Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε άμμο να «βράζει» σαν νερό! (βίντεο)

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σίγουρα έχετε ακούσει ότι η καυτή άμμος της ερήμου… βράζει! Αλλά αν δεν παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο, πιθανότατα δεν έχετε δει ποτέ την άμμο να μοιάζει σαν να βράζει. Πράγματι, μοιάζει να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν νερό ή κάποιο άλλο υγρό που βράζει.

Λοιπόν τι συμβαίνει; Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και λίγο… παραπλανητική. Λέγεται ρευστοποίηση. Και στα δύο αυτά βίντεο, αέρας διοχετεύεται στην άμμο από κάτω. Ο αέρας διαχωρίζει τα σωματίδια της άμμου και ο διαχωρισμός κάνει τα σωματίδια να ρέουν λίγο πιο ελεύθερα, όπως συμβαίνει με τα σωματίδια στα υγρά. Το αποτέλεσμα είναι οι κυματισμοί της άμμου και οι φυσαλίδες ακριβώς όπως το νερό – χωρίς νερό!



Όταν ένα υλικό είναι σε στερεή κατάσταση, τα σωματίδια είναι ενωμένα γερά μεταξύ τους. Η είσοδος του αέρα δίνει τη δυνατότητα στους κόκκους άμμου να κινούνται πιο ελεύθερα με αποτέλεσμα να φαίνεται πως η άμμος βράζει.




https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters