Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Οι αρχαιολόγοι φοβούνται πως ο τάφος στην Αμφίπολη είναι συλημένος



Με την παγκόσμια -πλέον- αγωνία να κορυφώνεται για το μυστικό που κρύβει ο τάφος που εντοπίστηκε στην Αμφίπολη αρκετοι αρχαιολόγοι σπεύδουν να δηλώσουν πως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι συλημένος από τυμβωρύχους, ενδεχομένως κατά τα ρωμαϊκά χρόνια. Εντω μεταξύ μόλις στις 13 Αυγούστου οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε νέο εύρημα.

Σε περίπου 20 μέρες οι αρχαιολόγοι θα φτάσουν στο επίπεδο του δαπέδου και θα ξέρουν αν έχει συληφθεί ο τάφος. Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι περισσότεροι θεωρούν πως έχουν συληθεί από τυμβωρύχους των ρωμαϊκών χρόνων. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι ακέφαλες Σφίγγες με τα σπασμένα φτερά που τον φυλάνε

Τι μπορεί να έχει διασώσει τον τάφο; Η πιθανότητα να κατέρρευσε η οροφή πριν μπουν τυμβωρύχοι. Στην περίπτωση αυτή το έργο των αρχαιολόγων θα είναι μακρύ και δύσκολο όμως θα έχουν μπροστά τους ανέγγιχτα τα πραγματικά ευρήματα.

Εξάλλου την Τετάρτη 13 Αυγούστου αποκαλύφθηκε το μικρό ψηφιδωτό δάπεδο που οδηγεί στην είσοδο, δείχνοντας πως η ανασκαφή έφτασε στην τελική κρίσιμη ευθεία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που έχει το Βήμα της Κυριακής, η κυρία Περιστέρη κατόρθωσε με μικροκάμερα να δει μέσα στον τάφο από μικρή εσοχή στα δεξιά της εικόνας. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, διέκρινε όψεις ενός μεταλοπρεπούς δώματος. Επίσης εντόπισε επιχωματώσεις.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters