Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ: Ερντογάν-Νταβούτογλου έφεραν τον πόλεμο στην Άγκυρα!


Ερντογάν και Νταβούτογλου κατάφεραν το ακατόρθωτο. Έφεραν τον πόλεμο μέσα στις πόλεις. Στην πρωτεύουσα Άγκυρα, εδώ και λιγες ώρες οι δρόμοι έχουν γεμίσει πτώματα και τραυματίες. Πολλοί από τους οποίους δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.Κι όλα αυτά προκλήθηκαν από την εμμονή Ερντογάν-Νταβούτογλου να …πάει καλά το κόμμα AKP στις εκλογές που γίνονται σε λίγο στην Τουρκία!

Μετά από την τελευταία εκλογική “σφαλιάρα” που δέχτηκε το ηγετικό δίδυμο της Τουρκιας αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του. Παριστάνοντας τις “αθώες περιστερες” που στέκονται στο πλευρό της Δύσης στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, Ερντογάν και Νταβούτογλου αξιοποίησαν την στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους για να επιτεθεί η τουρκική στρατιωτική μηχανή κατά των Κούρδων.

Οι αγριότητες δεν άργησαν να δουν το φως της δημοσιότητας. Τις επισημαίνουν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Προχθές δημοσιεύσαμε το άρθρο Τουρκου πανεπιστημιακου καθηγητή στην Taraf.

 O Μουράτ Μπελγκέ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης,σε άρθρο με τον τίτλο «Προς τη συντέλεια...» έγραφε ότι ο Ερντογάν είναι ο βασικός υπαίτιος για το κλίμα αφόρητης έντασης που επικρατεί στην Τουρκία. Μετά από τη σημερινή τραγωδία στην Άγκυρα ο τίτλος του άρθρου του μοιάζει μάλλον…προφητικός.

Τι έγραφε ο Τούρκος καθηγητής:


“Η κτηνωδία αυτή υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα, σ’ αυτή την κοινωνία. Λίγο να ξύσει κανείς την επιφάνεια κι αμέσως ξεπετάγεται από κάτω. Είχαμε δει παρόμοιες με αυτή καταστάσεις και παλιότερα όταν συνεχιζόταν ο πόλεμος με το ΡKK. Αυτούς που έκοβαν τ’ αυτί, τη μύτη του ανθρώπου που είχαν σκοτώσει, τα κουβαλούσαν στην τσέπη τους και τα επιδείκνυαν σε φίλους και γνωστούς. Τέτοιες ασκήμιες. 

Όταν διακόπηκαν για λίγο οι συγκρούσεις, είχαμε σταματήσει να βλέπουμε τέτοιες αηδιαστικές καταστάσεις. Τώρα ξαναρχίζουμε.

«Δέστε τον στο αυτοκίνητο και σύρετέ τον». Δεν δίνει βέβαια αυτή την εντολή ο ΠτΔ. Ούτε ο υπουργός των εσωτερικών. Φαντάζομαι ούτε ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής. Κανείς δεν δίνει εντολή, αλλά γίνεται, οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστες. 

Σαν τους αστυνομικούς που φωτογραφίζονταν με τον Ογκιούν Σαμάστ,τον δολοφόνο του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ.. Αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας, είναι χειροπιαστά.

Όση ένταση επικρατεί, άλλο τόσο ‘τίθενται σε εγρήγορση’ τέτοιες τάσεις βαρβαρότητας. Δεν δίνουν ‘εντολή’ αλλά δεν σταματούν ούτε στιγμή να δημιουργούν ένταση. Και στο περιβάλλον έντασης που δημιουργούν, οι καταστάσεις αυτές γίνονται ‘κοινά περιστατικά’.

Ας θυμηθούμε και το εξής: πριν από χρόνια, η αστυνομία είχε κάνει έφοδο στην έκθεση του βιβλίου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ντεμιρέλ είχε τότε προτάξει το στήθος του υπεραμυνόμενος της αστυνομίας εναντίον αυτών που την κατηγορούσαν, λέγοντας «μην καταστρέφετε την προθυμία της αστυνομίας». Δεν έχει υπάρξει εποχή που η νοοτροπία αυτή να ήταν σε ανεπάρκεια στην κοινωνία μας.

Δημιουργήσατε μια πολεμική ατμόσφαιρα που δεν τη χρειαζόμαστε, στις διαταγές σας θα έχετε βέβαια στρατιώτες, αστυνομικούς, ειδικές μονάδες κλπ. Τώρα πρέπει ‘να ενισχυθεί η δική τους προθυμία’. Θα κλείσετε την υπόθεση χαϊδεύοντας την πλάτη τους με ένα «εντάξει, δεν είναι ευχάριστο αυτό που έκανες, αλλά σε έχουμε ανάγκη».

Κάπου διάβασα για ένα tweet που κάποιος έγραφε «Ιδού, η προεκλογική δήλωση του ΑKΡ» για το πτώμα που έσερνε το αυτοκίνητο της αστυνομίας. Σωστά, όλα αυτά είναι προεκλογικές υποσχέσεις του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν. 

Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται ότι «πρόκειται για μια ειδική περίπτωση, είναι μια τακτική. Ας επιτύχουμε [στις εκλογές] και μετά θα φτιάξουν τα πράγματα, θα μαλακώσει η κατάσταση». Δεν είναι αλήθεια αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στην ομαλότητα από το σημείο όπου έχουμε φτάσει. 

Και, πρώτα από όλα, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να ελέγξει τον εαυτό του, ο μεγαλύτερος υπαίτιος της έντασης, ο Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν».






http://www.onalert.gr/stories/tourkia-ekrixeis-erdoagan-davoutoglou-eferan-ton-polemo-stin-agyra/45427
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/blog-post_44.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters