Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Έλληνες...!

Όποιος εντρυφήσει μέσα στα αείρροα και πάντα ζωογόνα νάματα της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης, θα μπορέσει στ' αλήθεια ν' ανακαλύψει την λυτρωτική εκείνη δύναμη μέσα στον ίδιο του τον εαυτό, που πάντα εν δυνάμει υπάρχει και ακολούθως να την αξιοποιήσει διεργαστικά και ελεύθερα μέσα στην συνείδηση του, ώστε να αποποιηθεί κάθε τι που του έχει επιβληθεί βίαια και επίπλαστα.
Θα οδηγηθεί τότε στην αληθινή γνώση, στον απεγκλωβισμό και στην απελευθέρωση του πνεύματος του από τις κάθε είδους επιβληθείσες "αλήθειες" κι αντιλήψεις, από τις όποιες αυταπάτες του, τις μεταφυσικές πλάνες και θα μπορεί πλέον, απαλλαγμένος από ενοχές
και αναστολές, να πορεύεται ελεύθερος στον δρόμο της αιωνιότητας σαν αθάνατο απειροελάχιστο συμπαντικό κύτταρο.

Η Ελληνική σκέψη (κοσμοθέαση) είναι ικανή από μόνη της να δημιουργήσει καλύτερες κοινωνίες, να υιοθετήσει πιο υγιείς αντιλήψεις και συμπεριφορές για τον άνθρωπο, για το σύνολο, για τον πολιτισμό και να μας κάνει να προσεγγίσουμε πιο θαρραλέα και πιο λυτρωτικά τους μεταφυσικούς μας προβληματισμούς και τις απορίες μας, χωρίς φόβο, χωρίς προκατάληψη, χωρίς ενοχές, χωρίς αναστολές και τα παρόμοια, γιατί αφ' εαυτής περιέχει την λυτρωτική αυτή δύναμη μέσα από την έρευνα και την γνώση, μέσα από τον φιλοσοφικό της στοχασμό και την διαρκεί αναζήτηση.

Έχουμε το προνόμιο να είμαστε Έλληνες. Δεν το εννοώ μέσα στα πλαίσια ενός φυλετικού σωβινισμού, ούτε στον επικίνδυνο ακροβατισμό μια στείρας και άγονης προγονολατρείας, αλλά μέσα από ένα ευρύτερο πνευματικό φάσμα, που έρχεται σε πλήρη συστοιχία με την Ισοκράτεια ρήση: ''Έλληνας καλείσθαι τους της ημετέρας παιδείας μετέχοντας".

Η Ελληνική γη, πρέπει να καταστεί με πανανθρώπινο θέσπισμα, απ' την μία ως την άλλη άκρη της απαραβίαστο Ιερό της παγκόσμιας πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να μην την ξανά βεβηλώσει ποτέ κανένας επίδοξος ανθέλληνας. Αυτό το λέω χωρίς κανέναν φανατισμό, χωρίς καμία προκατάληψη και προπάντων χωρίς καμία προδιάθεση υποτίμησης και απαξίωσης των πολιτισμών, των αξιών και των επιτευγμάτων άλλων λαών.


http://hellinondaimonia.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters