Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Χρωστάμε 233 τρισ. δολάρια στους εξωγήινους, μειώθηκε ως προς το ΑΕΠ / Φούσκα έτοιμη να εκραγεί το παγκόσμιο χρέος – Σε συναγερμό οι κεντρικές τράπεζες

Χρωστάμε 233 τρισ. δολάρια στους εξωγήινους, μειώθηκε ως προς το ΑΕΠΣε ανοδική τροχιά συνεχίζει να κινείται το παγκόσμιο χρέος καθώς εκτοξεύθηκε στα 233 τρισ. δολάρια, αυξημένο κατά 16 τρισεκατομμύρια δολάρια από τα τέλη του 2016, σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF).
Το ιδιωτικό χρέος του μη χρηματοπιστωτικού τομέα εκτινάχθηκε στον Καναδά, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία και την Τουρκία.
Ταυτόχρονα, όμως, ο λόγος του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε για το τέταρτο συνεχές τρίμηνο καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε. Ο λόγος είναι τώρα γύρω στο 318,3% κάτω από το ιστορικό υψηλό επίπεδο που σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το IIF.


“Ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως η συγχρονισμένη παγκόσμια αύξηση που υπερέβη τις προσδοκίες, ο αυξανόμενος πληθωρισμός (Κίνα, Τουρκία) και οι προσπάθειες για την αποτροπή μιας αποσταθεροποιητικής συσσώρευσης χρέους (Κίνα, Καναδάς) συνέβαλαν στη μείωση”, ανέφεραν οι αναλυτές του IIF.
Ωστόσο, ο όγκος χρέους θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη για τις κεντρικές τράπεζες που προσπαθούν να αυξήσουν τα επιτόκια, δεδομένων των ανησυχιών για την ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και κυβέρνησης, ανέφεραν οι αναλυτές της IIF.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Φούσκα έτοιμη να εκραγεί το παγκόσμιο χρέος – Σε συναγερμό οι κεντρικές τράπεζες

Κατά 16 τρισ. δολάρια διογκώθηκε το παγκόσμιο χρέος μέσα στο 2017, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 233 τρισ. δολάρια, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος μας έχει μάθει να… ζει με δανεικά, σε μία φούσκα που απειλεί – ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο – την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF), το ιδιωτικό χρέος σημείωσε επίσης ιστορικά υψηλά στον Καναδά, στη Γαλλία, στο Χονγκ Κονγκ, στη Νότια Κορέα, στην Ελβετία και στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ υποχώρησε για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε. Το ποσοστό του χρέος ως προς το ΑΕΠ διαμορφώνεται στο 318%, 3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το IIF.
«Ένας συνδυασμός παραγόντων όπως η συγχρονισμένη και υψηλότερη του αναμενόμενου παγκόσμια ανάπτυξη, ο αυξανόμενος πληθωρισμός (Κίνα, Τουρκία) και οι προσπάθειες να αποφευχθεί η αποσταθεροποιητική αύξηση του χρέους (Κίνα, Καναδάς) συνέβαλαν στη μείωση», αναφέρουν οι αναλυτές του IIF.
Βέβαια, όπως προειδοποιούν οι ίδιοι, η διόγκωση του παγκόσμιου χρέους θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών να αυξήσουν τα επιτόκια, δεδομένων των ανησυχιών για την ικανότητα επιχειρήσεων και κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters