Οσο το ελληνικό Πεντάγωνο αλλά και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται εν αναμονή της διεξαγωγής της δίκης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, μεθαύριο Δευτέρα, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, ο ελληνικός Στρατός θα πρέπει να αναδιοργανωθεί γρήγορα καθώς η εκτεταμένη ψυχολογική επιχείρηση των Τούρκων δείχνει ότι θα ακολουθήσει και νέο κύμα επιθέσεων.
Παρακάτω θα δείτε τι λένε οι Τούρκοι και μια σταδιακή αλλαγή στην στάση του Ρ.Τ.Ερντογάν.





Στα δημοσιογραφικά γραφεία της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας συζητείται λοιπόν έντονα το ενδεχόμενο να παραταθεί η κράτηση των 2 στρατιωτικών μας.

Πρέπει να επισημανθεί πως τυπικά η δίκη της Δευτέρας θα αφορά τις ενστάσεις που θα καταθέσει ο Τούρκος δικηγόρος των 2 Ελλήνων στρατιωτικών τον οποίο προσέλαβε το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Νομικοί κύκλοι στην Τουρκία σημειώνουν πως αν όλα κυλήσουν ομαλά και η Τουρκία δεν επιθυμεί να διογκώσει την υπόθεση, τότε αμέσως μετά την υποβολή ενστάσεων και τις τυπικές διατυπώσεις, θα πρέπει να ακολουθήσει η πραγματική δίκη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με μοναδική ως φαίνεται κατηγορία την παράνομη διείσδυση σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή πρώτου βαθμού.

Ομως η κατάσταση περιπλέκεται.

Το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» μεταδίδει ότι επεκτείνεται η έρευνα εξαιτίας των αντιφατικών καταθέσεων των συλληφθέντων ενώ το Dogan αναφέρει πως : Προφυλακίστηκαν για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί.


Το τουρκικό πρακτορείο Dogan επιμένει να αναφέρει πως οι Έλληνες στρατιωτικοί κατηγορούνται για στρατιωτική κατασκοπεία και είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή.

Σε σημερινό δημοσίευμά του το Anadolu αναφέρει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί πήραν αναβολή για παρουσιαστούν στον δικαστή την Δευτέρα και επισημαίνει ότι οι απολογίες τους ήταν «αντικρουόμενες». Επίσης επισημαίνει ότι τα τρία κινητά που βρέθηκαν πάνω τους θα μεταφερθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εξεταστεί ενδελεχώς το υλικό που είναι αποθηκευμένο σε αυτά.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει πως οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή μετά την επιχείρηση σύλληψης (ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) και εκεί έδωσαν αντιφατικές καταθέσεις.

Το τι είδους αντιφάσεις υπάρχουν στις καταθέσεις, δεν αναφέρεται.

Μπορεί πχ να είναι το πόσο μέσα μπήκαν σε τουρκικό έδαφος…

Kαι τo συντηρητικό Yeni Safak από τη μεριά του μεταδίδει ακόμα την είδηση με τον τίτλο «Συνελήφθησαν με την υποψία ότι κατασκοπεύουν στα σύνορα», παρά το γεγονός ότι σήμερα έγινε εμφανές ότι οι στρατιώτες δεν πρόκειται να κατηγορηθούν για κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον οι κατηγορίες δεν αλλάξουν προβλέπονται ποινές ορισμένων μηνών με αναστολή, εξαγοράσιμες.

Από επιθετικά ή και υβριστικά σχόλια κατακλύσθηκε το twitter της Tουρκίας εις βάρος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τα περισσότερα καλούν τις αρχές της χώρας τους να τους ανταλλάξουν με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στη γειτονική χώρα Άννα Ανδρέου.

Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω σχόλια στο twitter:

-“Ως αντάλλαγμα για τους 2 Έλληνες στρατιώτες που ισχυρίζονται ότι πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα λόγω της ομίχλης και συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη, να ζητήσουμε τους γκιουλενιστές προδότες που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα. Τι λέτε; “

-“Δύο Έλληνες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα και κρατούνται. Πλέον εάν οι αρχές της Ελλάδας ζητήσουν από τις δικές μας τους 2 στρατιώτες, μία τέτοια απάντηση μπορεί να δοθεί: ‘Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτά, δεν είναι στην αρμοδιότητά μας, οι νομικές αρχές και τα δικαστήρια μπορούν να αποφασίσουν”

-“Να φέρουμε τους δύο Έλληνες στρατιώτες στη Σμύρνη, να τους πετάξουμε στη θάλασσα και κολυμπώντας να περάσουν στα νησιά και εμείς να χαιρόμαστε σαν να τους έχουμε νικήσει κι από πάνω”

-“Έλληνες…. Χάσατε το δρόμο σας, βρε; Αυτά είναι σύνορα, σύνορα, δεν είναι μια απλή γραμμή, είναι τα Σύνορα του Κράτους! Τι σημαίνει κατά λάθος; “

“Είναι χάνι βρε τα σύνορά μας;

Για να περάσεις στον Έλληνα:

1. Ζητάνε βίζα

2. Τα αυτοκίνητά μας τα ψεκάζουν με φάρμακο σαν να είναι αρρωστημένα. Ψεκάστε αυτά τα σκυλιά τους Έλληνες, μην τους αφήνετε ελεύθερους! “

-“Οι 2 Έλληνες που συνελήφθησαν μήπως και πέρασαν τα όρια κύριοι; “

-“Kοίτα τώρα μα τον Αλλάχ! Δύο Έλληνες στρατιώτες έχασαν το δρόμο τους, ήρθαν μες στα πόδια μας, τουλάχιστον ας το εκτιμήσουμε… “

Σελαμί Χακτάν
Σε αντάλλαγμα για τους 2 Έλληνες στρατιώτες που ισχυρίζονται ότι πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα λόγω της ομίχλης και συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη, να ζητήσουμε τους γκιουλενιστές προδότες που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.
Τι λέτε;

Σελαχατίν Ερτζίν

Δύο Έλληνες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα και κρατούνται. Αν οι αρχές της Ελλάδας ζητήσουν από τις δικές μας τους 2 στρατιώτες, μία τέτοια απάντηση πρέπει να δοθεί: ‘Εμείς δεν ασχολούμαστε με τέτοιες δουλειές, δεν είναι στην αρμοδιότητά μας, οι νομικές αρχές και τα δικαστήρια να αποφασίσουν’

(Η) Τζανάν Αλτινμπάς

2 Έλληνες….

Χάσατε το δρόμο σας, βρε;

Τα σύνορα δεν είναι μια σκέτη γραμμή, είναι τα Σύνορα του Κράτους!

Τι σημαίνει κατά λάθος;

Κλουζιάν

Οι 2 Έλληνες που συνελήφθησαν μήπως πέρασαν την (κόκκινη) γραμμή, κύριοι;

Ασίλ
Kοίτα τώρα τι μας έστειλε ο Αλλάχ! Δύο Έλληνες στρατιώτες έχασαν το δρόμο τους, ήρθαν μες στα πόδια μας, τουλάχιστον ας το εκτιμήσουμε…

Ταϋλάν
2 ηλίθιοι Έλληνες στρατιώτες πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα λόγω της ομίχλης και συνελήφθησαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Σαν φάρμακο μας ήρθε, να ανταλλαχθούν με γκιουλενιστές






https://www.pentapostagma.gr