Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Γεια σου ρε Πούτιν… Ο Ρώσος Πρόεδρος ξεσκέπασε τον Ομπάμα, που ψάχνει μέρος να κρυφτεί…

Ως ένα «αιματηρό χάος» χαρακτήρισε την κατάσταση στην νοτιοανατολική Ουκρανία ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της βαρυσήμαντης ομιλίας του στη Γιάλτα της Κριμαίας: «Η χώρα έχει πέσει σε ένα αιματηρό χάος, σε μια ατέρμονη αδελφοκτόνο σύγκρουση. Και η κατάσταση επιδεινώνεται και εξελίσσεται σε μια τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική καταστροφή» τόνισε ο πρόεδρος....
επισημαίνοντας πως η Ρωσία δεσμεύεται να κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία.
«Στόχος μας η ανάπτυξη και όχι η απομόνωση»
Οσον αφορά στις κυρώσεις της Δύσης, για τις οποίες υπενθύμισε πως είναι «εντελώς αβάσιμες και παράνομες» και στο εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στα αγροτικά προϊόντα, ο Πούτιν επανέλαβε πως δεν πρόκειται μόνο για «αντίποινα» αλλά για μια προσπάθεια στήριξης της εγχώριας παραγωγής και για ένα άνοιγμα της εγχώριας αγοράς σε νέους εταίρους: «Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τις χώρες και τις αγορές που επιθυμούν συνεργασία. Οι ρώσοι πολίτες οφείλουν να κινητοποιηθούν προς όφελος της χώρας τους. [...] Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και με αποτελεσματικότητα να οικοδομήσουμε τη χώρα μας και όχι να περιχαρακωθούμε και να αποκλειστούμε από τον έξω κόσμο. Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς να σπάσουμε τους δεσμούς μας με κανέναν σύμμαχο και εταίρο, όμως την ίδια στιγμή δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας αντιμετωπίζει υπεροπτικά και με αυθάδεια».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος Πούτιν επεσήμανε πως ανεξάρτητα από την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή οικονομική κατάσταση, το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι οι εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, η εξασφάλιση μια υψηλής ποιότητας δημόσιας διοίκησης αλλά και μιας υψηλότερης ποιότητας ζωής για κάθε ρώσο πολίτη, καθώς η χώρα πρέπει να προσανατολιστεί σε μια νέα πορεία ανάπτυξης, στηριζόμενη περισσότερο σε εγχώριους πόρους και στην ενίσχυση της βιομηχανίας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ρωσική κοινωνία θα κινητοποιηθεί ενωμένη, όχι για πολέμους και αντιπαραθέσεις με την έξω κόσμο, αλλά για την ίδια την πατρίδα της, τη Ρωσία.
Το ρωσικό εμπάργκο
Για το επίμαχο θέμα της απαγόρευσης εισαγωγής μιας σειράς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από χώρες της Δύσης που υποστήριξαν τις κυρώσεις, ο ρώσος πρόεδρος είπε πως η Ρωσία κινήθηκε δικαιολογημένα και χωρίς να παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ): «Κατά την άποψή μου, τα μέτρα πίεσης εκ μέρους της Δύσης είναι αναποτελεσματικά αβάσιμα, επιβλαβή και προσβλητικά. Μόνος στόχος είναι να διασφαλιστεί η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ και αποκλειστεί η Ρωσία από την ευρωπαϊκή αγορά».
Για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στο εμπάργκο δήλωσε πως «πιστεύει ότι πολλοί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών, συναδέλφων μας θέλουν να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτήν την κατάσταση και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε». .Εξάλλου σημείωσε πως η Μόσχα ενδέχεται να αποσυρθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς «δεν προστατεύει δικαιώματα, αλλά απλώς εκπληρώνει μια ορισμένη πολιτική λειτουργία», συμπληρώνοντας πως η Ρωσία ενδέχεται να καταγγείλει ή ακόμα και να διακόψει τη συμμετοχή της σε διεθνείς συμφωνίες, εάν κρίνει ότι είναι προς το εθνικό της συμφέρον.
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε ρούβλια και όχι σε δολάρια
Επιπλέον ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η Μόσχα θα πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες διαδικαστικές συνθήκες ώστε να διαθέτει φυσικούς ενεργειακούς πόρους που διαθέτει, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εξορύσσει διεθνώς, αποτιμώντας την αξία σε ρούβλια και όχι σε δολάρια, διότι το μονοπώλιο του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά ενέργειας πλήττει την οικονομία της Ρωσίας: «Θα πρέπει να ενεργήσουμε προσεκτικά. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με ορισμένες χώρες ώστε οι εμπορικές μας συναλλαγές να πραγματοποιούνται στα εθνικά μας νομίσματα».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/08/blog-post_700.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters