Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Νέος μυστηριώδης ιός με ραγδαία εξάπλωση πλήττει κυρίως παιδιά.


Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι υγειονομικές αρχές βρέθηκαν σε συναγερμό κατά τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Ο λόγος δεν ήταν-είναι μόνο το πέρασμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα στις ΗΠΑ αλλά ένας νέος μυστηριώδης ιός με ραγδαία εξάπλωση που έπληξε και φαίνεται πως πλήττει κυρίως παιδιά.


Αν και η νόσος δεν έχει, μέχρι αυτή τη στιγμή, ταυτοποιηθεί,το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ/Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ανακοίνωσε ότι ο άγνωστος ιός έχει σχέση με τον ρινοϊό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. Πρόκειται για έναν ιό που πλήττει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου και ονομάζεται "εντεροϊός 68" ( ΕV-D68).

Σύμφωνα με τον Mark Pallansch, διευθυντικό στέλεχος στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους από τα τέλη Αυγούστου, που παρουσιάστηκαν τα πρώτα ξεσπάσματα, σε 44.

Πιο συγκεκριμένα το ξέσπασμα του ιού παρουσιάστηκε κυρίως σε : Alabama, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, and Wyoming.

Σύμφωνα, μάλιστα,με το αμερικάνικο δίκτυο ABC News, τα περισσότερα από τα παιδιά που προσβλήθηκαν από τον ιό, χρειάστηκε να νοσηλευτούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα. Ο ιός πέρασε επίσης και στον Καναδά με επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Alberta (18 μέχρι στιγμής τον αριθμό) το Ontario (4 επιβεβαιωμένα κρούσματα) αλλά και τη Βρετανική Κολούμπια (με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα). 

"Η ασθένεια μπορεί να ξεκινήσει με την εμφάνιση των συμπτωμάτων ενός απλού κρυολογήματος. Αρχικά,τρέχει η μύτη, και εν συνεχεία ξεκινά ο βήχας. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ο συριγμός (σφύριγμα της αναπνοής)", επισημαίνουν οι ειδικοί.
Τα παιδιά που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο είναι όσα έχουν άσθμα καθώς και εκείνα που είναι κάτω των πέντε ετών.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Κριστίν Νιγκουίστ, παιδίατρος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Κολοράντο, υποστηρίζει ότι ο μυστηριώδης ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά με άσθμα. Ο τρόπος με τον οποίο προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους με το άσθμα να επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, όπως επισημαίνει.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ρατζού Μεγιαπάν,παιδίατρος στο νοσοκομείο "Rocky Mountain Hospital for Children", έθεσε την ομάδα του σε άμεση κινητοποίηση όταν ένας 13χρονος ασθματικός ασθενής κατέληξε μόλις ένα 24ωρο αφότου παρουσίασε συμπτώματα κρυολογήματος,όπως βήχας και συνάχι. 

Αν και δεν υπάρχει κανένα γνωστό εμβόλιο για τον ιό και το πεδίο που θα φτάσει είναι, επίσης, άγνωστο, εκείνοι που έχουν μολυνθεί παρουσιάζουν κάτι κοινό. Έχουν όλοι εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR, εμβόλια γρίπης, και τα εμβόλια πολιομυελίτιδας. Φυσικά, πολλά παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί, και τα περισσότερα χρειάζεται να εμβολιαστούν, ώστε να πάνε στο σχολείο.Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο εντεροϊός 68 δεν έχει παρουσιαστεί, ακόμα, σε παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Γιώτα Χουλιάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters