Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η πανοπλία του Φιλίππου Β' - Μια ανακατασκευή που προκαλεί δέος!

 
Η νέα δημιουργία του Κατσίκη Δημήτρη, μια ανακατασκευή της Πανοπλίας του Φιλίππου Β' βασισμένη στα ευρήματα της Βεργίνας.


Γράφει ο Δημήτρης Κατσίκης - Hellenic Armors H πανοπλία του Φιλίππου Β' (359-336 π.Χ ) ίσως να αποτελεί την διασημότερη πανοπλία της Ελληνικής ιστορίας και σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της Μακεδονίας. Βρέθηκε στον νεκρικό θάλαμο του Φιλίππου μαζί με άλλα πολύτιμα κτερίσματα κατά την αρχαιολογική σκαπάνη του καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου που διεξήχθησαν στους βασιλικούς Μακεδονικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας στην Βεργίνα (1977). Σήμερα κανείς μπορεί να την θαυμάσει στο Μουσείου των Αιγών δίπλα στα άλλα σημαντικά ευρήματα της ανασκαφής.


Για καιρό το μεγάλο ερώτημα ήταν ποια ακριβώς θα ήταν η εμφάνιση της στην αρχική της μορφή. Σίγουρα αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι παρά ο σκουριασμένος σκελετός της. Θα πρέπει να την φανταστούμε γεμάτη χρώματα και πολυτέλεια, επενδεδυμένη τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με πολύτιμα δέρματα και υφάσματα , κάτι που να αντανακλά το μεγαλείο του Μακεδόνα Ηγεμόνα.


Για την αναπαραγώγη της χρησιμοποιήθηκαν δέρμα, μετάξι, μπρούτζινα ελάσματα και λεοντοκεφαλές (αντί χρυσού που είναι τα αυθεντικά) τα οποία έντυσαν τον μεταλλικό σκελετό της πανοπλίας χαρίζοντας της ζωντάνια και λαμπρότητα. Θα πρέπει να θεωρούμε την εν λόγω πανοπλία ως ένα ολόσωμο κόσμημα για τον Φίλιππο, τόσο πολύτιμο που το ήθελε δίπλα του στην μετά θάνατο ζωή του.


Oι τεχνικές που ακολουθήθηκαν για την κατασκευή του θώρακα παρέμειναν αποκλειστικά παραδοσιακές (έλαση με σφυρηλάτημα).


ΠΗΓΗ , thesecretrealtruth -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/06/anakataskevi-panoplias-philipou-b.html#sthash.Br8VBrxu.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters