Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Στον Αέρα Οι 65ρηδες Χωρίς Ανανεωμένο Δίπλωμα Οδήγησης...

Στον αέρα βρίσκονται οι ερασιτέχνες οδηγοί που έχουν κλείσει τα 65 και δεν έχουν περάσει τα 74, αλλά αμέλησαν να ανανεώσουν τα διπλώματά τους πριν από τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου.

Χιλιάδες πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας που έχασαν την προθεσμία πηγαίνουν στις διευθύνσεις Συγκοινωνιών των περιφερειών, όπου οι υπάλληλοι παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά, αλλά τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία.

«Υπάρχει κενό νόμου» μας είπε αναγνώστης της «Εφ.Συν.» από δήμο της Περιφέρειας Ηπείρου και μας περιέγραψε την περιπέτειά του, καθώς τον επόμενο μήνα θα πάει στο εξωτερικό και θα παραμείνει για καιρό σε συγγενικό του πρόσωπο, αλλά δεν θα έχει δίπλωμα!

Με βάση την κοινοτική Οδηγία και για λόγους ασφαλούς οδήγησης, από το 2006 όλοι οι οδηγοί που συμπληρώνουν το 65ο έτος είναι υποχρεωμένοι να πάρουν βεβαίωση γιατρών, παθολόγου και οφθαλμίατρου, να καταθέσουν το προβλεπόμενο παράβολο και να ανανεώσουν το δίπλωμά τους.

Με τον νόμο 4568 του 2018 πρέπει να επαναλαμβάνουν τη διαδικασία κάθε τρία χρόνια ώς το 74ο έτος τους. Μετά από αυτή την ηλικία απαιτείται να περάσουν και από εξέταση οδήγησης.

Με το άρθρο 60 ορίζεται ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει πριν από τη συμπλήρωση του 65ου έτους. Με το προηγούμενο καθεστώς -είχε θεσπιστεί με το διάταγμα 51 του 2012- η ανανέωση μπορούσε να γίνει πριν ή και μετά.

Δεν προέβλεπε πρόστιμο, αλλά πολίτης που εντοπιζόταν από την Τροχαία να οδηγεί με ληγμένο δίπλωμα τιμωρούνταν με «καμπάνα» 200 ευρώ, η οποία πρόσφατα μειώθηκε στα 100 ευρώ.

Εγκύκλιος

Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζεται να εκδώσει προσεχώς ερμηνευτική εγκύκλιο για τη συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών.
Προβλέπεται να καλυφθεί στη συνέχεια και με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών οδήγησης, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Θα επιτρέπει την εκπρόθεσμη κατάθεση των δικαιολογητικών, ενώ δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για διοικητικές ή και χρηματικές ποινές σε οδηγούς με ληγμένο δίπλωμα που έχουν πιαστεί στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας ή έχουν εμπλακεί σε ατύχημα.

Πάντως όσοι ετοιμάζονται να σβήσουν 65 κεράκια, καλό είναι να σπεύσουν πριν από τα γενέθλιά τους να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να ανανεώσουν την άδεια οδήγησης, για να μην ταλαιπωρηθούν με τη γραφειοκρατία.

Το κόστος για τα συνολικά τρία παράβολα ανέρχεται σε 98 ευρώ, ενώ για τις ιατρικές εξετάσεις από δύο γιατρούς θα πληρώσουν 20 ευρώ, που μπορεί να αυξηθούν στα 30 ευρώ αν χρειαστεί να εξεταστούν και από τρίτο γιατρό, π.χ. καρδιολόγο.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2012 τα νέα διπλώματα εκδίδονται σε 5-7 εργάσιμες, καθώς η διαδικασία έχει ανατεθεί στις υπηρεσίες έκδοσης διαβατηρίων για να μπει φραγμός στα πλαστά έγγραφα.

Μεγαλύτερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί για οδηγούς άνω των 74 ετών, που επιπλέον πρέπει να περάσουν από τεστ οδήγησης πληρώνοντας άλλα 10 ευρώ για κάθε κατηγορία διπλώματος, π.χ. Ι.Χ. και δικύκλου.

Η κατάργηση των υπερωριών για εξετάσεις εκτός ωραρίου έχει οδηγήσει σε αποχή μια σημαντική μερίδα υπαλλήλων σε ορισμένες περιφέρειες. Εχει ήδη ψηφιστεί διάταξη που παρατείνει την ισχύ των ληγμένων διπλωμάτων κατά τρεις μήνες, με την προϋπόθεση ότι έχουν υποβληθεί όλα τα δικαιολογητικά για την επανεξέταση.

Το αρμόδιο υπουργείο ετοιμάζει επίσης τροπολογία για την αναδρομική καταβολή των υπερωριών στους εξεταστές.


Πηγή:

https://exintaplus.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters