Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ DISTRESS FUNDS ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Pronews

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ
Ποια distress funds ήρθαν στην Ελλάδα για να πάρουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων στους πλειστηριασμούς !!!
Σύμφωνα με το fortunegreece.com και τον Τάσο Ζάχο υπάρχουν ήδη μεγάλα distress funds που έχουν επισκεφτεί την Αθήνα καθώς μύρισαν το "αίμα".
Από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου απελευθερώνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης -όπως οι πλειστηριασμοί- που είχαν ανασταλεί λόγω capital controls ενώ ήδη στην Ελλάδα βρίσκονται τα λεγόμενα "πειρατικά" funds που ψάχνουν να αγοράσουν ελληνικά δάνεια στο 20 – 30% της αξίας τους ή και πολύ λιγότερο.

Πρόκειται για τα :
Apollo Management, Fortress, Baubost, Strategic Value, Third Point, το KKR, York Capital Management, Cerberus, Paulson & Co, Dromeus Capital, και Oaktree Capital.

Μέσα σε αυτά θα βρίσκονται τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων που δεν μπορούν να αποπληρωθούν.

Την Πέμπτη βγήκε η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.

Συνεπώς υπάρχει πλέον το ελεύθερο να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις (όπως κατασχέσεις) ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν υπάρχει διάταξη αλλά μόνο moratorium από τις τράπεζες.
Στις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, πέραν των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, περιλαμβάνονται εξώσεις και προσωπικές κρατήσεις.

Την ίδια στιγμή φόβο προκαλούν οι αφίξεις στην Αθήνα εκπροσώπων των «distress funds» η αλλιώς "επενδυτικά κεφάλαια που βασίζονται στην δυστυχία" καθώς έχουν έρθει για να αγοράσουν φθηνά και να πουλήσουν πάση θυσία έχοντας το σχετικό κέρδος.
Το κέρδος αυτό συνήθως δημιουργείται από την ρευστοποίηση των ιδιωτικών περιουσιών.

Αυτά τα κεφάλαια αναζητούν και αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία και απαιτήσεις (δάνεια) από ιδιώτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε σημείο "βρασμού" και αναγκάζονται, έτσι, να πωλούν έναντι "πινακίου φακής".

Οι τράπεζες θέλουν να ξεπουλήσουν χαρτοφυλάκια δανείων, όπως στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά, ακόμα και ναυτιλιακά, για να μπορέσουν να "ξεφορτωθούν" από το χαρτοφυλάκιό τους τα «ανοίγματα» που έχουν, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι τα δάνεια που έχουν χορηγήσει, και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, δηλαδή επιχειρού μια απομόχλευση.

Αφού δεν πρόκειται να δημιουργηθεί bad bank να έχει αποκλειστεί,τότε οι τράπεζες αναζητούν λύσεις από μόνες τους για να ξεφορτωθούν τα "κόκκινα" ΄δανεια που είναι παντός είδους και ποσού.

Για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια η κυβέρνηση δεν έχει αποκλέισει τίποτα, αντιθετα με τα στεγαστικά.

Όμως στο Μνημόνιο άλλα πράγματα έχει υπογράψει:
"να επιταχυνθεί η τακτοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μεταξύ άλλων, με την εξάλειψη περιττών νομικών ή άλλων εμποδίων για την εξυπηρέτηση και τη διάθεση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με παράλληλη προστασία για τα ευάλωτα νοικοκυριά, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που έχει καταρτίσει η Τράπεζα της Ελλάδος"

Ο Κώδικα Δεοντολογίας όμως άλλαξε πριν δεκαπέντε ημέρες προς το χειρότερο για τους δανειολήπτες.

Για να μην κοροϊδευόμαστε ο ίδιος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου δήλωσε πριν δύο ημέρες ότι...
"Στην παρούσα πάντως φάση το ενδιαφέρον για την Ελληνική οικονομία είναι εντονότερο κυρίως από distress funds τα οποία ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ή και ολόκληρες επιχειρήσεις".
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Αναστασόπουλου πως αρκετά αμερικανικά χαρτοφυλάκια τα οποία έχουν θέσεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο προτίθενται να επενδύσουν νέα κεφάλαια κατά την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση, μόνο όμως εφόσον τα χρήματα που θα ζητηθούν είναι “διαχειρίσιμα” από τους ιδιώτες. “Θα το θέσω ως εξής. Αν τα ποσά αυτά είναι στα επίπεδα των 20 δισ. ευρώ, δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον από αμερικανικά κεφάλαια για συμμετοψχή στις αυξησεις κεφαλαίου. Αν είναι κοντά στα 10 δισ. ευρώ, τότε νομίζω ότι θα υπάρξει”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου."

Σύμφωνα με το fortunegreece.com και τον Τάσο Ζάχο υπάρχουν ήδη μεγάλα distress funds που έχουν επισκεφτεί την Αθήνα καθώς μύρισαν το "αίμα".

Τους τελευταίους μήνες έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις στην Αθήνα διαχειριστών και εκπροσώπων χαρτοφυλακίων που ειδικεύονται στις υψηλού κινδύνου επενδύσεις όπως: η Apollo Management, η Fortress, η Baubost, η Strategic Value, η Third Point, το KKR, η York Capital Management, η Cerberus, η Paulson & Co, η Dromeus Capital κ.α. Πολλές από αυτές ήδη έχουν πραγματοποιήσει κινήσεις τη χώρα μας. Τα παραπάνω χαρτοφυλάκια ενδιαφέρονται κυρίως για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις . Η βασική ιδέα είναι οι επενδυτές να βάλουν «φρέσκα» κεφάλαια σε υπερχρεωμένες εταιρίες και σε αντάλλαγμα οι τράπεζες να αποδεχθούν ένα γενναίο «κούρεμα» των δανείων, ώστε να καταστούν βιώσιμες. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τον τομέα του τουρισμού, τόσο για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όσο και μεμονωμένα ξενοδοχεία.

Οι δύο μεγαλύτεροι παίχτες σε αυτή την αγορά είναι τα funds Oaktree Capital και Apollo Global.

Η Apollo Global Management διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 164 δισ. δολαρίων, και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, πρόκειται για μια επενδυτική εταιρεία «contrarian» με σημαντική εμπειρία σε distressed deals, ενώ οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι το private equity, ο χρηματοπιστωτικός και το real estate.

Η Apollo έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στη Ν. Ευρώπη και κυρίως στην Ισπανία, όπου από το 2008 έχει αγοράσει χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και μία τράπεζα.

Μιλώντας το 2014 σε επενδυτικό συνέδριο στο Παρίσι, ο Andres Rubio, partner της εταιρείας, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την Ελλάδα και εξήγησε ότι «τα άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία είναι στην πραγματικότητα θετικά για εμάς, γιατί σημαίνει ότι μπορούμε να αγοράσουμε πράγματα.

Υπάρχει μεγαλύτερη στρέβλωση στην αγορά, υπάρχουν περισσότερες μη βασικές δραστηριότητες που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις και υπαγορεύουν την αναδιάρθρωσή τους.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία που πάνε πάνω-κάτω είναι στην πραγματικότητα επίσης καλά, γιατί δημιουργούν μεταβλητότητα».

Η Oaktree Capital έγινε γνωστή από την συνεργασία της με τον ξενοδοχειακό όμιλο Σάνη ΑΕ που οδήγησε στην αγορά του Gerakina Beach στη Χαλκιδική, που άνηκε στην Εθνική Τράπεζα.

Η Oaktree Capital Management είναι ένα αμερικανικό επενδυτικό fund-«κολοσσός», το οποίο διαχειρίζεται χρήματα ασφαλιστικών ταμείων σε ΗΠΑ και Καναδά και επενδύει όπου υπάρχει προοπτική. Ιδρύθηκε το 1995 και σήμερα διαχειρίζεται περίπου 80 δισ. δολάρια.

Καλώς τους δεχτήκαμε λοιπόν, oι "επενδυτές" έφτασαν, και η "ανάπτυξη" πλησιάζει!

Στο μεταξύ οι Έλληνες δεν θα ξέρουν σε ποιον ανήκει το σπίτι τους!
 
 
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/10/distress-funds.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters