Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πιο ανεξερεύνητα μέρη της Γης

Από τα τροπικά δάση στα βάθη της θάλασσας και τις εντυπωσιακές σπηλιές, αυτοί είναι οι τόποι των ονείρων του κάθε εξερευνητή και κάθε οικοτουρίστα.
Η πρόοδος της επιστήμης προσθέτει συνεχώς νέες αφορμές και δυνατότητες να επιστρέψουμε σε τοποθεσίες που θεωρούσαμε πως τις έχουμε εξερευνήσει επαρκώς.
Ο Dr. Robin Hanbury-Tenison υπήρξε μέλος 30 εξερευνητικών αποστολών τα τελευταία 60 χρόνια και κάθε φορά ανακάλυπτε κάτι καινούριο. Ο ίδιος ξεχωρίζει εννέα τοποθεσίες που έχουν πολλά να προσφέρουν στον φιλομαθή επισκέπτη και που ακόμα και σήμερα είναι πηγή ανακαλύψεων για τους επιστήμονες. Τις περισσότερες μπορείτε να τις επισκεφθείτε και εσείς.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Παρθένα δάση, απομονωμένα νησιά, ερείπια αρχαίων πολιτισμών, άγρια ζώα. Η περιοχή θεωρείται ότι έχει ακόμα δεκάδες πόλεις που περιμένουν να ανακαλυφθούν. Η εμπειρία σας μπορεί να είναι τόσο περιπετειώδης όσο επιλέξετε.
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ MULU, ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Μέσα στο τροπικό δάσος στο βόρειο τμήμα του νησιού Βόρνεο βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα σπηλαίων στον κόσμο. Ανακαλύφθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και η επίσκεψη σε αυτά αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς οικοτουρίστες.
ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ
Το μεγαλύτερο οικοσύστημα του κόσμου. Παρέχει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής οξυγόνου, ενώ στα ανώτερα στρώματα του, πάνω στα δέντρα, πιστεύεται ότι ζουν τα μισά από τα είδη της Γης.
ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Έχει μήκος πάνω από 2.300 χλμ και είναι ο μεγαλύτερος σχηματισμός ζωντανών πλασμάτων στον κόσμο. Σχετικά ανεξερεύνητος, ήδη πλήττεται από τη μόλυνση των θαλασσών και την άνοδο της θερμοκρασίας· τα κοράλλια πεθαίνουν. Εκεί ζουν πάνω από 1.500 είδη ψαριών και 4.000 μαλάκια.
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ, ΡΩΣΙΑ
Έχει μήκος πάνω από 1.000 χλμ, 200 ενεργά ηφαίστεια, αρκτικό κλίμα και μεγάλο πληθυσμό αρκούδων. Πόσο πιο ενδιαφέρων μπορεί να γίνει ένας τόπος για τον περιπετειώδη εξερευνητή;
ΒΟΡΕΙΑ ΜΙΑΝΜΑΡ
Στο υποτροπικό δάσος του «Βόρειου Τριγώνου» δεν έχει πατήσει επιστήμονας εδώ και 90 χρόνια. Η δυσκολία στην πρόσβαση, οι συνεχείς ένοπλες συγκρούσεις και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης έχουν αφήσει ανεξερεύνητο ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα στη Γη.
ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ
Το δεύτερο μεγαλύτερο δάσος στον κόσμο, μετά από εκείνο του Αμαζονίου, βρίσκεται σε μια περιοχή τόσο εύφλεκτη και ασταθή, με συνεχείς πολέμους και απίστευτους κινδύνους για τον επισκέπτη, που είναι αδιανόητη κάθε προσπάθεια για εξερεύνηση. Ίσως στο μέλλον. 
ΛΙΜΝΗ ΒΟΣΤΟΚ, ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Έχει έκταση 15.000 τετ. χλμ και δεν την έχει δει ποτέ κανείς, αφού είναι κρυμμένη κάτω από 4 χλμ. πάγου εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Η ύπαρξή της επιβεβαιώθηκε μόνο μέσω συσκευών μέτρησης και το εκπληκτικό είναι πως στο νερό της ανιχνεύθηκαν μορφές ζωής. 
ΤΑΦΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΙΑΝΩΝ, ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
Με απόσταση από την επιφάνεια της θάλασσας σχεδόν 11 χιλιόμετρα, είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη· θα μπορούσε εκεί άνετα να χωρέσει το Έβερεστ και να περισσεύουν 2 χιλιόμετρα. Οι οργανισμοί που ζουν στα βάθη του δεν ξέρουν τι πάει να πει φως, όλες οι λειτουργίες της ζωής συντελούνται μέσω χημικών ενώσεων.
http://www.apocalypsejohn.com/2014/09/ta-pio-aneksereyhita-meri-tis-gis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters