Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Συμφωνία-κόλαφος: Η Ελλάδα «δίνει» ΑΟΖ στα Σκόπια – Λιμάνι και των Σκοπιανών η Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τον προβληματισμό τους για το άρθρο 13 της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για τη νέα ονομασία της γείτονος έχουν εκφράσει από το βήμα της Βουλής αρκετοί βουλευτές.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, ανέφερε:
«Σε περίπτωση κύρωσης αυτής της συμφωνίας ως έχει, το κράτος των Σκοπίων, ή FYROM, όπως ονομαστεί, επειδή είναι ένα περίκλειστο κράτος, εξαιτίας του Δικαίου της Θάλασσας, θα απαιτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο για θέματα αλιείας κυρίως».

Τίθεται το εξής απλό ερώτημα», όπως αναφέρει ο βουλευτής, «από τη στιγμή που η Ελλάδα θα αποφασίσει να ανακηρύξει ΑΟΖ, και υπάρχουν κάποια δικαιώματα του περίκλειστου κράτους, γιατί υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει χωριστό άρθρο στην συμφωνία; Ποιος είναι ο ιδιαίτερος λόγος που υποχρεούται η Ελλάδα να υπογράψει και να συνομολογήσει ιδιαίτερο άρθρο που περιλαμβάνεται για το Δίκαιο της Θάλασσας;».
Το Άρθρο 13 της συμφωνίας αναφέρει:
«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, τα Σκόπια, είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».



Την ίδια του ανησυχία εξέφρασε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεοχάρης, αναρωτώμενος γιατί δίνουμε ΑΟΖ στα Σκόπια.

Τι αναφέρει ο ΟΗΕ για τέτοιες περιπτώσεις;
Βάσει του άρθρου 69 της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Σύμβασης του ΟΗΕ (1982) για ένα περίκλειστο κράτος (όπως η «Βόρεια Μακεδονία» κατά τον Α.Τσίπρα), με βασικό δικαίωμα του την πρόσβαση προς την πλησιέστερη θάλασσα (Αιγαίο), μέσω του παράκτιου κράτους διέλευσης έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα λιμάνια των χωρών που έχουν πρόσβαση στην θάλασσα, όπως είναι η Θεσσαλονίκη.

Η συμπρωτεύουσα, δηλαδή, θα γίνει έδρα του εμπορικού στόλου των Σκοπίων (Βόρεια Μακεδονία) με ναυτική σημαία για τα πλοία τους (Μακεδονική) και δικαίωμα ακόμα και χρήσης της ΑΟΖ της παράκτιας χώρας (Ελλάδα) για έρευνες!!!!!!!!

Η Θεσσαλονίκη, με ακόμα πιο απλά λόγια, θα είναι το λιμάνι των Σκοπίων βάσει της συμφωνίας Τσίπρας-Ζάεφ για την νέα «ονομασία» της FYROM, και την πρακτική εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου για την Θάλασσα για το «περίκλειστο» κράτος της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο στερείται ακτών και θάλασσας.

Να το πούμε άλλη μία φορά!
Κατοχυρώνονται δικαιώματα της «Βόρειας Μακεδονίας» ως «περίκλειστο» κράτος για ελεύθερη πρόσβαση στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, ψαρέματος στις ελληνικές θάλασσες, χρήση των ελληνικών λιμένων και απόκτηση ναυτικού εμπορικού Στόλου και ναυτικής σημαίας.

Γιατί όχι αργότερα να ζητηθεί δημιουργία «μακεδονικού κράτους» με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, στην οποία, βάσει της συμφωνίας, οι Σκοπιανοί θα έχουν ΉΔΗ πρόσβαση, βάσει της συμφωνίας που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με στήριξη των ΑΝΕΛ.


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters