Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Οι Πράσινες θέσεις εργασίας είναι στην ...Γερμανία και στηρίζονται από τις δικές μας επιδοτήσεις



http://uk.reuters.com/article/2014/07/30/uk-sma-solar-warning-idUKKBN0FZ1A720140730
Η είδηση είναι ότι με την περικοπή στις επιδοτήσεις των φωτοβολταϊκών, έπεσαν τα κέρδη της Γερμανικής εταιρίας που τα κατασκευάζει και που εξάγει το 72% της παραγωγής της. ( Η αγορά της Εταιρίας είναι 28% στην Γερμανία, και το υπόλοιπο είναι εξαγωγές).  Οι πλασιέ όλων αυτών των εξαγωγών είναι οι μικροί και μεγάλοι ΑΠΕτζήδες.
  Οι κράχτες. Βγάζουν μεροκάματο για να έχει κέρδη η Γερμανική εταιρία και απασχόληση οι Γερμανοί. Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, κόπηκε η απασχόληση. Εάν καθυστερήσει το κόψιμο των επιδοτήσεων σε χώρες-θύματα όπως η Ελλάδα, θα καθυστερήσει και η μείωση των κερδών. Τόσο απλό. Πληρώνουμε τα κέρδη τους.
Δεν με ενοχλεί να πληρώνω τα κέρδη κάποιου άλλου. Χαίρομαι να κερδίζει ο άλλος, όταν τον πληρώνω για κάτι που θέλω. Κάτι που αγόρασα εκουσίως, με δικά μου λεφτά. Μόνο που, με τους Γερμανούς, οι Πόρσε και οι ΜπεΕμΒέ και όλα τα θαυμάσια Γερμανικά παιχνίδια, αγοράστηκαν εδώ και 10-15 χρόνια με δανεικά, που τώρα καλούμαστε να ξοφλήσουμε με υποτέλεια και παραλίες.  Τα δανεικά, με την σειρά τους, υπήρξαν μόνο επειδή συνεργάστηκαν οι Παπαδήμοι και οι Προβόπουλοι. Αυτοί έφτιαξαν το Γερμανικό θαύμα από το 1990 και μετά.
Και, φυσικά, δεν είναι μόνο με τα φωτοβολταϊκά το Γερμανικό θαύμα. Ο αιολικός κλάδος απασχολεί100.000 περίπου άτομα και το 66% εξάγεται, και είναι όσο ατελέσφορος στην Γερμανία όσο οπουδήποτε (πολλά αιολικά, λίγο και προβληματικό ρεύμα).  Το διαφημιστικό τους υλικό βέβαια, λέει ότι είναι "επιτυχία" επειδή πέφτουν οι τιμές (των αιολικών), αλλά ψεύδεται γιατί αποκρύπτει ότι πολλά αιολικά, έστω και δωρεάν, δεν ηλεκτροδοτούν -- κάτι που προκύπτει από τα ίδια τα δικά τους στοιχεία είναι είναι του Fraunhofer Institute, είτε στην Wikipedia. Και φυσικά τσιμουδιά για την εξοικονόμηση καυσίμων.  Εξοικονομούν αέριο, υποτίθεται, αλλά μόνο επειδή αυξάνουν την χρήση κάρβουνου και λιγνίτη (και αυτό πλέον δημόσια πληροφορία, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ. Και ...Αμερικάνικου κάρβουνου, που έγινε φτηνό επειδή ο ακατανόμαστος που παριστάνει τον Πρόεδρο στις ΗΠΑ το απαγόρευσε στην χώρα του!). Οι μερκαντιλιστές είναι εξ ορισμού πονηροί, και ελέγχουν τα θύματά τους ποικιλοτρόπως.
Το Γερμανικό θαύμα ξεκίνησε με την διαγραφή χρεών της Γερμανίας μετά τον Β' ΠΠ. Συνεχίστηκε με τις εξαγωγές που αγόραζε ο κόσμος επειδή τις ήθελε. Το "Made in Germany" την δεκαετία του '70 και του '80 ήταν περίπου συνώνυμο με ποιότητα και "αξία σε σχέση με κόστος".  Από το '90 και μετά το Γερμανικό θαύμα συνεχίζεται χάρη σε Νόμους που έχουν επιβάλει σε "εταίρους" τους για να τους πουλάνε σαβούρες.  Οι "εταίροι" είμαστε εμείς. Για αυτό πρέπει να αγαπάμε τις ΑΠΕ:  Καταστολή ενεργειακής ζήτησης (άρα φτηνότερη ενέργεια για αυτούς), με αύξηση δήθεν ενεργειακών, αλλά Γερμανικών γκάτζετς (Γερμανικές εξαγωγές). Και χέστηκαν εάν εμείς κλείσουμε. Τους βολεύει κιόλας. Να φύγει η ενοχλητική Ελληνική βιομηχανία, και φτηνές διακοπές για αυτούς εδώ.  Και έχει άλλα θύματα στον Τρίτο Κόσμο. Το Γερμανικό Πράσινο Πλάνο είναι σε εξέλιξη.
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_237.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters