Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Spiegel: Τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας με 10 δισ. ευρώ μέσω ESM

ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Τρίτο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα βλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο κοινοτικές πηγές. Μάλιστα αναφέρεται σε απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες, για στήριξη ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ανώτεροι αξιωματούχοι, από τα κράτη- μέλη της ζώνης του ευρώ, συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, σε συνάντηση στις Βρυξέλλες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα...
με την ιστοσελίδα του Spiegel, όπου προδημοσιεύεται ρεπορτάζ του τεύχους της Δευτέρας, στο οποίο γίνεται αναφορά στο EuroWorkingGroup της προηγούμενης Πέμπτης και στις αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτό για τη χορήγηση προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα.
Βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν θα τεθούν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της λεγόμενης προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας περίπου 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ ο ESM δεν θα χρειασθεί να κινητοποιήσει επιπλέον χρήματα για τον σκοπό αυτό, καθώς θα ανακατανεμηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, τα οποία προβλεπόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά τελικώς δεν χρειάστηκαν.
Το Spiegel αναφέρει πως ο ESM διαθέτει δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας και η Ελλάδα θα κάνει χρήση εκείνου που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL).
Βεβαίως, η χρήση των αδιάθετων ποσών του ΤΧΣ, περίπου 11 δισ. ευρώ θα ήταν μια επιλογή η οποία θα μπορούσε να περάσει ευκολότερα και χωρίς κραδασμούς από τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών. Είναι μια επιλογή που συζητούσε και η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνολικής λύσης, μιας γενικής συμφωνίας για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.
Από imerisia
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/11/spiegel-10-esm.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters