Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΔΩΣΤΕ ΠΟΝΟΟΟ - Μαραθώνιος 20 ημερών - Τι πρέπει να περάσει από τη Βουλή


Τη συγγραφή του πολυνομοσχεδίου με τις 48 προαπαιτούμενες δράσεις έχουν ξεκινήσει τα αρμόδια υπουργεία υπό την στενή παρακολούθηση των τεχνοκρατών της τρόικας. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, υπηρεσιακοί παράγοντες της κυβέρνησης κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να έχουν έτοιμα τα άρθρα του κάθε υπουργείου. 

Στόχος, η επίτευξη του οποίου δεν μπορεί να πάρει και αναβολή, είναι το πολυνομοσχέδιο να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Για αυτό και τα τελευταία 24ωρα έχουν πυκνώσει οι συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργείων. Σε αυτές παραβρίσκονται από χθες (Πέμπτη) και οι τεχνοκράτες της τρόικας. Τα κλιμάκια των δανειστών «επίσημα» παρέχουν τεχνική βοήθεια στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Ο πραγματικός ρόλος όμως των τεχνικών κλιμακίων είναι να ελέγχουν τα άρθρα που θα αποτυπωθούν στο πολυνομοσχέδιο, ώστε σε αυτά να μην παρεκκλίνουν από όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει προσπάθεια να ολοκληρωθεί ο μεγαλύτερος όγκος του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να σταλεί προς έλεγχο στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει και σε πολλούς τομείς υπάρχει ακόμα πολύ δουλεία να γίνει. Για αυτό το λόγο κυβερνητικοί παράγοντες αφήνουν να εννοηθεί ότι η 15η Οκτωβρίου δεν είναι υποχρεωτική, προκειμένου να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. 

Αυτό σημαίνει ότι τα υπουργεία θα μπορούσαν να «κερδίσουν» ακόμα 24 ως και 48 ώρες προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Βέβαια η δουλειά δεν θα τελειώσει με αυτό το πολυνομοσχέδιο, καθώς αμέσως μετά θα πρέπει να ετοιμαστεί και η δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί έως το τέλος Οκτωβρίου. 

Και στις δύο λίστες οι δυσκολίες και οι παγίδες είναι πολλές και η κυβέρνηση αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωποι και με νέες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της όσο και στην κοινωνία.

Τα παραδείγματα είναι πολλά καθώς η λίστα με τα προαπαιτούμενα κρύβει πολλά «αγκάθια» όπως είναι:

* Ασφαλιστικά. Η υπαγωγή στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών Ταμείων και η πρόβλεψη ότι όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από ίδιες εισφορές από την 1η Ιανουαρίου 2015, αναμένεται να φέρει και νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Η εφαρμογή του νόμου για τις πρόωρες συντάξεις στο Δημόσιο, θα φέρει τα πάνω κάτω σε χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στο κατώφλι της σύνταξης, καθώς θα προβλέπεται ότι οι κατώτατες συντάξεις θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο περικοπής για όσους φεύγουν πρόωρα στη σύνταξη.

* Τράπεζες. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει τια απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση. Αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν ενέργειες για την εξομάλυνση της ρευστότητας και των όρων πληρωμής και ενίσχυση των τραπεζικών κεφαλαίων, την ενίσχυση της διακυβέρνηση και αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων κ.α.

* Κόκκινα δάνεια. Στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για τα κόκκινα δάνεια, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει έως το τέλος του μήνα να έχει παρουσιάσει το σχέδιο της.

* Πλειστηριασμοί. Τα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας αυστηροποιούνται με αποτέλεσμα πολλοί οφειλέτες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες «εκπλήξεις».

* Φοροδιαφυγή. Η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάσει τις νέες νομικές διατάξεις για τη φοροδιαφυγή και την απάτη. Παράλληλα υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για την κατάργηση όλων των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με θέσπιση «κατάλληλων ποινών» για τις απλές παραβάσεις του ΚΒΣ.

* Επιστροφές φόρου. Σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντίζελ για τους αγρότες σε δύο ίσα στάδια τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016.

* Ανείσπρακτα ενοίκια. Το Μνημόνιο τελειώνει την εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, φέρνοντας νέες επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

* 100 δόσεις. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η εγκύκλιος με τις οι αλλαγές στις 100δόσεις, με τις οποίες θα «κουρεύεται» ο αριθμός των δόσεων με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα αυξάνεται το επιτόκιο, ενώ θα υπάρχει και πρόβλεψη για απώλεια της ρύθμισης αν δεν πληρώνονται οι τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις.

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα έρθουν τα νομοσχέδια στη Βουλή, αξίζει να σημειωθεί πως, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε την Πέμπτη στον Real FM 97,8 ότι «με έναν νόμο δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ΄ανάγκη.

 Ενας νόμος σημαίνει με ένα νομοσχέδιο. 

Δεν είμαι σε θέση να σας πω πόσο άρθρα και πώς θα είναι το νομοσχέδιο».

«Θα είναι ένα νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα που οφείλουμε να έχουμε ψηφίσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου» τόνισε.









huffingtonpost.gr
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters