Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΗΛΕΙΑ. ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΔΙΟ ΟΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΗΜΑΔΙΟ !!! ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΑΝΟΥΝ; ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ… ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ !!!

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΘΗΚΕ ;;; ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! 

ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΗΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ;;;





……………………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…

Η Μονή Αγίων Θεοδώρων είναι γυναικεία Κοινοβιακή Μονή που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Ανάσταση Καλαβρύτων, στην Τοπική Κοινότητα του οποίου υπάγεται διοικητικά, και είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους “Ζέμπι” σε υψόμετρο 1.057 μέτρων. Βικιπαίδεια

……………………………………………………..

Χειμαδιό-Κουτσοχέρα: Χάνουν αιφνιδιαστικά την γη τους μετά από 200 χρόνια…-Ηχητικό


[ Αναστάτωση επικρατεί στο Χειμαδιό αλλά και στην περιοχή της Κουτσοχέρας καθώς οι κάτοικοι κινδυνεύουν να χάσουν τη γη που καλλιεργούν εδώ και 200 χρόνια από γενιά σε γενιά. Και τούτο γιατί η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων διεκδικεί 7.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης που ισχυρίζεται ότι ανήκουν στο ομώνυμο Μετόχι που διαθέτει στην περιοχή, και αποτελεί δώρο του Πασά Καράτουλα στην ερωμένη του Ρετεντού.

Η Μονή το Σάββατο έχει προγραμματίσει πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση των 7.000 στρεμμάτων, γεγονός που σηματοδοτεί και την απομάκρυνση των καλλιεργητών οι οποίοι πλέον για να παραμείνουν στις περιουσίες τους καλούνται να πληρώσουν ενοίκιο.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου για το σοβαρό αυτό ζήτημα ο πρόεδρος του Χειμαδιού Θεόδωρος Μπάλλας είπε ότι οι κάτοικοι που αιφνιδιάστηκαν δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» αλλά θα παλέψουν να κρατήσουν την περιουσία τους που βρήκαν από τους πατεράδες και τους παππούδες τους 200 χρόνια τώρα ξεκινώντας δικαστικό αγώνα με πρώτο βήμα της ανακοπή της πλειοδοτικής διαδικασίας ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα βρει την λύση του τώρα πια μόνο με πολιτική παρέμβαση….]

ΕΡΤ Πύργου

ΠΗΓΗ

………………………………………………

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΓΑΙΩΝ …

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ Απόφαση 1340 / 2010    (Γ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ)

………………………………………………

Ξεσηκωμός για τα χρυσόβουλα του Πασά Καράτουλα – Στα Καλάβρυτα οι κάτοικοι Χειμαδιού – Κουτσοχέρας

Ξεκίνησαν στις εφτά το πρωί την πορεία τους για τα Καλάβρυτα κάτοικοι από το Χειμαδιό και την Κουτσοχέρα, προκειμένου να παραβρεθούν και να διαμαρτυρηθούν για τις διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων που διεξάγει πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση 7.000 στρεμμάτων στις περιοχές των δύο χωριών.

Όπως έχουν αναφέρει οι κάτοικοι, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο αυτή την έκταση που βγαίνει σε δημοπρασία σήμερα, αλλά περίπου 22.000 στρέμματα συνολικά, που φέρεται να έδωσε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας ο Πασάς Καράτουλα δώρο στην ερωμένη του Ρετεντού και ανήκουν σήμερα στο Μετόχι της Μονής.

Μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο γενικές συνελεύσεις στα δύο χωριά και αποφασίστηκε πέραν του ψηφίσματος που εκδόθηκε να μεταβεί αντιπροσωπία των κατοίκων στα Καλάβρυτα.

Τουλάχιστον δύο λεωφορεία μεταβαίνουν σήμερα εκεί για να σταματήσουν οι κάτοικοι τις διαδικασίες που οδηγούν στο να χάσουν τις εκτάσεις που εδώ και χρόνια καλλιεργούν.


Το ψήφισμα


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 31.10.2018 ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣ

Α. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Β. Τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης,

Γ. Τους Προέδρους των πολιτικών κομμάτων της Βουλής,

Δ. Τον Υπουργό των Οικονομικών,

Ε. Τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,

ΣΤ. Τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,

Ζ. Τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,

Η. Τον Δήμαρχο Πύργου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου,

Θ. Τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωποπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου,

Ι. Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας και τα μέλη αυτού,

ΙΑ. Τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου,

ΙΒ. Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας,

ΙΓ. Τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας και

ΙΔ. Τους Προέδρους των Αγροτικών Συλλόγων και Σωματείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

————————————————————————————————————————

Α. Οι κάτοικοι Χειμαδιού (τέως Ρετεντού) της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης του Δήμου Πύργου Ηλείας συνήλθαμε σήμερα την 31.10.2018 και ημέρα Τετάρτη σε πρώτη έκτακτη λαϊκή συνέλευση με μοναδικό θέμα συζητήσεως την αντιμετώπιση της επιθετικής και αντικοινωνικής τακτικής του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Αροανίας και η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον της επιβίωσης ημών απάντων των μελών του Δημοτικού Διαμερίσματος Χειμαδιού (τέως Ρετεντού) Ηλείας και των όμορων κοινοτήτων.

Β. Μετά μεγάλης πλην δυσαρέστου επλήξεως λάβαμε γνώση εξωδίκως ότι η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας έχει κινήσει διαδικασίες επίσπευσης πλειοδοτικής δημοπρασίας προς εκμίσθωση επτά χιλιάδων (7.000) στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Χειμαδιού, του συνόλου, δηλαδή, της εδώ κειμένης αγροτικής έκτασης και η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις αγροκτηνοτροφικές δραστηριότητες στις οποίες επιδίδεται το σύνολο ημών για βιοπορισμό. Πέραν της συγκεκριμένης δυσάρεστης εκπλήξεως, όμως, ακόμα πιο αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι η προδιαληφθείσα Ιερά Μονή ουδέποτε στο παρελθόν είχε προκηρύξει αντίστοιχο διαγωνισμό για την εκμίσθωση των εν λόγω κτημάτων. Απεναντίας, δίχως να μας έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της και παραλείποντας χαρακτηριστικά να έλθει προηγουμένως σε επαφή μαζί μας, ως επιβάλλει το φιλοκοινωνικό και αγαπητικό πνεύμα που οφείλει να διακατέχει τον θεσμό της Εκκλησίας, επέλεξε όλως αυθαιρέτως και καταχρηστικώς να προβεί το πρώτον σε μια τέτοια ενέργεια εν έτει 2018. Εξίσου δηλωτικό των επιθετικών έναντι ημών προθέσεων είναι και το στοιχείο ότι η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων προέβη σε αυτήν την ενέργεια αδιαφορώντας επιδεικτικώς αφενός για την αληθή εμπράγματη κατάσταση και αφετέρου για την αποστέρησή μας από το μοναδικό μέσο επιβίωσής μας και ενώ γνώριζε ότι το σύνολο των κατοίκων Χειμαδιού νέμεται και αξιοποιεί διαχρονικά από γενεών και για περισσότερα από διακόσια (200) έτη καλόπιστα τις εν λόγω εκτάσεις, με αποκλειστικό σκοπό την εξασφάλιση ενός ισχνού βιοποριστικού εισοδήματος.

Γ. Εν όψει της πρωτοφανούς και απρόκλητης επιθετικότητας που επιδεικνύει το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων έναντι των κατοίκων Χειμαδιού και των όμορων κοινοτήτων, που κατατείνει στην υφαρπαγή του ζωτικού χώρου επιβίωσης μας και παράλληλα μας αναγκάζει απανθρώπως να εκπατριστούμε και καθ’ ο μέρος οι συγκεκριμένες ενέργειες εγείρουν ηθικό, κοινωνικό, οικονομικό και εν τέλει πολιτικό ζήτημα μείζονος σημασίας

ΖΗΤΟΥΜΕ

1. Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων θεσμικών φορέων της Πολιτείας, ως αποδεκτών του παρόντος ψηφίσματος, ώστε στα πλαίσια της ηθικής και κοινωνικής πραγματικότητας να αποσοβήσουν κάθε πρόοδο της αρξαμένης διαδικασίας πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμισθώσεως των παραπάνω κτημάτων.

2. Από την υπεύθυνη Πολιτεία -στο σύνολό της και χωρίς κομματικές διακρίσεις- και εν όψει της εξαγγελθείσης από τον Πρωθυπουργό τροποποίησης των Συνταγματικών διατάξεων που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, να διαλάβει ειδική τροπολογία η οποία θα κατοχυρώσει το σύνολο των εκτάσεων από τις οποίες βιοποριζόμαστε, τροποποιώντας συγχρόνως και το Προεδρικό Διάταγμα του έτους 1933 περί “μοναστηριακών τσιφλικίων” χιλιάδων στρεμμάτων, όπως εν προκειμένω, όπου η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων έχει δηλώσει (και έχουν περιληφθεί στο συγκεκριμένο διάταγμα) είκοσι χιλιάδες στρέμματα χωρίς όρια ή άλλο σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό και τα οποία βεβαιώνουμε, ως γνώστες της ιδιαίτερης τοπογραφίας της περιοχής, ότι καταλαμβάνουν τα χωριά Χειμαδιό (πρώην Ρετεντού), Κουτσοχέρα και Μουζάκι.

3. Θέλουμε να καταστήσουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι επί διακόσια (200) συνεχή έτη οι πρόγονοί μας σε αυτόν τον χώρο έχουν αφήσει τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους και τα κόκκαλά τους και για λόγους πραγματικούς και συναισθηματικούς δεν εννοούμε να εγκαταλείψουμε την πατρώα μας γη επειδή σε κάποια στιγμή του απώτατου παρελθόντος και υπό το πρόσχημα δουλοκτητικών νόμων κάποιοι αορίστως περιέλαβαν εδάφη, ψυχές και ιστορία στην ιδιοκτησία τους. Τέτοια περιστατικά συνέβαιναν αποκλειστικα΄στα φεουδαρχικά καθεστώτα, όπως γλαφυρά τα περιγράφει ο Νικολάι Γκόγκολ στο έργο του “ΝΕΚΡΕΣ ΨΥΧΕΣ” όπου μεταβιβάζονταν από τον φεουδάρχη ψυχές άβουλες μαζί με τα εδάφη, τα ζώα και τα υπάρχοντα των ανθρώπων χωρίς να μπορούν να διαμαρτυρηθούν. Στο έτος 2018 πρέπει να γίνει κατανοητό από κάθε αρμόδιο παράγοντα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής εξουσίας ότι οι ψυχές των ανθρώπων δεν κατοικούν σε νεκρά σώματα αλλά έχουν πλήρη συναίσθηση του γίγνεσθαι και αναφαίρετα ατομικά δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα εκφράσεως, που είναι η πεμπτουσία του δημοκραιτκού πολιτεύματος.

4. Υπ’ αυτά τα δεδομένα καθιστούμε σαφές ότι μαζί με τα παιδιά μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε νέα δουλοκτημοσύνη και προς τούτο καλούμε τους αρμοδίους φορείς να αναλογιστούν ότι εκατόν πενήντα (150) νέα παιδιά -κατ’ επάγγελμα αγρότες που έμειναν από επιλογή τους στον τόπο μας και καλλιεργούν αυτή τη γη- θα οδηγηθούν χωρίς να το επιθυμούν στον δρόμο της ξενιτιάς και της αποδυνάμωσης του ελληνικού στοιχείου από την περιοχή. Σε αυτά τα παιδιά καλούνται οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες να λογοδοτήσουν και να κατανοήσουν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί για το παρόν και το μέλλον της φυλής των Ελλήνων.

5. Αναμένουμε με υπομονή και χωρίς δημιουργία τετελεσμένων την ευαισθητοποίηση του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Ελλάδος καθώς και των μελών της Ιεράς Συνόδου, να εγκύψουν με φρόνηση και εκλογίκευση στο θέμα επιβίωσης που μας απασχολεί, να αποφύγουν εμμονές σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις και να εκσυγχρονίσουν το πλοίο της Εκκλησίας και να το οδηγήσουν ως αγαθοί πατέρες σε ήρεμα νερά, εμπεδώνοντας εν τοις πράγμασιν την έννοια της Εκκλησίας μας ως έννοια στοργικής μητέρας και όχι ως μητριάς.

6. Στον τίμιο αγώνα μας για επιβίωση καλούμε όλους τους αποδέκτες του παρόντος ψηφίσματος, οι οποίοι έχουν αποφασιστικής σημασίας δυνατότητα παρέμβασης, να επιδείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση, διατρανώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε άνθρωποι φιλήσυχοι και ειρηνικοί, ανεκτικοί και υπομονετικοί σε όλες τις εκφάνσεις του βίου μας πλην της απειλής κατά της ζωής μας, καθώς αυτή συνέχεται με το ορμέμφυτο της αυτοσυντηρήσεώς μας και ως εκ τούτου αντιδρά αυθορμήτως και απροβλέπτως.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Δ. ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΜΕΛΗ ΟΜΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ:

Η εξουσία της Εκκλησίας επί του…Κράτους!!

Τα προνόμια που έδωσε ο Μωάμεθ Β’ στους χριστιανούς ρασοφόρους!

“…ουδενί εν γένει επιτρέπεται του λοιπού ν’ αφιεροί γαίας εις μοναστήρια ή εκκλησίας”!!!!

…………………………………………………………..


ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ… ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 80 % ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ


https://alfeiospotamos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters