Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ο Σόρος παίζει σε διπλό ταμπλό με το χάος της "προσφυγικής κρίσης"

Του F. William Engdahl 
New Eastern Outlook
Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ 

Από το 1913 που ο Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ πήρε τη συμβουλή να δημιουργήσει αφορολόγητο φιλανθρωπικό ίδρυμα για να προστατεύσει την περιουσία του από τους φόρους της κυβέρνησης, οι Αμερικανοί ολιγάρχες χρησιμοποιούν τα ιδρύματα για να κρύψουν έναν κόσμο βρώμικων πράξεων υπό το κάλυμμα του «κάνω καλό στην ανθρωπότητα», τη γνωστή σε όλους μας «φιλανθρωπία» για την ανθρωπότητα που αγαπούν. 
Η ίδια περίπτωση είναι και αυτή του Τζωρτζ Σόρος ο οποίος πιθανότατα κρύβει κάτω από το ζωνάρι του τα περισσότερα αφορολόγητα ιδρύματα από οποιονδήποτε άλλο. Τα ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος βρίσκονται σε όλες τις χώρες που η Ουάσινγκτον θέλει να βάλει τον «δικό της άνθρωπο» ή να πετάξει έξω αυτόν που δεν χορεύει στο σκοπό της. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του καθεστώτος στην πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη μετά το 1989. Τώρα τα ιδρύματά του, όπως πριν τρία χρόνια στη Λιβύη, καίγονται να προωθήσουν την προπαγάνδα που εξυπηρετεί την πολεμική ατζέντα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ που καταστρέφει την σταθερότητα στη Συρία, δημιουργώντας την σημερινή προσφυγική κρίση στην ΕΕ.

Θα πρέπει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην τρέχουσα προσφυγική κρίση της Συρίας που σπέρνει το χάος και την αναταραχή σε όλη την ΕΕ, ιδιαιτέρως στη Γερμανία, τον αγαπημένο προορισμό των περισσότερων αιτούντων ασύλου σήμερα. Ο Τζωρτζ Σόρος, σήμερα πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης, συνέταξε μια πρόταση έξι σημείων που λέει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι πρέπει να κάνει για να διαχειριστεί την κατάσταση. Αξίζει να την κοιτάξουμε λεπτομερώς.

Αρχίζει αναφέροντας, «Η ΕΕ χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, ένα σχέδιο που εγγυάται την αποτελεσματική διαχείρηση των ροών των αναζητητών ασύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφαλή, ομαλό τρόπο …» Στη συνέχεια λέει, «Πρώτον, η ΕΕ πρέπει να δεχτεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αναζητητές ασύλου στο προβλέψιμο μέλλον

Ο Σόρος δεν εξηγεί από που έβγαλε αυτόν τον αριθμό ούτε αναλύει τον ρόλο των άλλων ΜΚΟ του που χρηματοδοτεί στη Συρία και αλλού, οι οποίες κατασκευάζουν πλαστή προπαγάνδα για να δημιουργήσουν δημόσια συμπάθεια υπέρ μίας «Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων» των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στη Συρία, όπως είχε γίνει για να καταστραφεί η Λιβύη.

Ο Αμερικανός κερδοσκόπος των αντισταθμιστικών αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου (hedge funds) στη συνέχεια προσθέτει, μεταξύ των σημείων που πρέπει να υλοποιηθούν, μια σειρά από προτάσεις που θα εδραιώσουν έναν ντε φάκτο Ευρωπαϊκό υπερεθνικό κρατικό μηχανισμό που θα ελέγχεται από τους απρόσωπους, μη εκλεγμένους γραφειοκράτες της Ευρωπαίκής Επιτροπής. Οι προτάσεις του Σόρος καλούν την ΕΕ να εκδώσει προσφυγικά ομόλογα. Αναφέρει, «Η ΕΕ πρέπει να παρέχει 15.000 € ($ 16.800) σε κάθε αναζητητή ασύλου τα δύο πρώτα χρόνια για να καλύψει τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, τα έξοδα εκπαίδευσης – και να κάνει την αποδοχή των προσφύγων πιο ελκυστική στα κράτη μέλη. Μπορεί να βρει αυτά τα κεφάλαια με την έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων χρησιμοποιώντας την, σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτη ΑΑΑ, δυνατότητα δανεισμού της…»

Η έκδοση αυτή ανέρχεται στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μια εποχή που τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις εγχώριες οικονομικές κρίσεις. Ο Σόρος είναι γενναιόδωρος με τα χρήματα των άλλων. Η αναφορά της ΑΑΑ αξιολόγησης των ομολόγων, είναι η αξιολόγηση της νομικής οντότητας που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σόρος για χρόνια πραγματοποιούσε ελιγμούς στην προσπάθειά του να αποκτήσει μία κεντροποιημένη ανεξάρτητη οικονομική δύναμη στις Βρυξέλλες που θα έπαιρνε και τα τελευταία απομεινάρια της εθνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας μακριά από το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και άλλες χώρες της ΕΕ, μέρος ενός σχεδίου, για να καταστρέψει τα υπολείμματα των εθνικών συνόρων και τις αρχές του έθνους-κράτους που θεσπίστηκαν στην Συνθήκη της Βεστφαλίας το 1648 με τη λήξη του Τριακονταετούς Πολέμου.

Ο Τζωρτζ Σόρος έχει περισσότερες ιδέες για το πως θα ξοδευτούν τα ευρώ των φορολογουμένων Ευρωπαίων πολιτών. Καλεί την ΕΕ να παρέχει μία επιπλέον ετήσια δέσμευση, 8-10 δισεκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον, για τις «χώρες της πρώτης γραμμής» (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία). Στη συνέχεια ο Σόρος δηλώνει πονηρά, «Πρέπει να δημιουργηθούν ασφαλή περάσματα για τους αναζητητές ασύλου, αρχίζοντας με το να τους πάρουμε από την Ελλάδα και την Ιταλία προς τις χώρες προορισμού τους. Αυτό είναι άκρως επείγον προκειμένου να καταλαγιάσει ο πανικός».

«Χώρες προορισμού»

Η χρήση του όρου «χώρες προορισμού» που κάνει είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Σήμερα αυτό σημαίνει, με μεγάλη διαφορά, την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η στρατηγική του Σόρος προφανώς στοχεύει τη Γερμανία κυρίως, με μια πλημμυρίδα προσφύγων.

Σταδιακά βγήκε στο φως ότι πολλοί από τους πρόσφυγες ή τους αναζητητές ασύλου που πλημμυρίζουν την ΕΕ από το καλοκαίρι του 2015, ήρθαν αφότου διάβασαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ή Facebook που απεικόνιζαν κυρίως τη Γερμανία ως έναν παράδεισο με ανοιχτές αγκάλες που αγαπά τους πρόσφυγες και που θα ικανοποιούσε όλες τις ανάγκες τους.

Πώς διέρρευσε ότι η Γερμανία ήταν «Το μέρος» για όσους έφευγαν από τη Συρία και άλλες προβληματικές περιοχές; Ο Vladimir Shalak στη Ρωσσική Ακαδημία Επιστημών ανέπτυξε το Σύστημα Διαδικτυακής Ανάλυσης Περιεχομένου για το Twitter (Scai4Twi). Μελέτησε πάνω από 19.000 πρωτότυπα tweets (τα retweets αγνοήθηκαν) που σχετίζονταν με τους πρόσφυγες. Η μελέτη του έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των tweets όνομαζαν τη Γερμανία ως την πιο ευνοϊκή προς τους πρόσφυγες χώρα στην Ευρώπη.

Η μελέτη του Shalak ανακάλυψε ότι το 93% όλων των tweets που αφορούσαν τη Γερμανία περιείχαν θετικές αναφορές για την φιλοξενία και την πολιτική της όσον αφορά τους πρόσφυγες. Μερικά δείγματα των Tweets:
  • • Γερμανία Ναι! Οι Αριστεροί κάνουν γκράφιτι με σπρέι στο τραίνο που λέει «Καλώς ήρθατε, πρόσφυγες» στα Αραβικά.
  • • Υπέροχοι άνθρωποι – βίντεο με Γερμανούς που υποδέχονται πρόσφυγες από τη Συρία στην κοινότητά τους.
  • • Σεβασμός! Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου λένε «Καλώς ήρθατε Πρόσφυγες» σε όλα τα γήπεδα της Γερμανίας. 
  • • Αυτό το τραίνο με Αραβικό Γκράφιτι κάνει δρομολόγια στη Δρέσδη και υποδέχεται τους πρόσφυγες: (Ahlan wa Sahlan – ένα θερμό καλωσόρισμα).
  • • «Αγαπάμε τη Γερμανία !,» κλαίνε ανακουφισμένοι πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου.
  • • Χιλιάδες καλωσορίζουν πρόσφυγες στη Γερμανία – Sky News της Αυστραλίας.
  • • [Αυτή] η Γερμανική πόλη καλωσόρισε ένα πούλμαν Σύρων προσφύγων με πλακάτ καλωσορίσματος και λουλούδια – Ευχαριστώ.
Και τώρα έρχεται η μεγάλη αποκάλυψη. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των «Η Γερμανία καλωσορίζει τους πρόσφυγες» Tweets, δεν προέρχεται από τη Γερμανία αλλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, τις δύο αυτές χώρες που είναι πνιγμένες μέχρι το λαιμό τους από τις αιματηρές πράξεις της ISIS, της Αλ Κάιντα και αμέτρητων άλλων τρομοκρατικών συμμοριών που λεηλατούν τη Συρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Shalak ανέλυσε 5.704 πρωτότυπα tweets που περιείχαν «#RefugeesWelcome» hashtag και το όνομα της χώρας που τους καλωσορίζει. Σχεδόν το 80% του συνόλου των Tweets ισχυριζόταν ότι η Γερμανία ήταν η πιο φιλόξενη χώρα στην Ευρώπη. Η δεύτερη πιο φιλόξενη χώρα ήταν η Αυστρία με 12%. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα Tweets [με περιεχόμενο] «Η Γερμανία καλωσορίζει τους πρόσφυγες» δεν προέρχονταν από το εσωτερικό της Γερμανίας. Πάνω από το 40% του συνόλου των Tweets προερχόταν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Αυστραλία. Μόνο το 6,4% προερχόταν από το εσωτερικό της Γερμανίας.

Ο Τζωρτζ Σόρος είναι επίσης ο μπαμπάς χρηματοδότης μίας νέας Ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψεως με την επωνυμία Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR – European Council on Foreign Relations). Στην ιστοσελίδα του ECFR υπάρχει ένα κύριο άρθρο με τίτλο, «Εάν η Ευρώπη θέλει να σταματήσουν να πνίγονται άνθρωποι θα πρέπει να τους αφήσει να πετάξουν.» Η δεξαμενή σκέψης του Σόρος υποστηρίζει ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι μετανάστες επιλέγουν τις βάρκες είναι η Οδηγία της ΕΕ 51/2001/EC: 
«Η οδηγία της ΕΕ πέρασε το 2001. Με απλά λόγια, δηλώνει ότι οι μεταφορικές εταιρείες -είτε αεροπορικές είτε ακτοπλοϊκές- έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν ότι οι αλλοδαποί που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα για τον προορισμό τους. Εάν οι ταξιδιώτες φθάσουν στην ΕΕ και εκδιωχθούν, οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να πληρώσουν το τίμημα για να τους επιστρέψουν πίσω.» 
Με άλλα λόγια, «Κύριε άνοιξε διάπλατα τις πύλες του ουρανού».

Οι ΜΚΟ του Σόρος στη Συρία Χτυπούν τα Τύμπανα του Πολέμου

Ο κυνισμός του καλέσματος του Σόρος στους φορολογούμενους της ΕΕ να αποδεχθούν οικειοθελώς τα εκατομμύρια των νέων προσφύγων, να τους φέρουν μέσα αεροπορικώς χωρίς χαρτιά και πολλά άλλα, είναι οφθαλμοφανής όταν κοιτάξουμε το ίδιο χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος δίκτυο των ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Συρία, το οποίο προσπαθεί με προπαγάνδα να δημιουργήσει το αναγκαίο υπόβαθρο για να πάρει το πράσινο φως μιας ακόμη Αμερικανικής «Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων» στη Συρία, όπως είχε γίνει κατά του Ιράκ μετά το 1991 και κατά της Λιβύης το 2012, για να βομβαρδιστούν εκείνες οι χώρες πίσω στη λίθινη εποχή.

Ένας από τους βασικούς υποστηρικτές μιας Αμερικανικής και Βρεττανικής «Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων» πάνω από τη Συρία, κάτι που η Ρωσσική παρέμβαση από τις 30 Σεπτεμβρίου απέκλεισε, είναι μια οργάνωση γνωστή ως Avaaz. Η Avaaz δέχθηκε την αρχική οικονομική στήριξη από το Ίδρυμα Σόρος το 2007 για να προωθήσει τις απαραίτητες βασικές πολιτικές του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αναφέρουν το ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία του Σόρος ως εταίρο τους. Η Avaaz έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων στη Λιβύη το 2011 που εισήγαγε ένα καθεστώς τρόμου και χάους στην κάποτε ευημερούσα και σταθερή Αφρικανική χώρα. Η Avaaz προωθεί τώρα πολύ ενεργά την ίδια διαχείριση και για τη Συρία.

Μια άλλη χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος ΜΚΟ που δαιμονοποιεί την κυβέρνηση Άσαντ ως την αιτία όλων των φρικαλεοτήτων στη Συρία και βοηθά να οικοδομηθεί δημόσια υποστήριξη για τον πόλεμο στη Συρία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είναι η Διεθνής Αμνηστία [Amnesty International]. Η Suzanne Nossel, μέχρι το 2013 Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας ΗΠΑ, ήρθε στην δουλειά από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου ήταν Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι ακριβώς ένας αμερόληπτος οργανισμός όσον αφορά τη Συρία. Επίσης, η χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος MKO Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων [Human Rights Watch], έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ψευδή απεικονίση των βομβιστικών επιθέσεων κατά αμάχων και άλλων φρικαλεοτήτων της ISIS και της Αλ Κάιντα ως έργο του καθεστώτος Άσαντ, οικοδομώντας έτσι υποστήριξη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Οι πόλεμοι σήμερα στη Μέση Ανατολή και αλλού, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, είναι προϊόντα του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής όπως ορίστηκε το 1992 από τον τότε Υφυπουργό Άμυνας Πωλ Γούλφοβιτς, το περίφημο Δόγμα Γούλφοβιτς που δικαιολογεί τον «προληπτικό» πόλεμο, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε εποπτεία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εναντίον οποιουδήποτε έθνους ή ομάδα εθνών που απειλούν την κυριαρχία της «Μοναδικής Υπερδύναμης» των ΗΠΑ. Ο Τζωρτζ Σόρος, ο κερδοσκόπος των hedge funds που αποκαλεί τον εαυτόν του φιλάνθρωπο, καθώς και τα αφορολόγητα ιδρύματά του, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προληπτικής πολεμικής μηχανής. Τώρα, ο Σόρος κάνει σεμινάρια στις χώρες της ΕΕ, κυρίως στη Γερμανία, για το πως θα πρέπει να υποδεχτούν την ανθρώπινη σκόνη από τους πολέμους που ο ίδιος και οι φίλοι του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει. Αυτό είναι όντως θράσος, ή μάλλον, είναι πραγματική ύβρις.

***
Σχόλιο Φαίης: Απλά υπενθυμίζω στους αναγνώστες και το άλλο "διπλό ταμπλό" της δήθεν ανθρωπιστικής και "Σοροπιασμένης" (όπως έλεγε και μια ψυχή) "έλληνικής κυβέρνησης". Το 2004, το τότε ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία δήλωνε ότι στηρίζει τη δημιουργία Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων στη Συρία.
Και ο νοών νοείτω ..
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters