Η γερμανική πλευρά είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης Παπανδρέου για δημοψήφισμα το 2011, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας, σε
συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της «Frankfurter
Allgemeine Zeitung», ερωτηθείσες σχετικά, ανέφερε ότι «τότε είχα
συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος» και
πρόσθεσε πως «ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο
θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι
την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές».
Σε άλλη ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα
είναι μέλος της ευρωζώνης το φθινόπωρο απαντά πως το «ελπίζει», λέγοντας
πως «η απόφαση όμως δεν είναι δική μας, αλλά της Ελλάδας».
Τέλος, για τις διαπραγματεύσεις σημειώνει
ότι ζητούμενο είναι «η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος» και πως
«η Αθήνα μπορεί να αντικαταστήσει μεταρρυθμίσεις με άλλες ισοδύναμες,
αλλά θα πρέπει και να τις εφαρμόσει».
Τι τρέχει με το δημοψήφισμα;
Ο πολύγραφος αλήθειας δέχεται ξερές απαντήσεις ‘ναι’ ή ‘όχι’. Όμως μια ερώτηση που μπαίνει σε δημοψήφισμα μπορεί να προεξοφλήσει το επιθυμητό από αυτό που τη θέτει αποτέλεσμα εφόσον οι απαντήσεις περιορίζονται σε δυο ξερά ναι-όχι.Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Εγώ θεωρώ ότι μας ψεκάζουν με χημικά. Βάσει δημοσκόπησης το 33% των Ελλήνων συμφωνεί μαζί μου.
Στήνω, λοιπόν, ένα δημοψήφισμα με την εξής ερώτηση:
«Θέλετε να σας ψεκάζουν με χημικά;»
Τι θα συμβεί; Σίγουρα το 33% θα απαντήσει ‘όχι’, γιατί δεν νομίζω ότι κάποιος από αυτούς που πιστεύουν ότι τον ψεκάζουν με χημικά θα συμφωνήσει σε αυτό.
Τώρα το υπόλοιπο ποσοστό θα είναι διχασμένο. Κάποιοι που δεν ξέρουν ή δεν πιστεύουν ότι γίνονται αεροψεκασμοί, θα ψηφίσουν πάραυτα ‘όχι’, γιατί η ερώτηση δεν είναι κρίσης -αν πιστεύουν ή γνωρίζουν- απλά επιθυμίας που θα μπορούσε να ληφθεί και υποθετικά. Άρα με αυτή την ερώτηση κανείς δεν θα συναινέσει να τον ψεκάζουν. Θα υπάρξει ίσως κι ένα μικρό ποσοστό που θα απαντήσει ‘ναι’ έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, οπότε ίσως δώσει μια απάντηση ανόητη σε μια ερώτηση που ίσως θεωρήσει ανόητη. Πολλοί από τους αρνητές, το πιο πιθανό είναι να μην απαντήσουν καθόλου.
Άρα, με την ερώτηση μου έχω εξασφαλίσει την πλειοψηφία του ‘όχι’ – δεν θέλω να γίνονται ψεκασμοί.
Κατά τον ίδιο τρόπο, αν γίνει δημοψήφισμα ‘θέλετε τρίτο μνημόνιο’ τα όχι θα είναι συντριπτική πλειοψηφία. Ακόμα κι αν η δεύτερη ερώτηση είναι ‘ή ρήξη’. Ποιος θέλει άλλο μνημόνιο και μέτρα; Ρήξη, θα πουν κι ας γίνει ό,τι να ‘ναι. Άρα αν οι εταίροι σε συνεργασία με την ντόπια μας ελίτ θεωρούν ότι αυτά που θέλουν να πάρουν ακόμα από τον Ελληνικό λαό θα τα πάρουν έτσι κι αλλιώς είτε με το μνημόνιο, είτε με μια ρήξη που θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα όχι πλέον ως μέτρα αλλά ως συνέπειες της ρήξης, είναι κερδισμένοι έτσι κι αλλιώς, γιατί θα έχουν το δικό τους επιθυμητό αποτέλεσμα.
Γιατί, λοιπόν, η όποια ερώτηση του όποιου δημοψηφίσματος είναι λάθος; Για τον απλούστατο λόγο ότι τίθεται ΑΦΟΎ ΠΡΏΤΑ έχουμε αναγνωρίσει ΌΛΟ το τοκογλυφικό χρέος.
Άρα, αν γινόταν δημοψήφισμα σωστό και ειλικρινές, θα έπρεπε να γίνει όχι αν θέλουμε μνημόνιο, ή ευρώ ή δραχμή κλπ αλλά αν αναγνωρίζουμε ως χώρα το χρέος των τοκογλύφων. Το χρέος που δημιουργήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού και φούσκωσε τις τσέπες της ολιγαρχίας. Το χρέος που χτίστηκε σιγά σιγά τις τελευταίες δεκαετίες με τα ίδια παρεάκια της διαπλοκής.
Καλύτερη αρπαγή συναίνεσης στην καταστροφή μας δεν μπορεί να υπάρξει από ένα δήθεν ‘δημοκρατικό’ δημοψήφισμα, μέσα σε μια ατμόσφαιρα παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα.
Ακόμα κι ο Σαμαράς αν βγει να πει μια αλήθεια αυτή τη στιγμή, το πλέον αναμενόμενο όλοι να κάνουν το αντίθετο.
Και το πόσο εύκολο είναι να χειραγωγήσεις έναν λαό να κάνει αυτό που θες, το έχουν πει ηγέτες, το έχουν επιβεβαιώσει οι ίδιοι οι λαοί…
allnewz
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου