Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Το κάρυ «εξαφανίζει» τις κακές αναμνήσεις



  Μια ουσία που περιέχεται στο κάρυ, μπαχαρικό που κυριαρχεί στην ινδική κουζίνα, μπορεί να βοηθά στο σβήσιμο των κακών αναμνήσεων.
Μια νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ υποστηρίζει, ότι η κουρκουμίνη –μια ουσία με έντονο κίτρινο χρώμα που βρίσκεται στη ρίζα της ινδικής κουρκούμης (μπαχαρικό)- αποτρέπει την αποθήκευση νέων αναμνήσεων φόβου στον εγκέφαλο και «αφαιρεί» τις προϋπάρχουσες μνήμες φόβου. 
Οι ερευνητές ελπίζουν, ότι τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν στη δημιουργία καλύτερων θεραπειών για ανθρώπους που υποφέρουν από ψυχολογικές διαταραχές.
Ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο The City University της Νέας Υόρκης εκπαίδευσαν ποντίκια έτσι ώστε να φοβούνται ένα συγκεκριμένο ήχο. Όμως διαπίστωσαν ότι όσα ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε κουρκουμίνη δεν «πάγωναν» από φόβο κάθε φορά που άκουγαν τον ήχο. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα, ότι ενδεχομένως η κουρκουμίνη να «διαγράφει» τις αναμνήσεις φόβου από τον εγκέφαλο.

«Αυτό υποδηλώνει, ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από διαταραχές μετα-τραυματικού στρες και άλλες ψυχολογικές διαταραχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μνήμες φόβου, θα μπορούσαν να ενδεχομένως να επωφεληθούν από μια διατροφή πλούσια σε κουρκουμίνη» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Glenn Schafe, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.
Οι αναμνήσεις δημιουργούνται στον εγκέφαλο ως νέες συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων. Αρχικά είναι «εύθραυστες», ωστόσο σταδιακά σταθεροποιούνται στον εγκέφαλο καθώς τίθενται σε μια κατάσταση μακροχρόνιας αποθήκευσης –διαδικασία γνωστή ως ενοποίηση- σημειώνει το δημοσίευμα.
Όταν ανακαλεί κανείς στη μνήμη του ήδη εγκαθιδρυμένες αναμνήσεις, αποσταθεροποιεί προσωρινά τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να λειτουργούν για λίγο ως καινούριες αναμνήσεις.
«Αν δε συμβεί τίποτα, αυτές οι αποσταθεροποιημένες αναμνήσεις τίθενται και πάλι σε μακροχρόνια αποθήκευση. Με άλλα λόγια, επανασταθεροποιούνται ή επαναπαγιώνονται» εξήγησε ο καθηγητής και συνέχισε: «Ωστόσο, αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι μπορούμε να εισέλθουμε στον εγκέφαλο μέσα από αυτό το ‘παράθυρο’ αποσταθεροποίησης και να αποτρέψουμε την επαναποθήκευση των αναμνήσεων φόβου. Με άλλα λόγια, μπορούμε να τις διαγράψουμε».
Η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ίσως αυτές να βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία, είπε ακόμη ο καθηγητής. «Οι αντιφλεγμονώδεις δράσεις σχετίζονται με μια σειρά ασθενειών, από τις αλλεργίες μέχρι τα καρδιαγγειακά και τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ακόμη, με τις ψυχολογικές διαταραχές, όπως η κατάθλιψη, το άγχος και οι διαταραχές μετα-τραυματικού στρες» πρόσθεσε. Δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό πώς ακριβώς δρα η κουρκουμίνη στις αναμνήσεις φόβου, αφήνοντας «ανέγγιχτους» άλλους τύπους αναμνήσεων, «όμως είναι γνωστό ότι διαφορετικοί τύποι συστημάτων μνήμης κωδικοποιούν διαφορετικούς τύπους αναμνήσεων» ανέφερε ακόμη ο Schafe.
 medicalnews

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters