Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Δύο κορυφαία ισραηλινά ακαδημαϊκά ιδρύματα παρέχουν πλήρη υποστήριξη στην εν εξελίξει Ισραηλινή σφαγή στη Γάζα.

Του Ali Abunimah

Το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ προσφέρει στους φοιτητές του που υπηρετούν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Γάζας ένα έτος δωρεάν σπουδών.
«Το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ αγκαλιάζει και στηρίζει όλες τις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της ασφάλειας στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών και των εργαζομένων του που εκλήθησαν σ το καθήκον τους» αναφέρει το ίδρυμα σε δήλωσή του της 24ης Ιουλίου στην επίσημη ιστοσελίδα του.
 Το πλαίσιο για τη δήλωση αυτή του Πανεπιστημίου «είναι ότι έχει εξαπολυθεί ένα κυνήγι μαγισσών κατά Παλαιστινίων φοιτητών [που είναι πολίτες του Ισραήλ] και άλλων που κάνουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενάντια στην επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Γάζα», δήλωσε στον ιστότοπο Electronic Intifada ο Nadim Nashif, διευθυντής της Ένωσης Αραβικής Νεολαίας Baladna.
Το Πανεπιστήμιο «δεν θα μπορούσε να πει άμεσα» ότι η δήλωσή του έχει ως στόχο τους εν λόγω διαφωνούντες, πρόσθεσε ο Nashif, «αλλά για τους ανθρώπους εδώ αυτό είναι σαφές.»
Η δήλωση του Πανεπιστημίου συνεχίζει:
«Το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ καταδικάζει απολύτως και καταγγέλλει τις οδυνηρές και ακραίες ανακοινώσεις που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ανακοινώσεις που δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο διάλογο. Το Πανεπιστήμιο θα αναλάβει δράση σύμφωνα με τους πειθαρχικούς κανονισμούς που ισχύουν για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους για οποιαδήποτε περίπτωση παράβασης.»
Υπογράφεται «με την ελπίδα για πιο ήσυχες μέρες».
Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι θα παρέχει σε φοιτητές που εκλήθησαν να υπηρετήσουν στη Γάζα ένα έτος δωρεάν φοίτησης και ότι οι υποτροφίες θα χρηματοδοτούνται από «ιδιώτες χορηγούς» και «φίλους του Πανεπιστημίου.»
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ Joseph Klafter εξέφρασε την «εκτίμησή του» προς τους φοιτητές που πήγαν να υπηρετήσουν στο στρατό και είπε ότι «το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ έχει συμβάλει και εξακολουθεί να συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην εθνική ασφάλεια.»

Συλλέγοντας αγαθά για τα στρατεύματα
Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο κάνει λόγο για τη συλλογή αγαθών συμπεριλαμβανομένων προϊόντων υγιεινής, τροφίμων και τσιγάρων «για τους στρατιώτες στο μέτωπο σύμφωνα με το αίτημα που εξέδωσαν οι μονάδες του Ισραηλινού στρατού (IDF).»
Η ανακοίνωση, που υπογράφεται από το Πανεπιστήμιο μαζί με το σωματείο ακαδημαϊκού προσωπικού και την επίσημη ένωση σπουδαστών, αναφέρει «έχουμε ανοίξει κέντρα συλλογής και στις τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις μας.»
Ένα αντίγραφο της ανακοίνωσης δημοσιεύτηκε στο Facebook <https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=679515738789869&id=115169235224525> από την Ισραηλινή Επιτροπή κατά των Κατεδαφίσεων Οικιών.
Hebrew_University_supportIDF <https://intifadagr.files.wordpress.com/2014/07/hebrew_university_supportidf.png>
Όλα αυτά αποτελούν παραδείγματα της ξεδιάντροπης συνενοχής στη βία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων που οδήγησε τους Παλαιστινίους να απαιτήσουν μποϊκοτάρισμα των ισραηλινών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.



Πηγή : Electronic Intifada <http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/israeli-universities-lend-support-gaza-massacre>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters