Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΒΟΜΒΑ! Ρωσία και Κίνα Μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται την προσεχή εβδομάδα μια πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα, δύο από τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη με δικαίωμα βέτο.

Βέβαια όλα αυτά μένει να αποδειχθούν και στην πράξη, καθώς πρόκειται για απόφαση που τα αλλάζει όλα. Αναμένουμε και επίσημη ανακοίνωση.

Διπλωμάτες του ΟΗΕ ανέφεραν ότι η Ρωσία δεν θα υπεισέλθει στις διαδικασίες ολοκλήρωσης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά, όπως είπανε πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η FYROM θα έχει την ίδια μεταχείριση με τη Σερβία.

Το στοιχείο το οποίο θα θίξουν είναι η νομική ερμηνεία βάσει του διεθνούς δικαίου, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενός έθνους ή ενός λαού, ένα θέμα το οποίο έθιξε, ήδη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αναφέρει το echedoros.

Στην ομιλία του, ο Ιβάνοφ κάλεσε τις 140 χώρες που αναγνώρισαν τη χώρα του ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ να μην αλλάξουν την απόφασή τους με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης, πληροφορίες από την τουρκική διπλωματία δείχνουν ότι η Τουρκία θα αρχίσει ένα ευρύτερο φάσμα νομικών μέτρων μέσω του ΟΗΕ.
Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως λέγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν είναι καν μια συμφωνία, αλλά κάτι που μπορεί να υιοθετήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει άμεση νομική ισχύ.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία, θα αναφερθούν στο Σύνταγμα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και στο αποτυχημένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος, που εξέφρασε τη βούληση των πολιτών καθώς και σε εκβιασμούς βουλευτών για την έναρξη των συνταγματικών αλλαγών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει νομική εξουσία να αποφασίζει για τέτοιες συμφωνίες, αλλά αναμένεται ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει μαζική στήριξη από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, πριν προωθηθούν οι συνταγματικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν για το νέο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Θα γίνει ενημέρωση προς την κυβέρνηση και προς τον πρόεδρο, ότι οι χώρες τους, ανεξάρτητα από την απόφαση της Συνέλευσης, κατά τη διμερή επικοινωνία και ενώπιον των διεθνών θεσμικών οργάνων, θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα της χώρας, δηλαδή, ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η υποσημείωση που η Τουρκία υποχρέωσε στο ΝΑΤΟ, ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας θα αναγνωρίζει το κράτος ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Αυτό που αναμένεται είναι πόσες χώρες θα τεθούν πίσω από ένα τέτοιο νομικό έγγραφο που θα προέρχεται από τον ΟΗΕ και θα ακυρώνει στην πράξη τη συμφωνία με την Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters