Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Σάλος από την αποκάλυψη του pronews.gr για την μη συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε περιπολίες σε Δωδεκάνησα και Λήμνο


 του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σάλο προκλήθηκε από το δημοσίευμα του pronews.gr περί μη συμμετοχής του ΝΑΤΟ σε περιπολίες στα Δωδεκάνησα και στην Λήμνο με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προχωρά σε αντιδράσεις και να ζητάει επίσημη ενημέρωση και συμμετοχή στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των προσφυγικών και λαθρομεταναστευτικών ροών.
 
Από κοινού προχώρησαν στο αίτημα αυτό ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.
 
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Ρόδου με κοινή επιστολή που απευθύνουν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και κοινοποιούν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, ζητούν "επίσημη ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή δύναμης του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που δέχονται τα νησιά, μετά και τις ανεπίσημες πληροφορίες περί περιορισμού των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στα γεωγραφικά όρια του Βορείου Αιγαίου".
 
"Ότι με δεδομένο ότι τα νησιά της Δωδεκανήσου δέχονται ένα συντριπτικό ποσοστό των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και στο πλαίσιο της προετοιμασίας Περιφέρειας και δήμων για την αντιμετώπιση τόσο του ίδιου του φαινομένου, όσο και των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων, καθώς στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει πέσει βαρύ φορτίο διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος, η ενημέρωση αλλά και η συμμετοχή τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό κρίνεται επιβεβλημένη".
 
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί της Τετάρτης ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ανακοίνωσαν ότι "θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες, από τους οποίους θα ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για τα σχέδια και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, καθώς και συμμετοχή στον σχεδιασμό της της Περιφέρειας και των δήμων που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστευτικών ροών.
 
Δεν είναι δυνατόν, σ' ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να μην έχουμε επίσημη ενημέρωση και να το παρακολουθούμε και εμείς μέσα από δημοσιογραφικές πληροφορίες και διαρροές. Με την επιστολή μας προς την κυβέρνηση ζητούμε το αυτονόητο. Η αυτοδιοίκηση της Δωδεκανήσου έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος της διαχείρισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, ως εκ τούτου η συμμετοχή μας στον κυβερνητικό σχεδιασμό καθίσταται επιβεβλημένη" ανέφερε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και προσέθεσε:
 
«Ζητάμε απαντήσεις σε ερωτήματα που θα μας επιτρέψουν να προετοιμαστούμε ώστε, ενόψει του καλοκαιριού, να έχουμε το καλύτερο δυνατό μοντέλο διαχείρισης των προσφυγικών ροών προς τα νησιά μας και παράλληλα να αποσβέσουμε κατά το μέγιστο δυνατόν τις επιπτώσεις του φαινομένου, προσανατολισμένοι πάντα στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».
 
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε:
 
«Ανησυχούμε, προβληματιζόμαστε, δεν εφησυχάσουμε. Οι εξελίξεις όσον αφορά το προσφυγικό είναι ραγδαίες. Η αυτοδιοίκηση δεν κάνει εξωτερική πολιτική, έχουμε όμως σημαντική εμπειρία στη διαχείριση του ζητήματος. Μέχρι τώρα, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα σχεδόν μόνοι μας. Η σοβαρότητά του επιβάλλει να συντονιστούμε μεταξύ μας και με την κυβέρνηση. Η αγωνία μας είναι πώς θα συμβάλλουμε στον σχεδιασμό, αλλά και για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε το προσεχές διάστημα».
 
Mε το θέμα ασχολήθηκε και η εφημερίδα "Καθημερινή" η οποία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του pronews.gr η οποία αναφέρει: "Oπως είναι ήδη γνωστό, η Aγκυρα απαίτησε –και επέτυχε– την εξαίρεση των Δωδεκανήσων από τις περιπολίες της νατοϊκής μοίρας, με το πάγιο επιχείρημα της «αποστρατιωτικοποιημένης» ζώνης".
 
Πάντως ανώτατη κυβερνητική πηγή του ΥΠΕΘΑ μίλησε πριν λίγο στο pronews.gr διαβεβαιώνοντας "δεν πρόκειται να εξαιρεθούν τα Δωδεκάνησα . Ήδη αμερικανικό πλοίο περιπολεί ανοιχτά της Κω".
 
Βέβαια δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το αμερικανικό πλοίο που περιπολεί ανήκει στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη οποία δεν έχει ακόμα καν σχηματισθεί.
 
Άλλωστε όπως ήδη έχουμε σημειώσει οι ζώνες περιπολιών θα ανακοινωθούν στις 24 ή στις 26 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε κανένα πλοίο δεν πλέει στο Αιγαίο για λογαριασμό του ΝΑΤΟ αλλά μόνο για εθνικές αποστολές.
 
Το συγκεκριμένο δε αμερικανικό πλοίο πλέει κοντα στο ρωσικό αγκυροβόλιο που βρίσκεται στα ανοιχτά της Αστυπάλαιας.
 
 
 
- See more at: http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters