Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Αστυνομικός είχε ρίξει «σύρμα» στον Ριχάρδο για να τον ενημερώσει πως «κάτι ετοιμάζουν γι' αυτόν». «Χρυσά» deals στις όχθες του Βοσπόρου.

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου


❱❱ Μέχρι και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ζήτησε εξυπηρετήσεις από το κύκλωμα των λαθρεμπόρων. Ακόμη και τα capital controls κατάφερνε να ξεπερνάει με περίπλοκο τρόπο η «μαφία του χρυσού», για να ξεπλένει τα υπέρογκα ποσά που κέρδιζε από το λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία!...
Μέσω ενός λαβύρινθου συναλλαγών, το μαύρο χρήμα περνούσε από τα χρηματιστήρια της γειτονικής χώρας, μετατρεπόταν σε κινεζικά γουάν και επέστρεφε στην Ελλάδα ως κέρδη από το χονδρεμπόριο ρούχων ενός Κινέζου μεγαλοεπιχειρηματία!
Οπως προκύπτει από τις συνομιλίες που έχει υποκλέψει ο υπερκοριός της Ασφάλειας Αττικής και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, μέχρι και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είχε ζητήσει το περασμένο καλοκαίρι εξυπηρετήσεις από το κύκλωμα στην Αθήνα, μέσω δικού του ανθρώπου, με σκοπό να διασφαλίσει τα χρήματά του όταν η τουρκική λίρα δεχόταν ισχυρές πιέσεις και έχανε ένα μεγάλο μέρος της αξίας της! Η επίμαχη συνομιλία που κατέγραψε ο κοριός έχει ως εξής:
«E.: ...Γεια σου, είσαι ο Ισ...;
Α.Ι.: Ναι... Ποιος είναι;
Ε.: Σε παίρνω εκ μέρους του δημάρχου Κωνσταντινούπολης. Τον ξέρεις;
Α.Ι.: Ναι, τον γνωρίζω.
Ε.: Εχει δώσει σε μένα 130.000 ευρώ που ήταν στην Ελβετία για να σου τα παραδώσω. Ξέρεις τίποτα;
Α.Ι.: Ναι, έχω μια πληροφορία. Πού είσαι τώρα;»
Στη συνέχεια της συνομιλίας κλείνεται ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων, πάντα σε ευρώ, ώστε να μη χάσουν την αξία τους, με σκοπό να τα φυλάξει η «μαφία» και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης να τα έχει πάντα στη διάθεσή του.
Αφού διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα έστελνε σε καθημερινή βάση εκατοντάδες κιλά χρυσό στην Τουρκία, όπου γινόταν και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη ανοίξει επίσημο δίαυλο επικοινωνίας με τις αντίστοιχες τουρκικές, ζητώντας να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση. 
Οπως έχει προκύψει από τις έως τώρα έρευνες, το κύκλωμα έβγαζε καθημερινά στη γειτονική χώρα από 100 κιλά έως μισό τόνο χρυσό! Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι πολύτιμες πλάκες χρυσού εκποιούνταν άμεσα στην εγχώρια αγορά και ρευστοποιούνταν.
Στη συνέχεια τα χρήματα μετατρέπονταν μέσω χρηματιστηριακών διενεργειών στο κινεζικό νόμισμα γουάν και χορηγούνταν μέσω εταιρικών εμβασμάτων σε έναν Κινέζο επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί εταιρία εξαγωγής ειδών ρουχισμού στη χονδρική. 
Από εκεί και πέρα, ο πακτωλός των χρημάτων κατέληγε στην κινεζική αγορά, απ' όπου αγοράζονταν μεγάλες ποσότητες έτοιμων ενδυμάτων και εξάγονταν στην Ελλάδα, όπου διακινούνταν στη χονδρική στα κινεζικά καταστήματα. 
Για να δικαιολογεί τις δοσοληψίες με την Κίνα, ο «βασιλιάς του χρυσού» Ριχάρδος είχε συστήσει δύο εταιρίες, μία εκ των οποίων ναυτιλιακή.
Οι αρχηγοί των ομάδων
Το κύκλωμα έπαιρνε πίσω τα χρήματά του σε «ξεπλυμένα» ευρώ, όταν τα ρούχα έφταναν στα χέρια των εμπόρων που τα είχαν παραγγείλει. Ο Κινέζος αντιπρόσωπος του κυκλώματος έδινε στους αρχηγούς των ομάδων τα χρήματα που τους αντιστοιχούσαν, ανάλογα με την καθημερινή ισοτιμία ευρώ και γουάν και με ποσοστό από 4% έως 5% κάτω από την αναγραφόμενη τιμή της.
Στο μεταξύ, ένα κεντρικό κοσμηματοπωλείο των Αθηνών και μία νόμιμη εταιρία εμπορίας χρυσού, επίσης στο κέντρο τις Αθήνας, φέρεται από την Ασφάλεια ότι ήταν τα σημεία όπου «ξέπλεναν» χρήμα για λογαριασμό του κυκλώματος, ενώ παράλληλα διοχέτευαν και αμφίβολης προέλευσης πολύτιμους λίθους και κοσμήματα στην εγκληματική οργάνωση. 
Και τα δύο περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και αναμένεται να ερευνηθούν σε βάθος, κυρίως από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Από τους πρώτους που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση ήταν ο αστυνομικός που υπηρετεί στη Διεύθυνσης Επισήμων και που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την επιχείρηση της Ασφάλειας Αμαρουσίου, καθώς πρόλαβε να ενημερώσει γι' αυτήν τον Ριχάρδο! 
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προανακριτικό υλικό, στις 25 Νοεμβρίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν τη γιγάντια επιχείρηση για να εξαρθρώσουν το δαιδαλώδες κύκλωμα, αλλά ξαφνικά αντιλήφθηκαν ότι ο συνάδελφός τους είχε προλάβει να πάρει τηλέφωνο τον Ριχάρδο και να τον ενημερώσει να είναι προσεκτικός, λέγοντάς του ότι «κάτι ετοιμάζουν γι' αυτόν». 
Αμέσως η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα και ο αστυνομικός κλήθηκε στην Ασφάλεια, όπου συνελήφθη επιτόπου.
Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 
«Θησαυρός» μέσα σε κούφιο σκαλοπάτι στο «στρατηγείο» του στην οδό Πατησίων
Ιδιαίτερα ευφάνταστους τρόπους είχε βρει ο «βασιλιάς του χρυσού» για να κρύβει πολύτιμα αντικείμενα ακόμα και από τους δικούς του ανθρώπους.
Ωστόσο δεν υπολόγισε την παρατηρητικότητα και την ευφυΐα ενός αστυνομικού της Ασφάλειας Αμαρουσίου, από το κλιμάκιο που έκανε εξονυχιστική έρευνα στο «στρατηγείο» του, δηλαδή το κεντρικό γραφείο των ενεχυροδανειστηρίων του στην οδό Πατησίων. Ο Ριχάρδος είχε κατασκευάσει ειδική κρύπτη στο τελευταίο σκαλί της σκάλας που οδηγεί στο υπόγειο του γραφείου του.
Λίρες και κοσμήματα
Στο κούφιο σκαλοπάτι είχε κρύψει έναν μικρό θησαυρό από λίρες και κοσμήματα, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε άλλος.
Ενας από τους αστυνομικούς που κατέβηκαν στο υπόγειο για να κάνουν έρευνα παρατήρησε ότι το πάτημα στο τελευταίο σκαλοπάτι έκανε διαφορετικό θόρυβο από τα υπόλοιπα! Αμέσως το σήκωσε και ανακάλυψε το κρυμμένο περιεχόμενό του, που ήταν 320 λίρες Αγγλίας παλαιάς κοπής, χρυσαφικά, ρολόγια και διαμάντια!
Οταν ο Ριχάρδος ρωτήθηκε γι' αυτά, απάντησε ότι είναι προσωπικά του κοσμήματα και τιμαλφή, τα οποία είχε κρύψει εκεί για ασφάλεια, με σκοπό να τα ασφαλίσει στη συνέχεια σε εταιρία.
Εγκατέστησαν χυτήριο λίγα μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων
Η τεχνογνωσία της «μαφίας του χρυσού» και τα μέτρα προστασίας που έπαιρναν τα μέλη της έχουν αφήσει άφωνους τους αστυνομικούς. Μάλιστα, ακόμα και η «άβατη» περιοχή που είχαν επιλέξει να εγκαταστήσουν το χυτήριο για τις πλάκες χρυσού δεν ήταν τυχαία.
Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο ογκώδες διαβιβαστικό της Ασφάλειας, το χυτήριο λειτουργούσε στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, απέναντι και λίγο πιο πάνω από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου! Μάλιστα, ήταν εγκατεστημένο σε μια παλιά μπιραρία, που έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια, ώστε να μην κινούνται υποψίες.
Η περιοχή των Εξαρχείων επιλέχθηκε επί τούτου, καθώς είναι γνωστή η αδυναμία της Αστυνομίας να έχει έντονη παρουσία σε αυτήν, με αποτέλεσμα το κύκλωμα να μεταφέρει χωρίς προβλήματα τον χρυσό μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Οταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου εισέβαλαν στον συγκεκριμένο χώρο, βρήκαν πλήθος χρυσού, πλάκες ασημιού και ένα πλήρες εργαστήριο στο οποίο λιώνονταν τα πολύτιμα μέταλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters