Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές προ των πυλών - Επιλογή ήττας η υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα

Pαγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η πρώτη ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

Η δεύτερη ψηφοφορία για την οποία απαιτούνται και πάλι 200 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει την Τρίτη 23η του μηνός και η τρίτη ψηφοφορία θα γίνει 29 Δεκεμβρίου στην οποία Πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί και...
με 180 ψήφους. Όπως όλοι καταλαβαίνουν οι δύο πρώτες ψηφοφορίες είναι απλά για να προετοιμάσουν το κλίμα για την τελευταία και κρίσιμη. Αν η κυβέρνηση δεν μαζέψει 180 ψήφους πάμε σε εκλογές στις αρχές του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την ιστορία με το αγόρι που φώναξε λύκος τόσες πολλές φορές που όταν τελικά ο λύκος ήρθε να φάει το κοπάδι κανείς δεν τον πίστεψε.
Γιατί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ο Σαμαράς αν δεν έχει ήδη μαζέψει τους 180 ψήφους που απαιτούνται;
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε αυτή την κίνηση. Δεν είναι το θέμα ότι δυσκολευόταν να περάσει το νέο μνημόνιο από τη βουλή αλλά πως τα νέα μέτρα που απαιτούν τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο εξόφθαλμα αντιλαϊκά που θα κινδύνευε με εκλογική πανωλεθρία αν προσπαθούσε να τα περάσει μέσα στη ζούλα σε προεκλογική περίοδο.

Τον προϋπολογισμό για το 2015 ενέκρινε η πλειοψηφία της Ολομέλειας με 155 «ναι» έναντι 134 «όχι» και ενός «παρών». Το να κερδίσει 25 βουλευτές σε λιγότερο από τρεις βδομάδες μια κυβέρνηση που καταρρέει δημοσκοπικά είναι πρωτοφανές, σκανδαλώδες και απαιτεί ιδιαίτερα περίτεχνους μακιαβελικούς χειρισμούς. Ακόμα και στο κονκλάβιο των Καρδιναλίων στους Βοργίες ή στη διεφθαρμένη Γερουσία στο «House of cards» θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Και ο Σαμαράς δεν είναι Φρανκ ¨Αντεργουντ.

Ήδη ακούστηκαν τα πρώτα όχι. Δεν δείχνουν όλοι τόσο απελπισμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όσο ο Γρηγόρης Ψαριανός. Ακόμα και ο Μίμης Ανδρουλάκης μετά από τόσα μα τόσα ναι, θέλει να πει τρια όχι μαζεμένα 
Σύμφωνα και με τις πιο φιλομνημονιακές εκτιμήσεις η κυβέρνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να δωροδοκήσει, εκβιάσει ή να δελεάσει με κάποια ανταλλάγματα άλλους 21 βουλευτές και να φτάσει τους 176. Και πάλι θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τους «δέσει» όλους. Από εκεί και πέρα θα χρειαζόταν τους ψήφους βουλευτών της …Χρυσής Αυγής για να καταφέρει να ανεβάσει αυτό το νούμερο σε προεδρικά επίπεδα. Αυτό θα είχε ολέθριες συνέπειες για τα κόμματα της συγκυβέρνησης και το κοινοβουλευτικό σύστημα. Η συγκυβέρνηση θεωρείται βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να μαζέψει το νούμερο που απαιτείται. Ωστόσο το σενάριο …αποστασίας προϋποθέτει στήριξη και από τους κυρίαρχους κύκλους της ελληνικής ολιγαρχίας που εμφανίζονται διχασμένοι και δεν δείχνουν πρόθυμοι να ποντάρουν τα πάντα σε ένα ψόφιο άλογο για να κερδίσουν μερικούς μήνες που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το όνομα αυτού;

Ποιο πρόσωπο θα μπορούσε να συσπειρώσει 180 βουλευτές;  Ο Αντώνης Σαμαράς με διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ανακοίνωσε την…υπερκομματική υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα (διαβάστε εδώ). Η καθαρά κομματική υποψηφιότητα δείχνει ότι  ο  απερχόμενος πρωθυπουργός σκοπεύει να μετατρέψει τις διαδικασίες της προεδρικής εκλογής σε προεκλογική φιέστα της ΝΔ.  Ο Σταύρος Δήμας μπορεί να μην είναι το πιο μισητό στέλεχος της Δεξιάς, ωστόσο είναι ένα πρόσωπο που δύσκολα θα μπορέσει να εμπνεύσει..αποστασίες.

Ποδαρικό στο 2015 με το Αριστερό;

Οι εκογές στις αρχές του 2015 ανατρέπουν αρκετούς σχεδιασμούς μέχρι τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 είναι πολύ διαφορετικό κόμμα από αυτό του Μαϊου και του Ιουνίου του 2012. Μένει να φανεί πόση δυναμική έχει το «ώριμο τέκνο της ανάγκης» που αυτή τη φορά μοιάζει αδύνατο να χάσει το τρένο, αλλά κινδυνεύει να του «βγει η ψυχή» μέχρι να τα καταφέρει καθώς δεν είναι σίγουρο πως η αλλαγή φρουράς θα είναι τόσο ομαλή.

Από mao, μοντάζ drSeenG

Επιλογή ήττας η υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα 
O Αντώνης Σαμαράς, με διάγγελμά το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε και επίσημα το πρόσωπο του μέχρι σήμερα αντιπροέδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα, ως υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό» , υποστήριξε ο πρωθυπουργός. «Κατά κοινή ομολογία» προφανώς εννοεί τους νεοδημοκράτες μόνο γιατί καθόλου υπερκομματικό ή πρόσωπο που ενώνει δεν είναι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας .

Καθαρά κομματική υποψηφιότητα

Ας δεχτούμε ότι ο Σταύρος Δήμας δεν είναι ο χειρότερος ανάμεσα στους δεξιούς βουλευτές, δεν έχει χουντικό παρελθόν όπως οι ανεκδιήγητοι Βορίδης, Πλεύρης και Γεωργιάδης, δεν έχει προχωρήσει σε ακραίο κήρυγμα μίσους όπως η ακροδεξιά αυλή του Σαμαρά. Είναι αστός πολιτικός που ωστόσο δεν διαφοροποιήθηκε στο ελάχιστο από την κυρίαρχη γραμμή Σαμαρά απέναντι στην Αριστερά, απλά είχε την εξυπνάδα να κρατάει την ουρά του απ’έξω. Αυτό δεν τον κάνει όμως καλύτερο. Ο κύριος Δήμας δεν έχει δείξει καμία δημοκρατική ευαισθησία απέναντι στην παραβίαση στοιχειωδών πολιτικών και δημοκρατικών ελευθεριών, ούτε αντέδρασε στην αντιδραστική μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας από αστικό δεξό κόμμα σε ακροδεξιό αντικομμουνιστικό ξαδελφάκι της Χρυσής Αυγής.

Διετέλεσε υπουργός Εμπορίου, υπουργός Γεωργίας, υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τεχνολογίας και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον.

Ως Επίτροπος Περιβάλλοντος στην Ε.Ε. περιορίστηκε σε γενικόλογες διακηρύξεις και εκθέσεις ιδεών χωρίς να προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό μέτρο καθώς στο ισοζύγιο κόστους/αποτελεσματικότητας πάντα βάραινε το πρώτο και ποτέ δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τη λογική του κέρδους των επιχειρήσεων.

Προεκλογική φιέστα της ΝΔ η εκλογή ΠτΔ

Η επιλογή μιας καθαρά κομματικής υποψηφιότητας δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να μετατρέψει τις διαδικασίες για πρεδρική εκλογή  σε προεκλογική γαλάζια φιέστα, χωρίς να δείχνει να πιστεύει ότι μπορεί να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως ο Σταύρος Δήμας θα είναι «προφανώς» υποψήφιος και στις τρεις προεδρικές ψηφοφορίες. Ωστόσο ας σημειωθεί πως η ΝΔ έχει δικαίωμα να αλλάξει υποψήφιο στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία και να αιφνιδιάσει.

Η επιλογή μιας κομματικής υποψηφιότητας δεν δίνει στους επίδοξους «αποστάτες» βουλευτές άλλοθι για την επιλογή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε επιτρέπει να διατηρηθούν καν τα προσχήματα.  Είναι γνωστό ότι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει στην πραγματικότητα σημασία καθώς ουσιαστικά αυτό που κρίνεται είναι η συνέχιση της συγκυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαντάζει εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν 180 βουλευτές να τον ψηφίσουν. Το ποτέ μη λες ποτέ ισχύει όμως.

Από mao
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/blog-post_847.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters