Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτός έσωσε τον Σόρος από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής κρύβοντάς τον πίσω από ένα ντουλάπι-Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες-Πως του…ανταπέδωσε ο πολυεκατομμυριούχος



Όλοι έχουμε διαβάσει ή παρακολουθήσει την ταινία “Η Λίστα του Σίντλερ” για την διάσωση από τον Σίντλερ των Εβραίων.

Ποιος όμως γνωρίζει ποιος είναι ο “Σίντλερ” του μαρονιοετίστα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος;


Σύμφωνα με την Dailymail ο Miklós Prohászka έκρυψε τον Σόρος σε ένα μυστικό δωμάτιο πίσω από ένα ντουλάπι κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Ουγγαρίας το 1944!!

Ο ίδιος ο Σόρος, εβραϊκής καταγωγής, ποτέ δεν αναγνώρισε δημοσίως τον ρόλο του Prohászka στην διάσωση της ζωής του και ο Ούγγρος πέθανε στην ανωνυμία το 1999

Σύμφωνα με την Dailymail η απίστευτη ιστορία για το πώς σώθηκε ο Τζωρτζ Σόρος από τις ομάδες θανάτου της Γκεστάπο από έναν ταπεινό Ούγγρο Καθολικό που τον έκρυψε πίσω από ένα ντουλάπι αποκαλύπτεται για πρώτη φορά σήμερα.

Ο Miklós Prohászka διακινδύνευσε τη ζωή του για να προστατεύσει τον έφηβο Soros (βλέπε φώτο) στο σπίτι του στη Βουδαπέστη το 1944, αλλά ο άνθρωπος αυτός παρέμεινε ανώνυμος για 74 χρόνια.

Οι δραματικές νέες λεπτομέρειες των πρώτων ετών της ζωής του δισεκατομμυριούχου εκτίθενται για πρώτη φορά σήμερα μετά από μια μεγάλη έρευνα από την MailOnline που καλύπτει την Ουγγαρία, τη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο μεγιστάνας George Soros, που απεικονίζεται ως νεαρός άνδρας, κρυβόταν στην πατρίδα του στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μετά την εισβολή της Γερμανίας


Πριν από την γερμανική εισβολή ο Τζορτζ Σόρος ζούσε μια μεσοαστική ζωή με τον πατέρα του Τιβαντάρ, τη μητέρα Ελίζαμπεθ και τον αδελφό Παύλο σε ένα ειδυλλιακό σπίτι στο νησί Lupa στο Δούναβη. Ο Tivadar ήταν ένας ήρωας του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου που είχε δραπετεύσει από ρωσικό στρατόπεδο φυλακών με σχεδία. Όταν οι Ναζί εισέβαλαν, ο Tivadar αποφάσισε να χωρίσει την οικογένεια για την ασφάλειά τους. Ο ίδιος κρυβόταν στο πίσω μέρος ενός καταστήματος επίπλων, ενώ η σύζυγός του βρέθηκε να κρύβεται κοντά στη λίμνη Balaton στη δυτική Ουγγαρία.

Ο Τζορτζ Σόρος, εν τω μεταξύ, έλαβε το όνομα Kiss Sandor, μαζί με ένα σύνολο χριστιανικών εγγράφων. Για να γίνει αυτό ο πατέρας Σόρος δωροδόκησε έναν αξιωματούχο ονόματι Baumbach, που ήταν υπάλληλος του Υπουργείου Γεωργίας και που είχε συνεργαστεί με τον πατέρα του Σόρος. Ήταν επίσης συνεργάτης των Ναζί, ο οποίος κατάρτισε απογραφές περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν από το μισό εκατομμύριο Ουγγρο- Εβραίους αφού είχαν σταλεί για να θανατωθούν. Αυτός πήρε υπό την προστασία του τον νεαρό Τζορτζ.

Αλλά ο χρόνος του νεαρού Τζορτζ Σόρος με τον Baumbach δεν κράτησε πολύ. Όταν τα πράγματα στρίμωξαν έπρεπε να βρεθεί ένα εναλλακτικό κρησφύγετο. Αυτό ήταν όταν ο Prohászka, ένας από τους υπαλλήλους του Baumbach στο Υπουργείο Γεωργίας, που έκρυψε τον Τζορτζ σε ένα μυστικό δωμάτιο πίσω από ένα ντουλάπι στο σπίτι του στη Βουδαπέστη.

Σε αντίθεση με τον Baumbach, ο Prohászka δεν έπαιξε ρόλο στην κατάσχεση της εβραϊκής περιουσίας.

Η κόρη του, 74χρονη Eva Szentgyörgyi, συνταξιούχος νευρολόγος που ζει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, δήλωσε στο MailOnline ότι ο πατέρας της, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα το 1999, έδωσε καταφύγιο σε έως και 15 Εβραίους.

«Ο πατέρας μου ήταν πολύ παραδοσιακός και αυταρχικός. Αλλά ήταν πολύ καλός και ηθικός άνθρωπος. Εκπαιδεύτηκε να είναι ιερέας πριν συναντήσει τη μητέρα μου », είπε.

“Αυτός και η μητέρα μου, η Elvira, διακινδύνευσαν τη ζωή τους. Σε αντίθεση με τον Baumbach, δεν θα είχε συμμετάσχει ποτέ σε οποιαδήποτε συνεργασία με τους Ναζί. Όταν άκουσα τον Σόρος να λέει ότι δεν αισθάνθηκε ένοχος νόμιζα ότι ήταν πράγματι περίεργο. Ο Σόρος είναι περίεργος από πολλές απόψεις.”

Ο σωτήρας του δεν εμφανίζεται σε καμία βιογραφία του Σόρος και δεν έχει αναγνωριστεί από το Yad Vashem, το κέντρο του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ, το οποίο τιμά εκείνους που ρισκάρουν τη ζωή τους για τους Εβραίους.

Σύμφωνα με τον Istvan Stefka, πρώην γείτονα του Prohászkas στη Βουδαπέστη, μετά τον πόλεμο ο Soros έδειξε την ευγνωμοσύνη του δίνοντας στην οικογένεια 20 δολάρια το μήνα.

«Τα χρήματα δεν αυξήθηκαν ποτέ, καθώς ο Σόρος έγινε πλούσιος», είπε ο κ. Στέφκα.

“Μια μέρα ο Σόρος ήρθε στην Ουγγαρία για μια εκδήλωση. Έστειλε πρόσκληση στον κ. Prohászka. Ωστόσο, παραμέλησε να προσκαλέσει τη σύζυγό του. Θυμάμαι ότι ο κ. Prohászka εξοργίστηκε. Πήγε στο ξενοδοχείο του Σόρος και του φώναξε και στη συνέχεια του βρόντηξε την πόρτα στο πρόσωπό του”.

Ο Σόρος προσφέρθηκε να στείλει έναν σοφέρ για τη σύζυγό του, αλλά ο κ. Prohászka αρνήθηκε. Δεν μιλούσαν για πολύ καιρό μετά από αυτό.

Ο Σόρος, ωστόσο, έδειξε… μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη απέναντι στον άνθρωπο που τον έσωσε πληρώνοντας για τους ιατρικούς λογαριασμούς του αργότερα στη ζωή του.

Ο Prohászka υπέστη καρκίνο του πνεύμονα. Μετακόμισε στο Γκέτεμποργκ για θεραπεία, όπου έζησε με το γιο και την κόρη του. Ο Σόρος πλήρωσε τους ιατρικούς λογαριασμούς του Prohászka μέχρι το 1999, όταν πέθανε σε ηλικία 90 ετών. «Αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη γι ‘αυτό», δήλωσε η κ. Szentgyörgyi.




https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters