχώς...


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters