Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η κρίση «λιάνισε» τα golden boys του «Σίτυ»

ΤΑ 121 ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ... ΜΟΛΙΣ 350 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 - ΦΡΙΧΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 110 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ BANK OF AMERICA ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΣΑΝ... ΜΟΝΟ 180 ΕΚΑΤ. - ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΧ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ 2008 ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Την στιγμή που όλη η παγκόσμια οικονομία παλεύει με το τσουνάμι της κρίσης, που δημιουργήθηκε από το ίδιο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, μια χούφτα golden boys του «Σίτυ» κολυμπάνε στο χρήμα και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων. Στην προκειμένη, μάλιστα, το χρήμα είναι ουσιαστικά των κορόιδων, δηλαδή των φορολογούμενων, οι οποίοι πληρώνουν σέντσι – σέντσι όλα τα σπασμένα του κραχ του 2008, δίχως να φταίνε σε κάτι.

Στο Σίτυ του Λονδίνου, λοιπόν, στη Μέκκα του χρήματος για την Ευρώπη, όλες οι τράπεζες, διεθνείς και βρετανικές είναι σύμφωνα με το νόμο υποχρεωμένες να υποβάλλουν στις Αρχές αναφορά...
με τις αμοιβές και μπόνους των στελεχών τους πριν το τέλος κάθε χρόνου.
Οι περισσότερες τράπεζες – κολοσσοί είχαν εδώ και μήνες υποβάλει την σχετική αναφορά, πλην της Goldman Sachs. Η συγκεκριμένη ήταν η τελευταία τράπεζα του Σίτυ που δεν είχε αποκαλύψει τα στοιχεία και υπέβαλλε την δική της έκθεση στο παρά… πέντε της αλλαγής χρόνου, στις 30.12.14. Και υπήρχε λόγος γι” αυτό.
Οι αριθμοί που είδαν το φως ήταν τέτοιοι, που προκάλεσαν ρίγη ακόμα και στα πιο «χρυσοπληρωμένα» στελέχη του Σίτυ, golden boys συνηθισμένα σε αστρονομικούς μισθούς και μπόνους που δεν εντυπωσιάζονται εύκολα από αποδοχές άλλων.
Τα 121 ανώτερα στελέχη της περιβόητης Goldman Sachs έλαβαν ως ετήσιες αποδοχές πάνω από 350 εκατομμύρια λίρες! Το υψηλόβαθμο προσωπικό της Goldman Sachs, δηλαδή, είναι κι επίσημα το πιο καλοπληρωμένο (και με διαφορά) ανάμεσα στις υπόλοιπες προνομιούχες «φυλές» του Σίτυ. Κατά μέσο όρο το κάθε κορυφαίο στέλεχος πληρώθηκε με κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια λίρες. Οι ανταγωνίστριες τράπεζες Barclays, Morgan Stanley, JP Morgan μοίρασαν στα δικά τους αντίστοιχα στελέχη περίπου τα μισά. Ψίχουλα, δηλαδή.
Υπολογίζοντας το σύνολο των απολαβών, δηλαδή ρευστό και μετοχές, οι 121 αυτοί άνθρωποι μοιράστηκαν 367 εκατομμύρια λίρες!!
Η αμέσως επόμενη – δεύτερη στη σειρά – καλοπληρώτρια τράπεζα, η Bank of America Merrill Lynch, μοίρασε… μόλις 180 εκατομμύρια λίρες σε 110 δικά της στελέχη. Κατά τα άλλα τα εξοργιστικά μπόνους των golden boys μειώθηκαν μετά το κάζο της οικονομικής κρίσης. Έτσι δεν μας λέγανε; Ότι αυτοί είναι οι ένοχοι της τραγωδίας που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 κι ότι θα πληρώσουν τις συνέπειες. Κι όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά χρυσοπληρώνονται!
Το High Pay Centre, ο ανεξάρτητος φορέας που μελετά τις αποδοχές και τους μισθούς στην κορυφή της κλίμακας εισοδήματος, δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις για τα επίπεδα των αποδοχών στη Goldman Sachs είναι σοκαριστικές και θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε νέα ερωτηματικά γύρω από τους μισθούς στο Σίτυ.
Μάλιστα η διευθύντριά του τόνισε ότι προκαλεί κατάπληξη το γεγονός πως συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοιους αριθμούς την στιγμή που το τραπεζικό σύστημα έχει προκαλέσει τόσο μεγάλες βλάβες στην παγκόσμια οικονομία: «Πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει την παραμικρή αύξηση για μια δεκαετία και παρόλα αυτά οι τράπεζες επιμένουν να πληρώνουν το προσωπικό τους με τεράστια ποσά».
Αν και το Ευρωκοινοβούλιο έχει πρόσφατα επιβάλει πλαφόν στα μπόνους των golden boys, σύμφωνα με το οποίο το ποσό δεν πρέπει να ξεπερνάει το μάξιμουμ που ορίζεται από τις βασικές ετήσιες αποδοχές επί δύο (δηλαδή, ανώτατο μπόνους ίσο με τους μισθούς δύο ετών), τα συγκεκριμένα μπόνους της Goldman Sachs ισοδυναμούν με πάνω από πέντε φορές τον ετήσιο μισθό που λαμβάνουν τα κορυφαία της στελέχη.
Οι τράπεζες, βέβαια, έχουν ήδη επινοήσει το κόλπο του λεγόμενου «επιδόματος βάσει ρόλου» για να συνεχίσουν να χρυσώνουν δια της πλαγίας τα τοπ στελέχη τους, αν και κατά την Ευρωπαική Τραπεζική Αρχή (EBA) αυτή η πατέντα αποτελεί κατάφορη παραβίαση του πνεύματος του μέτρου.
Φυσικά, κάτι πλαφόν, νόμοι, κανονισμοί, Αρχές, παραβιάσεις κλπ. είναι «όπλα» επίδειξης δύναμης στους κοινούς θνητούς. Γι” αυτό το 99%, δηλαδή, που είναι στην απ” έξω του παγκόσμιου πλούτου.
Για την Goldman Sachs, που με τα μαγειρέματά της χαντάκωσε όλο τον κόσμο και πήρε στον λαιμό της γενιές και γενιές, όπως και για τα άλλα χρυσοπληρωμένα κολλεγιόπαιδα του Σίτυ και τα αφεντικά τους, δεν υπάρχουν εμπόδια. Είναι, φαίνεται, παιδιά ενός ανώτερου θεού, ανήκουν στο εκλεκτό 1%, που δεν τους αγγίζει τίποτα! Κι έχουν «βάλει» το υπόλοιπο 99% να τρέχει και ουσιαστικά να δουλεύει για πάρτη τους…
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΟΥΠΗΣ από imerodromos
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/01/golden-boys.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters