Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Μετά από 40 και χρόνια η λογοκριμένη ταινία της ΥΕΝΕΔ "Ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων"


Το 1977 η αείμνηστη Λίλα Κουρκουλάκου σκηνοθέτησε για λογαριασμό της ΥΕΝΕΔ ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό αναφορικά με τα επιστημονικά επιτεύγματα του Δ-ρα Άρη Πουλιανού και των συνεργατών του στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.

Το έργο της διεθνούς φήμης σκηνοθέτιδας είχε προγραμματιστεί να προβαλλόταν πριν και κατά τη διάρκεια των εργασιών του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας τον Σεπτέμβριο του 1982, αλλά η προβολή του απαγορεύτηκε ύστερα από παρέμβαση των γνωστών-άγνωστων αντιπάλων του έργου του διαπρεπούς Έλληνα ανθρωπολόγου.
Σχετικά με το θέμα ο τύπος της εποχής έγραψε:
Ελευθεροτυπία 30-3-1981: Η ΥΕΝΕΔ φοβήθηκε τον "Αρχάνθρωπο".
Ριζοσπάστης 25-9-1982: Απαράδεκτη η απαγόρευση της ταινίας του "Αρχανθρώπου".
Το Έθνος 28-9-1982: Ματαιώθηκε για δεύτερη φορά η προβολή του "Αρχανθρώπου".

Η ταινία αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο καθώς περιλαμβάνει συνέντευξη του Άρη Πουλιανού, κατοίκων του χωριού - των βασικότερων πρωταγωνιστών της ανακάλυψης του Αρχανθρώπου, καθώς και εργαζομένων επιστημόνων και μη στο σπήλαιο κατά την διάρκεια των ανασκαφών.

Σαράντα χρόνια μετά, το «Βισάλτης» αναζήτησε την ταινία και την παρουσιάζει για πρώτη φορά προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, αν μη τί άλλο
σαν φόρο τιμής στη σημαντικότερη εκλιπούσα Ελληνίδα σκηνοθέτιδα.

Αξίζει να επισημανθεί στο σημείο αυτό πως εάν δεν γινόταν σήμερα η ανάρτηση αυτής της ταινίας διαδικτυακά, δεν θα γινόταν ίσως στο μέλλον ποτέ ξανά...



Αντί για δικό μας σχόλιο:
Κατάπτυστο ρεπορτάζ για το σπήλαιο Πετραλωνων απο την ΕΤ3
Καλή σας ημέρα, θέλω να καταγγείλω ένα κατάπτυστο «ρεπορτάζ» που έγινε χθες στο κανάλι της ert3, σχετικά με το σπήλαιο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική.

Όπου με πανηγυρικό τόνο ανακοινώθηκε ότι το σπήλαιο έφυγε από την καταδυνάστευση και καταλήστευση ενός ιδιώτη και παραχωρείται στο κράτος.

Παρουσιάστηκε επίσης και φευγαλέα ο ιδιώτης, ο οποίος είναι ο καθηγητής ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ!

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον «αρχάνθρωπο των Πετραλώνων» και τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς στην Ευρώπη αν όχι στον κόσμο, ηλικίας 1.000.000 ετών!!!

Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε μια διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα ως καθηγητής παλαιοντολογίας στη Σοβιετική Ένωση και έτρεξε στην πρόσκληση του Κωσταντίνου Καραμανλή να βοηθήσει στις ανασκαφές του πρόσφατα ανακαλυφθέντος, τότε, σπηλαίου.

Ανακοινώθηκε λοιπόν, στις ειδήσεις της ert 3 στις 10 το βράδυ, ότι τώρα πλέον που «απελευθερώθηκε» το σπήλαιο, θα «αναμορφωθούν οι χώροι και θα «ανασκευασθούν» παλαιές και εσφαλμένες θεωρίες, ώστε να «αξιοποιηθεί» ο χώρος προς όφελος των κατοίκων των πλησίον χωριών!

Μήπως, λέω εγώ, να «μπαζωθούν» και επτάφωτες λυχνίες μαζί ώστε μετά από 20-30 χρόνια να «ανακαλυφθεί επιτέλους» ότι ο αρχάνθρωπος ήταν σημιτικής καταγωγής;

Παρακαλώ πολύ, ερευνήστε το και βγάλτε το στην επιφάνεια, διότι στις μέρες μας δεν μας έχουν μείνει και πολλά πράγματα.

Γνωρίζω όμως ότι η γνώση είναι δύναμη και αυτή η δύναμη θα «αναστήσει» κάποια στιγμή και το ΕΘΝΟΣ.

Βαρέθηκα επίσης να είμαι μέλος μιας σπουδαίας
αλλά αγνωμονούσας φυλής!!!

Μετά τιμής,
Ευάγγελος Τσαγκάτος

Πηγή
Επίσης καλό είναι να δείτε και αυτό το βίντεο
που υπάρχει σε παλαιότερη ανάρτησή μου ΕΔΩ.





https://kartson.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters