Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Απαγόρευσαν στον υπερμαραθωνοδρόμο Γεώργιο Ζαχαριάδη να μπεί με την Ποντιακή σημαία στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας...

190516 ZAXARIADIS
Τιμούμε την ημέρα μνήμης των Πόντιων αδελφών μας ,παραθέτοντας ένα μικρό ιστορικό γιατί λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 326.000-382.000 Ελλήνων. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στηνΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα. Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από το ελληνικό κράτος, την Κύπρο, την Αρμενία, την Σουηδία,ορισμένες ομοσπονδιακές δημοκρατίες της Ρωσίας, την Σερβία, οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ και την Αυστραλία. αλλά και από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

Κατόπιν εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994, και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο». Το 1998 η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 14ης Σεπτεμβρίου ως «ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

Σήμερα παράλληλα άλλη μια εξευτελιστική πράξη έλαβε χώρα στον ιερό χώρο της Αρχ.Ολυμπίας. Στον υπερμαραθωνοδρόμο Γεώργιο Ζαχαριάδη από την Πτολεμαίδα και καταγωγή από τον Πόντο,ο οποίος μετά από 25 ώρες και 180 χιλιόμετρα, έφθασε στην Ολυμπία από την Αρχαία Νεμέα,κάνοντας συμβολικό αγώνα για να τιμήσει την ήμερα μνήμης της Γενοκτονίας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ η είσοδος επειδή κρατούσε την σημαία του Πόντου η οποία δεν θεωρήθηκε ή αναγνωρίσθηκε ως Ελληνικό σύμβολο!

Ζητάμε την άμεση ΔΗΜΟΣΙΑ συγνώμη του Δήμαρχου Αρχ.Ολυμπίας στον αθλητή. (εμείς δεσμευόμαστε να ενημερώσουμε τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters