Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Οι μεγάλες διπλωματικές νίκες της Ρωσίας: Οι κινήσεις του Πούτιν και η αναποτελεσματικότητα της Δύσης

putin_thinking

Oι πρόσφατες επιτυχίες του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν -κυρίως με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και το Πακιστάν- αναδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα των δυτικών κυρώσεων.
Στην τελευταία Σύνοδο της G20 στην Αυστραλία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απομονώθηκε από τους άλλους ηγέτες και μάλιστα έφυγε νωρίτερα λέγοντας ότι οι κυρώσεις της Δύσης βλάπτουν περισσότερο τις Δυτικές οικονομίες από τη Ρωσική.

Και προχώρησε σε διπλωματικές κινήσεις με άλλες χώρες που μάλιστα αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της Δύσης, ενώ βελτίωσε το προφίλ του και με το σημαντικότερο εταίρο της Ρωσίας, την Κίνα. Ο Πούτιν δήλωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται να μην αφήσει τη Ρωσία να απομονωθεί διεθνώς.
Με το Ιράν, το Κρεμλίνο ίδρυσε μία κοινή τράπεζα που δίνει τη δυνατότητα στις ρωσικές εταιρείες να διευρύνουν το διμερές εμπόριο χωρίς να χρησιμοποιούν δυτικά νομίσματα. Αυτή η συμφωνία βασίζεται και στην άλλη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, το «πετρέλαιο για αγαθά» που προβλέπει ότι η Ρωσία θα ανταλλάσσει τα αγαθά της για 500.000 βαρέλια Ιρανικού πετρελαίου ημερησίως.
Η συμφωνία επεκτάθηκε και άλλες συνεργασίες, με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ η Μόσχα διασφάλισε ότι θα είναι ο βασικός ξένος παίκτης στο πρόγραμμα απεμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν και αφορά και την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της Τεχεράνης από Ρώσους.
Στη Βόρεια Κορέα, η Ρωσική διπλωματία έκανε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χάρισε στη Βόρεια Κορέα το 90% του χρέους των 11 δισ. δολαρίων από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1 δισ. που απέμεινε θα δοθεί με τη μορφή βοήθειας.
Αυτό άνοιξε το δρόμο για νέα αναπτυξιακά σχέδια και αυξημένες διμερείς και τοπικές επενδύσεις. Για παράδειγμα, ρωσικές εταιρείες θα κατασκευάσουν το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βόρειας Κορέας.
Ο περασμένος Νοέμβριος ήταν ένας πολύ καλός μήνας και για τη ρωσική διπλωματία στο Πακιστάν. Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ήταν ο πρώτος Ρώσος που επισκέφτηκε το Πακιστάν από το 1969 και υπέγραψε συμφωνία χωρίς προηγούμενο για κοινές ασκήσεις, επισκέψεις κ.ά.
Επίσης, η Ρωσία πρότεινε τη συμμετοχή του Πακιστάν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάη, με την Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, ενώ η Μόσχα θα πουλήσει στο Πακιστάν και άρματα μάχης.
Όλα αυτά αυξάνουν την επιρροή της Ρωσίας στην Κίνα που ενδιαφέρεται να αυξήσει την επιρροή της στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και το Πακιστάν, ενώ ενδιαφέρεται και για τα απέραντα ρωσικά αποθέματα ενέργειας.
Πρόσφατα οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία 30 ετών για παροχή φυσικού αερίου αξίας 400 δισ. δολαρίων.
Όλες αυτές οι κινήσεις της Ρωσίας που αντανακλούν σε οικονομικό επίπεδο έδωσαν τη δυνατότητα στη Μόσχα να μειώσει ή και να μηδενίσει την επίπτωση των δυτικών κυρώσεων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν όλο και περισσότερο οι κινήσεις των Αμερικανών, αλλά και των Ευρωπαίων. 


(defencenet)
pygmi.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_72.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters