Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Φωτιά στα νοικοκυριά βάζει η αύξηση του ΦΠΑ

Κυβερνητική υποχώρηση στο θέμα του ΦΠΑ, ύστερα από τις πιέσεις της τρόικας. Η κυβέρνηση -εκτός απροόπτου- εγκαταλείπει τις «κόκκινες γραμμές» και ετοιμάζεται να αυξήσει τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ που εφαρμόζεται σε μία πληθώρα προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο χαμηλός συντελεστής από 6,5% θα ανέλθει στο 8% ή στο 10%, παρασέρνοντας προς τα πάνω τις σχετιζόμενες υπηρεσίες και προϊόντα.

Μεταξύ άλλων, οι αυξήσεις αυτές θα επηρεάσουν...
-μεταξύ άλλων- τις τιμές των βιβλίων και των εφημερίδων, αλλά και αυτές των φαρμάκων, των ξενοδοχείων, των εισιτηρίων σε θέατρα, όπως και τις εμπορικές συναλλαγές στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές. Ειδικά για την τελευταία περίπτωση θα πρέπει να αναφερθεί πως εάν περάσει αυτή η αύξηση, η κυβέρνηση μετά δεν θα μπορεί να επαναφέρει το αρχικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει σήμερα για τα ακριτικά νησιά και προβλέπεται από σχετική Κοινοτική Οδηγία (2859/2000).
Τυχόν αύξηση του ΦΠΑ θα αποβεί σε βάρος ουσιαστικά των καταναλωτών και κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων. Ιδιαίτερα επιβαρυντικό θα είναι το αποτέλεσμα στις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες και ειδικά για τους συνταξιούχους, καθώς θα αυξηθεί περαιτέρω το κόστος φαρμακευτικής περίθαλψης.
Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση «φωτιά» στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ θα απογειώσει τα φορολογικά έσοδα, ενώ επί των λιανικών τιμών θα προκύψουν ανατιμήσεις της τάξης του 1,4%-3,3%.
Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ. «Η αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5%... δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων και των πολιτών έχει εξαντληθεί», είπε ο κ. Μίχαλος για να συμπληρώσει: «Απεναντίας, θα προκαλέσει τσουνάμι αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, θέτοντας έτσι πρόσθετα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, αλλά και σε άλλους ευαίσθητους τομείς για την κοινωνία, όπως η φαρμακευτική περίθαλψη και ο πολιτισμός». Ο κ. Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση να κρατήσει «σθεναρή στάση απέναντι στην τρόικα και να αναζητήσει αλλού ισοδύναμα».
Τέλος, στον «αέρα» βρίσκεται και η ρύθμιση με τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας «διόρθωσης», με τους δανειστές να ζητούν να μπουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, και να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων σε 72.
Από efsyn
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_6591.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters