Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΜΕ 13.000 ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ !!!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΚΥΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ;;;
Πλοίο των ΕΛΠΕ ξέχασε να πάρει τα σχετικά έγγραφα για 13.000 τόνους πετρελαίου που φόρτωσε !!!
Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς, Τέρενς Κουίκ, έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Κάτια Νταβράνη (news.makedonias.gr), σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να χτυπήσει στη ρίζα τους της διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, ξεκινώντας από τα καπνά και τη διακίνηση των λαθραίων καυσίμων.

Η πλήρης συνέντευξη έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά το σχέδιο νόμου για τη πάταξη της λαθρεμπορίας τσιγάρων που παρουσίασε ο Υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ήλθε η ώρα των Καυσίμων...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα μέτρα για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων που αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή μας στη τελευταία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα βάλει ένα τέλος στον πιο σκοτεινό κόσμο φοροδιαφυγής, που κοστίζει πολλά δις Ευρώ κάθε χρόνο στο ελληνικό κράτος. Δεν θα δίσταζα τους λαθρέμπορους καυσίμων να τους αποκαλέσω την πιο αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της 4ωρης σύσκεψης που έγινε υπό την Προεδρία του Αρμόδιου Υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη περιγράφει με σαφήνεια όλο τον οδικό χάρτη σε έναν πόλεμο που βάζει στην άκρη τα παλιά επικοινωνιακά τεχνάσματα και αρχίζει επί της ουσίας την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, που είτε «ξεχάστηκαν» σε διάφορα συρτάρια είτε χρήζουν νέων νομοθετικών ρυθμίσεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τις τελευταίες μέρες έχετε κάνει πολλές «επιθετικές» δηλώσεις για το θέμα των καυσίμων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τι εννοείτε «επιθετικές»; Απλά δημοσιοποίησα - για παράδειγμα - ότι το ελληνικό κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν, πόσες δεξαμενές καυσίμων υπάρχουν, ότι το σύστημα εισροών/εκροών λειτουργεί μόνο στα βενζινάδικα και μάλιστα όχι σε όλα, ότι το θέμα της ιχνηθέτησης «πάγωσε» από την προηγούμενη κυβέρνηση, κλπ.

Έστειλα ένα εσωτερικό σημείωμα σε όλα τα μόνιμα μέλη της Διυπουργικής μας Επιτροπής, άμεσα ο κύριος Νικολούδης συγκάλεσε σύσκεψη και επίσης άμεσα ο κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης έφερε συγκεκριμένες και χρονοθετημένες τις προτάσεις του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην ανακοίνωση αναφέρεστε στα φλοπς. Τι είναι αυτά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ένα κομμάτι που εμπλέκεται στη λαθρεμπορία από το ναυτιλιακό καύσιμο, όπου εκεί και αν δεν έχουμε υψηλής ζώνης κακουργηματικές παραβάσεις. Δεν φαντάζομαι ότι ακούτε για πρώτη φορά το λαθρεμπόριο καυσίμων που γίνετε στη θάλασσα!...

Τα φλοπς είναι τα σκάφη εκείνα, που μεταφέρουν τα λήμματα/απόβλητα από τα καράβια στη στεριά. Βοούν τα λιμάνια, ότι δεν είναι λίγα εκείνα, που - αντί για απόβλητα - μεταφέρουν στη στεριά αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο, το οποίο και διοχετεύουν με διάφορους τρόπους στην αγορά. Στο ναυτιλιακό πετρέλαιο μιλάμε για εξειδικευμένες συμμορίες, οι οποίες μάλιστα, με τους μεγαλοπροστάτες τους και με πληρωμένους μπράβους, απειλούν τον όποιον θελήσει να παρέμβει. «Θα σου σπάσουμε τα πόδια», «θα σου σπάσουμε τα χέρια», «θα σε καθαρίσουμε»...

Και αυτά για πρώτη φορά τα ακούτε;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ακριβώς έγινε με ένα πλοίο με καύσιμα από τα ΕΛΠΕ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εσωτερική ενημέρωση που έχω, αναφέρεται σε πλοίο των ΕΛΠΕ, που φορτώθηκε από Ελευσίνα για Ασπρόπυργο και με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με αφορολόγητο πετρέλαιο κοντά στους 13.000 τόνους και «ξέχασε» να πάρει μαζί τα προβλεπόμενα έγγραφα!!! Η εκ των υστέρων «διευθέτηση» (τυπική αβλεψία ή τυπικό σφάλμα το αποκάλεσαν κάποιοι) δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην εφαρμοστούν όλοι οι προβλεπόμενοι νόμοι. Πρόστιμα, ποινές και πλήρης εισαγγελική έρευνα. Ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και ως μέλος της αρμόδιας Διϋπουργικής Επιτροπής, έχω κάθε δικαίωμα να ζητήσω την πιο αυστηρή αντιμετώπιση του γεγονότος.

Στραβά μάτια και συγχωροχάρτια σε κανέναν, όταν μάλιστα, η Εφορία τσακίζει σε πρόστιμα έναν εμποράκο που κουβαλάει με το φορτηγάκι του ένα εμπόρευμα μικρής αξίας μεν, αλλά έχοντας «ξεχάσει» τα παραστατικά του. Οι νόμοι θα εφαρμόζονται για όλους και ακόμα πιο αυστηρά για τους μεγάλους...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για τα καπνά πότε θα έρθει στη Βουλή ο σχετικός νόμος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Υπουργός Επικρατείας για την Πάταξη της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, και από τη θέση του Εισαγγελέα, αλλά και από την κυβερνητική θέση που κατέχει πλέον, έχει δώσει τα απόλυτα δείγματα γραφής στη μεθοδικότητα και στην αποφασιστικότητα που τον διακρίνει.

Δεν είναι από εκείνους που βιάζονται, αφού το αιτούμενο είναι η κάθε του απόφαση να είναι καλά τεκμηριωμένη και «κλειδωμένη». Κατά γενική ομολογία, το σχέδιο Νόμου που παρουσίασε για την πάταξη του καπνικού λαθρεμπορίου και της εκτεταμένης φοροδιαφυγής από τα καπνά, λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα που κοστίζει κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια απώλειας εισοδημάτων από τα κρατικά ταμεία. Είναι θέμα λίγων εβδομάδων να μπει στη Βουλή, αφού προηγουμένως τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες όπως είναι η δημόσια διαβούλευση κλπ.

Υπενθυμίζω επίσης ότι ο κ. Νικολούδης πρόσφατα έδωσε στη Δικαιοσύνη και τη λίστα με τα αγύριστα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ, που κόστισαν στους Έλληνες πολίτες 5 δις Ευρώ. Να επαναλάβω ότι για το θέμα της ΑΤΕ, θα ήθελα να δω το συντομότερο δυνατόν τις εισαγγελικές Αρχές να ασκήσουν τις προβλεπόμενες ποινικές διώξεις. Δεν μπορούμε να έχουμε στο καθεστώς ατιμωρησίας όλους αυτούς που πράγματι «έφαγαν» τις σάρκες των Ελλήνων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξέρετε ποιοί είναι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα ονόματα έχουν σταλεί στις δύο αρμόδιες Εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Ελένη Ράϊκου. Εγώ και να ήξερα δεν μπορώ να πω το παραμικρό. Αλλά, μην αμφιβάλλετε, ότι θα βρείτε πολλά γνωστά και ενδιαφέροντα ονόματα, από πολλούς γνωστούς χώρους.

ΠΗΓΗ
http://www.koutipandoras.gr/article/147862/ploio-ton-elpe-xehase-na-parei-ta-shetika-eggrafa-gia-13000-tonoys-petrelaioy-poy
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/08/13000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters